ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.8.2021 | 19:57

Δυσκολία επικοινωνιας

ειχαμε σχεση 1 μισή χρόνο χωρισαμε διότι ημασταν πολυ διαφορετικοί χαρακτήρες...εγω ηθελα να μιλάμε με μηνύματα, να έχουμε επικοινωνία, ειμαι φουλ της σχέσης...αυτος δεν είναι των μηνυμάτων, του τηλεφώνου...1μιση χρονο έκανε τεράστια προσπάθεια να στείλει μια Καλημέρα και μια καληνύχτα και όλα αυτά με το ζορι...Από κοντά τέλεια όμως φουλ τρυφερός,περιποιητικός, επικοινωνία τέλεια όταν όμως για λόγους δουλειας ή καθηκόντων χρειαζόταν ν μείνουμε 2- 3 μερες χωρίς ν βρεθούμε εξαφανιση...ξέρω ότι ετσι είναι ο χαρακτήρας του...εν τέλει χωρισαμε γιατί ειχαμε συνέχεια γκρίνιες εμένα να με ενοχλεί όλο αυτό και αυτόν ν τον πιέζει η στάση μ...ενα χρονο χωρισμένοι λοιπόν κάθε βδομάδα πάντα θ μ εστελνε να δει τι κάνω ή θα έβρισκε αφορμές να μιλαμε..τον ηθελα πολύ είχαμε και τρομερη χημεία στο σεξ..οποτε ειπα ν δώσω μια ευκαιρία .αυτο το διάστημα είμαστε σε φάση που τα ξαναβρισκουμε όμως παλι τα ίδια...τον θελω όπως δεν έχω θελήσει αλλον και το ίδιο μου είπε και αυτός..Αλλά μια σχέση δεν κρατιέται μόνο από το κοντα...θελω να μου στέλνει να μου τηλέφωνει, δεν μπορω να χάνεται...τι να κάνω;;;
11
 
 
 
 
σχόλια

Αρχικά ήταν να γράψω "σιγά τη δυσκολία στην επικοινωνία," αλλά μετά το ξανασκέφτηκα για σένα. Αυτό που σε πειράζει δεν είναι η ίδια του η εξαφάνιση εκείνες τις 2-3 μέρες, αλλά το γιατί εκείνος δεν νιώθει την ανάγκη να σε βρει, έστω και με ένα μηνυματάκι ή ένα τηλεφώνημα δεκάλεπτο, απλά να δει τι κάνεις. Αν αυτό του είναι "καθήκον" αντί για ανάγκη από μεριάς του, τότε σαφώς και πιέζεται αν το απαιτείς εσύ. Στο διήμερο ή τριήμερο που δεν σε βλέπει, θα ήθελες στο ενδιάμεσο να σε πάρει ένα τηλέφωνο ή ν' ανταλλάξετε ένα μήνυμα που δεν δεσμεύει σε συνέχεια κουβέντας, οτιδήποτε να σας φτιάξει τη διάθεση και να φανερώσει ότι σκέφτεστε ο ένας τον άλλον. Απ' τη συμπεριφορά του, διακρίνω μια ανάγκη του να κρατάει τη ζωή του παντελώς χωριστά από σένα όταν δεν είστε μαζί. Δεν είναι απαραίτητα κρυφή ζωή. Μπορεί να μη δεν θέλει να κολλάει με το τηλέφωνο μαζί σου όταν είστε χώρια και να θεωρεί ότι έχει προτεραιότητα η δουλειά του και οι ασχολίες του. Ή μπορεί να νομίζει ότι δεν έχεις κάτι ενδιαφέρον να του πεις αν ανταλλάξετε τα τυπικά "καλημέρα/καληνύχτα" και "γεια, τι κάνεις." Στην τελική, να σου πω και την αλήθεια, ακόμα κι αν είχατε μηνύματα και τηλέφωνα ο ένας με τον άλλον απ' την αρχή της σχέσης, αυτά θα ξέφτιζαν ούτως ή άλλως μετά από ενάμιση χρόνο και θα καταλήγατε πάλι στην περισσότερη επικοινωνία από κοντά και λιγότερη από απόσταση.

