Η τελευταία σου ευκαιρία

Η τελευταία σου ευκαιρία Facebook Twitter
11
Η τελευταία σου ευκαιρία Facebook Twitter
Άτκινς:

Μία από τις διάσημες αλλά και αμφιλεγόμενες δίαιτες των τελευταίων ετών. Ο Αμερικανός καρδιολόγος Atkins υποστηρίζει ότι τα υπέρβαρα άτομα δυσκολεύονται να χάσουν βάρος κυρίως λόγω των υδατανθράκων και ότι αν μειώσεις την κατανάλωσή τους, ο οργανισμός στρέφεται εναντίον του συσσωρευμένου λίπους.

South Beach:

H δίαιτα South Beach δίνει επίσης έμφαση στις πρωτεΐνες και όχι στους υδατάνθρακες. Καταναλώνοντας περισσότερο πρωτεΐνη, το σώμα, θεωρητικά, θα αρχίσει να παράγει λιγότερη ινσουλίνη, γεγονός που βοηθάει στο χάσιμο κιλών.

Ducan:

Το πρώτο στάδιο της δίαιτας είναι ένα καθαρά πρωτεϊνικό διατροφικό πρόγραμμα. Το δεύτερο εναλλάσσει καθαρή πρωτεΐνη με πρωτεΐνη και λαχανικά. Το τρίτο είναι το στάδιο της προσυντήρησης, στο οποίο εντάσσονται και κάποιες άλλες κατηγορίες τροφίμων, και το τέταρτο της συντήρησης, που στοχεύει στη διά βίου συντήρηση των κιλών που χάθηκαν.

Δίαιτα ζώνης:

Η θεωρία πίσω από τη δίαιτα ζώνης λέει ότι το ποσοστό του λίπους που αποθηκεύεται στο σώμα μας σχετίζεται με τις ορμόνες eicosanoids. Εφόσον, λοιπόν, καταναλώνουμε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες σε τέλειο συνδυασμό καταφέρνουμε να κρατάμε σε ισορροπία τις συγκεκριμένες ορμόνες, χάνοντας βάρος χωρίς να πεινάμε.

5:2

H κεντρική ιδέα πίσω από τη νέα μόδα στις δίαιτες είναι η εξής: επί πέντε ημέρες, κάθε εβδομάδα, τρέφεσαι κανονικά (χωρίς ακρότητες, βέβαια). Τις υπόλοιπες δύο μέρες, όμως, η διατροφή σου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 500-600 θερμίδες καθημερινά, προγραμματίζοντας εσύ πώς θα τις παίρνεις.

Δίαιτα 1.000 θερμίδων:

Η δίαιτα αυτή υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών, αλλά δεν πρέπει να ακολουθείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χίλιες θερμίδες είναι αρκετές μόνο για μικρόσωμες γυναίκες που κάνουν καθιστική ζωή.

Δίαιτα ομάδας αίματος:

Οι λεκτίνες που περιέχουν οι τροφές αντιδρούν διαφορετικά, ανάλογα με τον τύπο αίματός μας. Οπότε, για να βοηθάμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον μεταβολισμό μας, πρέπει να τρώμε συγκεκριμένες τροφές που ταιριάζουν με την ομάδα αίματος στην οποία ανήκουμε (το ρέζους δεν έχει σημασία).

Δίαιτα αποτοξίνωσης:

Μία από τις σκληρότερες δίαιτες, που δεν πρέπει να ακολουθείται από κανέναν παραπάνω από μερικές ημέρες. Με τη δίαιτα αυτή δεν καταναλώνουμε καθόλου φαγητό, αλλά πίνουμε μόνο χυμούς.

