ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.4.2020 | 12:52

ππφφφ

απο τοτε που αρχισε η καραντινα γυμναζομαι 1-2 φορες τη μερα απο μιση ωρα τη φορα. οι ασκησεις ειναι εντονες, aerobic, cardio αλλα και βαρακια με ασκησεις ενδυναμωσης. Επισης τρωω λιγη ποσοτητα φαγητου, πολλα λαχανικα και φρουτα και πολυ νερο. ΤΙ ΣΚΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ? Κ19
10
 
 
 
 
σχόλια
Εκανες γυμναστικη πριν την καραντινα; Εαν οχι, εχεις κακο μεταβολισμο για αυτο τον λογο δεν χανεις. Για να αποκτησεις καλο μεταβολισμο πρεπει να συνεχισεις να γυμναζεσαι και σε βαθος χρονου θα δεις αποτελεσματα. Επισης ,το σωμα ενος μεσου ενηλικα(γυναικα) που γυμναζεται θελει 2χιλιαδες θερμιδες/μερα. Δεν κανει καλο να τρως 1000 θερμιδες/μερα μονο και μονο για να χασεις γιατι τοτε ο μεταβολισμος θα γινει ακομα χειροτερος. Θες διατροφη ισορροπημενη με υδατανθρακα,πρωτεινη, καλα λιπη και λαχανικα που να ειναι μαξ 200-300 θερμιδες κατω απο το κανονικο εφοσον θες να χασεις κιλα.Επισης φρουτα να τρως το πολυ 2-3 την ημερα, ανα ξεπερνας αυτο το οριο η εξτρα ζαχαρη θα αποθηκευεται σαν λιπος. Προτεινω το myfitnesspal.com για να κανεις track τις θερμιδες σου, ειναι τσαμπα.
Το να γυμνάζεσαι 2 φορές τη μέρα και μάλλιστα έντονα μόνο καλό δεν κάνει. Καταπονείς πολύ το σώμα σου.Θα σου πρότεινα να βρείς στο περίπου πόσες θερμίδες θες για συντήρηση κιλών (δες στο ίντερνετ σχετικά με αυτό) και από το νούμερο που έβγαλες να κόψεις 200-300 θερμίδες. Θα πρέπει - αν θες να είσαι πιο συνεπής και με μεγαλύτερη ακρίβεια- να μετράς/ζυγίζεις το φαγητό σου.Τώρα βέβαια τα νούμερα είναι στο περίπου οπότε θα πειραματιστείς.Έχεις ήδη καλό μεταβολισμό λόγω ηλικίας οπότε don't worry.
Πολλά μπορεί.Μπορεί να έχεις ήδη πολύ χαμηλό βάρος και να πρέπει να λιμοκτονήσεις για να χάσεις βάρος. Όσο πιο αδύνατοι είμαστε, τόσο πιο δύσκολα χάνουμε βάρος.Ο οργανισμός ξέρει ότι δεν έχει πολλά περιθώρια και βαράει αντιστάσεις στην καυση θερμίδων.Επίσης τι εννοεις "πολλα φρούτα και λαχανικα;" τα λαχανικά συνοδεύονται με πολύ λάδι και ψωμί; αυτό είναι γεύμα κανονικό. Επίσης υπάρχουν "παχυντικά" φρούτα όπως μπανάνες, αχλάδια, σταφύλια κτλ. Ψάξε καλύτερα ποια φρούτα και λαχανικά έχουν όντως αρνητικές θερμίδες όπως το αγγούρι, το λάχανο, το μαρούλι (άνευ λαδιού). Επίσης αν πίνεις ένα λίτρο χυμό τη μέρα, καταναλώνεις καμιά πεντακοσαριά θερμίδες για πλάκα. Βάζουν πολλή ζάχαρη στους χυμούς, πρόσεχέ το.Εν τέλει θέλω να πω, δεν είναι τόσο η ποσότητα του φαγητού αλλά η ποιότητα. Άλλο πίνω νερό, άλλο πίνω χυμό. Επίσης πρόσεξε τις κρυφές θερμίδες (πχ ζάχαρη και γάλα στον καφέ, το λάδι που είπαμε, τα αναψυκτικά/τους χυμούς/) και τα τσιμπολογήματα. Λίγο απο δω λίγο απο κει και χάνουμε το μέτρημα.
