Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε περιγράφει ο διασωθείς στο ναυάγιο στις Οινούσσες, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαινε ανετράπη. 

 

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται για τον εντοπισμό ενός 22χρονου Ελληνοαμερικανού αγνοούμενου, ενώ έχει διασωθεί η αδερφή του και έχει εντοπιστεί νεκρός ο πατέρας του.  


«Το θέμα είναι ότι δε βρίσκουμε το παιδάκι. Το παιδί δεν το βρίσκουμε. 14 ώρες ήμουν. 14 ώρες και πάλευα μέσα στη θάλασσα. Προσπαθούσα και όπου με πήγαινε ο καιρός, έβλεπα ότι πάει καλά ας πούμε, να με βγάλει κάπου, έστω στην Τουρκία. Και πήγαινα κι εγώ, προσπαθούσα, κολυμπούσα να πάω πιο γρήγορα, γιατί με έσπρωχνε ο καιρός» αναφέρει ο Iωάννης Πολιτάκης. 

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αlpha  περιγράφει το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα: «Ξαφνικά σβήνει και η μηχανή. Άρχισε να βυθίζεται και κρατούσαμε τα κάγκελα της βάρκας περίπου μιάμιση ώρα» αναφέρει.

 

Τα γεγονότα εξελίχτηκαν τόσο γρήγορα που οι ίδιοι ενεργούσαν όσο πιο βιαστικά μπορούσαν με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να φορέσουν ούτε τα σωσίβια τους.

 

«Προσπάθησα εγώ και έλυσα ένα σχοινί που είχε περιμετρικά, στα κάγκελα μπροστά, ώστε να πιαστούμε για να μη χαθούμε. Πήγε το σκάφος κάτω και τους λέω και τους λέω πάρτε το σχοινί και μην το αφήνετε. Και το κρατούσαμε και οι τέσσερις μαζί το σχοινί», δηλώνει.