----------

Πόσες θερμίδες έχει αυτό που τρως / πίνεις;
 

Ποτήρι κρασί: άσπρο 59, κόκκινο 70-90

Μοχίτο: 220

Βότκα: 176

Μαργαρίτα: 190

Μπίρα (500 ml): 120

Frozen Yogurt (100g): 120

Γρανίτα (μεγάλο ποτήρι): 180-195

1 μπάλα σοκολάτα: 300

Κρουασάν: 310

Cupcakes: 220

Μάφιν: 170

Κέικ: 250

Προφιτερόλ: 490

Ντόνατ: 166

Σοκοφρέτα: 207

Κρέπα σοκολάτα: 270

Παστέλι (100 γρ.): 580

Δίπλες (ένα κομμάτι): 75

Καρυδόπιτα: 350

Λουκουμάδες (μερίδα): 280

Φρουτοσαλάτα: 100

Τυρόπιτα κουρού: 280

Τυρόπιτα σφολιάτα: 410

Ζαμπονοτυρόπιτα: 380

Σπανακόπιτα: 330

Κασερόπιτα: 420

Κουλούρι: 90

Τοστ (γαλοπούλα-τυρί): 190

Πορτοκαλάδα (240 ml): 120

Πορτοκαλάδα (φυσικός 240 ml): 87

Κόκα-κόλα (330 ml): 160

Φρέντο καπουτσίνο: 160

Ποπ-κορν (ένα μικρό σπιτικό μπολ): 120

Σνίτσελ: 520

Παστίτσιο: 690

Αβοκάντο: 315

Πίτα με γύρο: 300-700

Καλαμάκι: 180

Καρμπονάρα: 840

Μπριζόλα: 320

1 μεγάλο κομμάτι πίτσα: 320

Buzz
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Διεθνή / Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι; Και ποια θέση παίρνουν κάποιες διασημότητες μεταξύ των δύο μονομάχων των επόμενων εκλογών;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Βιβλίο / Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Όλοι οι συγγραφείς και ποιητές (ακόμα και μουσικοί, για τον ποιητικό τους λόγο) που βραβεύτηκαν από τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο τους από το 2011 μέχρι και φέτος και οι λόγοι για τους οποίους τους επέλεξαν.
THE LIFO TEAM
Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Διεθνή / Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις της από συνεντεύξεις, ομιλίες και δηλώσεις που συνθέτουν το προφίλ μιας εμβληματικής προσωπικότητας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του αγώνα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Ελλάδα / Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Στον αυριανό 36ο Μαραθώνιο έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών και η διαδρομή θα έχει φέτος συμβολική σημασία. Μιλήσαμε με 10 δρομείς που θα είναι εκεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