Το πολύ θετικό είναι η γυμναστική που κάνεις καθημερινά ,και μάλιστα σε καλό χρόνο.Δεύτερο θετικό η σωστή διατροφή.Τώρα για μην μείωση σε κιλά ,η απάντηση δεν είναι και τόσο εύκολη.Πιθανώς να φταίει ο Μεταβολισμός λόγω Καραντίνας,ίσως να φταίει η μη σωστή ενυδάτωση,ίσως η μείωση του ύπνου,ίσως λόγω καραντίνας εχουν επηρεαστεί οι Ορμόνες όπως του Θυρεοειδή ,μην παραβλέπουμε ότι οι μύες δέχονται στρες που δεν είχαν συνηθίσει έως τώρα και αυτό προκαλεί μικρο-φλεγμονή. Το σώμα κατακρατά νερό στο σημείο, με σκοπό να τη “θεραπεύσει”. Αυτή είναι βραχυπρόθεσμη διαδικασία.Όταν γυμναζόμαστε συστηματικά, το σώμα αποθηκεύει περισσότερο γλυκογόνο ως καύσιμο για την άσκηση. Αυτό δικαιολογεί μια μικρή αύξηση στο βάρος η δυσκολία απώλειας βάρους.Έπειτα από 1-2 μήνες γυμναστικής και δεδομένου ότι πραγματοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο και συχνότητα, το σώμα αρχίζει να αυξάνει τη μυική μάζα τόσο, που μπορεί να φανεί και μικρή αύξηση στο σωματικό βάρος. Βέβαια, έως τότε ίσως ήδη έχουμε δει αποτελέσματα στη μείωση του βάρους, εν μέρει εξαιτίας και αυτής της συστηματικής άσκησης.Άρα θέλει υπομονή και επιμονή:)))
Κοιτα, έχεις αρχίσει πολλά ήδη γυμναστικής και διατροφή. Καταρχάς, το ότι τρως φρούτα και λαχανικά δεν μου λέει τίποτα. Αν τα φρούτα τα τρως απόγευμα και μετα, σου κάθονται λες και τρως γλυκό. Πέρα από αυτό, όσο και εις βαρύ, θα παχαινεις λόγου αύξησης όγκου. Βέβαια όχι πολύ, αλλά σίγουρα δε θα αδυνατίζεις. Το βασικό είναι ότι αν θέλουμε πχ να αδυνατίσουμε, κάνουμε συγκεκριμένη γυμναστική. Αν θέλουμε να αυξήσουμε όγκο, πάλι κάνουμε άλλο είδος γυμναστικής και διατροφής. Εσύ έχεις μπλέξει και τα δύο και κανεις ένα πολύ σύνηθες λάθος που έχουμε κάνει ΟΛΕΣ. Για αυτό στα γυμναστήρια πρέπει να παίρνουμε σοβαρά τι μας λένε οι γυμναστές. Οπότε από την στιγμή που δεν έχεις την δυνατότητα αυτές τις μέρες να ρωτήσεις κάποιον ειδικό, γκουγκλαρε. Θες να αδυνατίσεις, δες τι πρέπει να τρως και τι είδος γυμναστικής να κάνεις. Δες στο YouTube καποια/ον περσοναλ με καθημερινές ασκήσεις. Εγώ βλέπω την LA Thoma, είτε στο Instagram, είτε στο YouTube και με έχει βοηθήσει άπειρα. Βέβαια εγώ δε θέλω να αδυνατίσω, αλλά να κάμω ενδυνάμωση σκελετού και μυών.Στο YouTube είναι το κανάλι "dare to be active". Αν έχεις ινστα, ακολούθησέ την και εκεί... Ασχολείται αποκλειστικά με γυμναστική στο σπίτι και ίσως σε βοηθήσει. Αλλά κυρίως, ΨΑΞΟΥ. Μην κάνεις ο,τι σου ερθει στο κεφάλι γιατί μετά απογοητεύεσαι χωρίς λογοοο
Μην απελπίζεστε! Κατ' αρχάς, οι μύες έχουν πιο πολύ βάρος από το λίπος, γι' αυτό και στη ζυγαριά δεν θα δείτε απώλεια κιλών. Χάσατε λίπος, αλλά αποκτήσατε μυική μάζα. Θα δείτε, όμως, τα αποτελέσματα στο σώμα σας, που χάρη στη σύσφιξη και τη γράμμωση φαίνεται πολύ πιο αδύνατο. Κατά δεύτερον, νιώστε την ποιοτική αλλαγή, την ευεξία και δύναμη που έχετε αποκτήσει χάρη στην άσκηση και τη σωστή διατροφή. Μακάρι να συνεχίσετε έτσι, καλή υγεία και ευεξία πάνω απ' όλα!