Αν δεν μπορείς να τον δεχτείς όπως είναι άλλαξε εσύ. Μην θεωρείς τόσο σημαντικά τα τηλέφωνα και τα μηνύματα αφού η επικοινωνία σας από κοντά είναι υπέροχη. Είναι εύκολο, γίνεται; Γιατί θεωρείς ότι είναι εύκολο να αλλάξει αυτός;

Ρε κοπέλα μου να μην είναι του μηνύματος να το καταλάβουμε αλλά να μην παίρνει ένα τηλέφωνο; Τι σχέση είναι αυτή; Το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου φαίνεται και από απλά πράγματα όχι μόνο από κοντά. Κρατήστε καλύτερα το σεξ χωρίς δεσμεύσεις με συμφωνία μεχρι να βρείτε αυτό που ψαχνετε: εσύ έναν αφοσιωμένο σύντροφο και αυτός μια χύμα κοπέλα. Το να προσπαθείς κάτι με κάποιον που δε λειτουργειτε το ίδιο είναι χάσιμο χρόνου. Μόνο γκρίνια θα έχετε ξανά και θα οδηγηθειτε πάλι στο χωρισμό. Έχεις χρόνο για χάσιμο; Ή θέλεις το χρόνο σου μέχρι να ξενερώσεις εντελώς και στο μεταξύ να τον έχεις πρήξει με τη γκρίνια σου; Ορισμένοι νομίζω πως μόνοι σας εμποδίζετε την ευτυχία σας. Κάνουμε σχέση με κάποιον που μας κάνει όπως είναι, όχι να τον αλλάξουμε και να τον κάνουμε έναν άλλο άνθρωπο.

Να πάρεις απόφαση ότι δεν του αρέσει το τηλέφωνο και να σταματήσεις να θέλεις και να ζητάς να σου στέλνει και να τηλεφωνεί. Νομίζω ότι χαλάς μια πολύ ωραία σχέση για το τίποτα. Στις σχέσεις κάνουμε και υποχωρήσεις για να κρατήσουν μακροπροθεσμα...

Οι ανάγκες της δεν είναι ένα «τίποτα». Γράφουσα, από την στιγμή που οι ανάγκες σου δεν καλύπτονται, από την στιγμή που έχετε μιλήσει πάνω σε αυτό και δεν έχει υπάρξει εξέλιξη, καλό είναι να αποχαιρετίσεις την συγκεκριμένη σχέση. Η συμβατότητα είναι σημαντική και εσείς δεν την έχετε. Η σχέση δυο ανθρώπων δεν συντηρείται μόνο στην φυσική παρουσία αλλά και στην φυσική απόσταση. Και ο φίλος σου δείχνει να βάζει συναισθηματική απόσταση στην φυσική απόσταση. Δεν είναι υγιής συνθήκη αυτό. Μείνε σταθερή στις ανάγκες σου και όταν βλέπεις ότι δεν καλύπτονται και πλέον δημιουργούνται εξωτερικές διενέξεις για τα ιδια πράγματα και εσωτερική δυσθυμία για τα ιδια πράγματι, τότε σημαίνει ότι δεν είσαι με τον κατάλληλο σύντροφο.

Κατσε εννοεις οτι οταν ησασταν χωρια γ λιγες μερες δεν επαιρνε πρωτοβουλία να παρει τηλ ή εννοείς οτι ακομα κ αν εσυ τον επαιρνες δεν ηθελε να μιλατε? Γτ το δευτερο ειναι λιγο παρατραβηγμενο.
Οπως κ να χει αν πραγματικα νιωθατε τοσα πολλα ο ενας για τον αλλον θα ησασταν προθυμοι να κανετε μια μικρη υποχωρηση ωστε να βρεθείτε ο ενας λιγο πιο κοντά στον αλλον (εννοω οσον αφορα τις αποψεις σας). Οι σχεσεις απαιτουν αμοιβαιες υποχωρησεις κ αν εσεις αδυνατειτε να βρειτε μια μεση λυση σε κάτι τοσο επουσιωδες, σορυ αλλα δεν μπορω να φανταστω πως αντιμετωπιζατε σημαντικοτερα θέματα.

Εξομ. Ούτε και μένα μου αρέσει να μου στέλνουν συνεχώς ή να θέλουν συνεχώς να μιλάμε. Θυμάμαι τα είχα κάποτε με κάποιον που με έπαιρνε τηλέφωνο εφτά φορές τη μέρα. Έλεος.
Και είμαι γυναίκα.

Απεργία την Πρωτομαγιά