7 σχόλια
εγώ πάντως πήγα σε διατροφολόγο και μου έδωσε σπουδαία διατροφή και συμμαζεύτηκα αφου φυσικά τη συνδύάσα με γυμναστήριο και ποδήλατο....και έτρωγα σχεδόν από όλα και έπινα και αρκετά...οπότε γενικά πιστεύω ότι όλες αυτές οι υπερβολικές δίαιτες μόνο με πρωτείνες ή χυμούς ή λάχανα καλό δεν κάνουν σίγουρα.....
Αν μου επιτρέπεται να συμπληρώσω και την διατροφή της νηστείας (τίποτα χριστιανικό lol).Μια ομάδα ερευνητών στις Η.Π.Α. πειραματίστηκε σε μια διατροφή όπου 2 από τις 7 μέρες τρώς όπως πάντα ενώ τις δύο μέρες της νηστείας τρως κανονικά φαγητά, απλά λίγο λιγότερη ποσότητα (500 θερμίδες για τις γυναίκες, 600 θερμίδες για τους άντρες). Ο δημοσιογράφος του BBC (Μichael Μosley) ενώ έκανε ντοκιμαντέρ για νέες διατροφές που συμβάλουν στην μακροζωία βρήκε πως αυτή ήταν θησαυρός και μάλιστα έγινε τόσο θερμός υποστηρικτής που έγραψε βιβλίο και προσπαθεί να προωθήσει αυτή τη διατροφή.Ο ίδιος έχει χάσει κιλά στον πρώτο χρόνο αν και αυτή η διατροφή ΔΕΝ είναι για να χάσεις βάρος απαραίτητα αλλά για να πέσει η κακή χοληστερόλη, να έρθει σε ισορροπία το ζάχαρο κλπ. Γενικά γίνεσαι υγιής και συγχρόνως πέφτει και κανά κιλό.Το ντοκιμαντέρ είναι εδώhttps://vimeo.com/54089463Το site του Michael Mosley περί νηστείας εδώ (έχει συχνή επικοινωνία με τους χρήστες και απαντά σε ερωτήματα)http://thefastdiet.co.uk/Και μην ξεχνιόμαστε! Οι διατροφές να συνδέονται με την ανάλογη σωματική άσκηση! Αν και απεχθάνομαι την γυμναστική, λατρεύω το κολύμπι και οσονούπω θα γραφτώ για μαθήματα πολεμικών τεχνών. :P
Οι πιο εμπορικές, όχι οι πιο αποδοτικές. Η αποδοτικότητά τους μπορεί να παρομοιαστεί με το ανέκδοτο που έβγαλαν τους επιβάτες αεροπλάνου στην αυλή, για να υπάρξει ηρεμία στο αεροπλάνο ...
Πάντα είχα 5-10 κιλά παραπάνω από το κανονικό. Πάντα δοκίμαζα, ιδιαίτερα μόλις έμπαινε η άνοιξη, διάφορους τρόπους για να τα ξεφορτωθώ, που είχαν όμως να κάνουν μόνο με τη μείωση της τροφής και όχι με άσκηση.Τα αποτελέσματα ήταν μέτρια και πρόσκαιρα, συν οτι η όλη φάση ήταν μια σκέτη ταλαιπωρία για μένα αφού μου έλειπε το φαΐ. Από τότε που ξεκίνησα το τρέξιμο (τρέχω 4-5 φορές τη βδομάδα για μια-μιάμιση ώρα τη φορά, εδώ και σχεδόν δυο χρόνια) έγινα στυλάκι και μπορώ να τρώω ότι και όσο θέλω στη κυριολεξία(πιστέψτε με τρώω το καταπέτασμα). Συν οτι έχω φτιάξει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Βέβαια, όταν ξεκίνησα, δεν άρχισα αμέσως με τρέξιμο, αφού η φυσική μου κατάσταση ήταν οικτρή, αλλά με γρήγορο περπάτημα σε ένα άλσος, και μετά απο 2 εβδομάδες άρχισα να τρέχω, στην αρχή 2-3 γύρους των 800 μ. και όσο πήγαινα τους αύξανα. Σήμερα κάνω 12-15 γύρους πολύ άνετα.Μπορώ να πω λοιπόν με σιγουριά, σε όποιον θέλει να χάσει κιλά, αλλά δεν μπορεί να στερηθεί το φαγητό, όπως εγώ (τι να κάνω, είμαι φαγανός!) να κάνει κάτι παρόμοιο με μένα και θα έχει σίγουρα αποτέλεσμα.
Συμφωνώ με την άποψή σου απόλυτα και εμένα αυτό με βοήθησε,στην αρχή έκανα νορμάλ δίαιτα(όχι του ανθρακωρύχου ή του μούτσου ας πούμε),(γυμνάζομαι χρόνια αλλά με διατροφή Πιτ Παπαδάκου) και έπειδη μαγειρεύω,ακόμα χειρότερα φτιάχνω και γλυκά μπορώ τώρα να τρώώ (μόνο την Κυριακή όμως)το φαγητό μου και τα γλυκά μου στην μπανιέρα.Ασχετο,πιστεύω οτι εδω μέσα κυκλοφορούν άτομα που η ζωή τους είναι η αρνητική ψήφος.
Πολλοί δε θέλουν να καταλάβουν ότι δε γίνεται σε μια εβδομάδα να χάσεις κιλά που πήρες σε ένα χρόνο. Και ούτε φυσικά να μείνεις αδύνατος επειδή έτυχε πέντε μέρες να πίνεις μόνο χυμούς. Η διατροφή πρέπει να είναι σωστή για όλη τη ζωή μας.