ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.7.2017 | 22:52

Η ρεζέρβα

Εδώ και κάποια χρόνια ο αδερφός μου διατηρεί σχέση με μία κοπέλα. Πριν μερικό καιρό τον είχε παρατήσει γιατί ο αδερφός μου δεν έπαιρνε την απόφαση να αυτονομηθεί από τη μητέρα μας και να ζήσει μαζί με την κοπέλα του. Αφήστε που η μητέρα μου δεν την ήθελε και της έκανε πόλεμο. Μέχρι το σημείο αυτό η κοπέλα είχε τα δίκια της γιατί κάθε ζευγάρι εφόσον μπορεί οικονομικά (και στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορούσε) πρέπει να ζει μακριά από γονείς έστω κι αν είναι οι καλύτεροι άνθρωποι του κόσμου.Όμως λίγο καιρό μετά η κοπέλα αμέσως αντικατέστησε τον αδερφό μου με κάποιον άλλο και, όπως καταλαβαίνετε, εκείνος πληγώθηκε πολύ και την παρακαλούσε συνέχεια να γυρίσει. Εκείνη ανένδοτη. Όταν όμως ο άλλος της φέρθηκε σκάρτα, την κεράτωνε και στο τέλος την παράτησε, εκείνη ξαναγύρισε στον αδερφό μου και εκείνος τη δέχτηκε αμέσως. Μέχρι και σπίτι βρήκαν.Εάν ήμουν στη θέση του δε θα το κανα με τίποτα όσο και να υπέφερα. Να με παρατάει ο άλλος και να επιστρέφει σε μένα γιατί εκεί που πήγε δεν τα βρήκε όπως τα περίμενε και γυρίζει στο σιγουράκι; Ενώ εάν τα βρισκε όπως ήθελε ούτε να με φτύσει; Συγνώμη αλλά έχουμε και μία αξιοπρέπεια. Άσε που δίνουμε και στον άλλον πάτημα να επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά στο μέλλον εάν βρει κάτι καλύτερο.
10
 
 
 
 
σχόλια
Καταρχήν αν διαβάσετε προσεκτικά δε λέει πουθενά ότι η εξομολογουμένη έκανε πόλεμο στη σχέση του αδερφού της. Ίσα ίσα που στην αρχή πήρε το μέρος της κοπέλας. Όταν χωρίζεις και επιλέγεις άλλον δε γυρίζεις πίσω στα παλιά αν ο άλλος βγει ακατάλληλος, ούτε το άλλο το θύμα τη δέχεται πίσω.
Θύμα από ποια άποψη; Θύμα του παρεμβατισμού της οικογένειας του ή της φερόμενης ως "καπάτσας" πρώην/νυν;Ευθύνη πουθενά ο καημένος "αγαθούλης" που από τα λεγόμενα σας φαίνεται να άγεται και να φέρεται από τις γυναίκες της ζωής του;Να αναλύσω και το θέμα "πισωγυρίσματα" ή να το αφήσω να αιωρείται στη σφαίρα του "εκτός πραγματικότητας";
Η κοπέλα του ανδερφού σου θα πλέρωνε και αυτή μέρος του ενοικίου και τον πίεζε να αυτονομηθεί;Εκτός κι αν είχαν δικό τους σπίτι.Αλλά και πάλι αυτό που έκανε η κοπέλα, είναι τραγικό.
Συμφωνώ απόλυτα με τους What The Fu_rfulo! , Apothekerin και Λεμόνι και συγχωρήστε με, αλλά θα προχωρήσω και σε έναν ωμό χαρακτηρισμό:εξομολογούμενη, ο αδερφός σου ήτο μαμάκιας.Και είναι δικαίωμά του αυτό, αλλά όταν κάνουμε μια επιλογή, πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχει και συνέπειες: θα κρατήσουμε κάτι, θα κερδίσουμε πιθανώς κάτι άλλο, αλλά θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη ή και να χάσουμε πρώτα κάτι. Ο αδερφός σου λοιπόν αρχικά, άφησε στην άκρη τη σχέση του με την κοπέλα.Η κοπέλα δεν είχε καμία υποχρέωση να παραμείνει σε μια σχέση που δεν εξελισσόταν και δεν είχε κοινούς στόχους με το σύντροφό της. Ούσα χωρισμένη είχε δικαίωμα να κάνει ό,τι ήθελε.Πολύ πιθανόν να ήθελε εξαρχής μόνο τον αδερφό σου και όλο αυτό να ήταν μια κίνηση wake up call - τελικά επιτυχημένη, γιατί προφανώς ο αδερφός σου το χρειαζόταν. Δεν τον εξαπάτησε όμως, ούτε τον έβαλε τη σχέση σε δεύτερη μοίρα.Από εκεί και ύστερα, όπως πολύ σωστά λένε και οι παραπάνω, ό,τι έγινε και δεν έγινε αλλά και η όποια μελλοντική πορεία και απόφαση, είναι θέμα του αδερφού σου και μόνο. Ούτε της μητέρας σας, ούτε δική σου και φυσικά, ούτε δική μας εδώ πέρα.
Διαφωνώ με την άποψή σου και με το γεγονός οτι εσύ και η μάνα σου ανακατεύεστε και κρίνετε τη ζωή του αδερφού σου. Δηλαδή κρίνετε την κοπέλα του κι όχι τον ίδιο, γιατί είναι αίμα σας.Προφανώς όλο αυτό ανά τα χρόνια τον έχει κάνει μπουνταλά και χρειάστηκε αυτό το γερό χαστούκι για να ξεκουνηθεί και να απομακρυνθεί από εσάς. Κι η κοπέλα του ουσιαστικά θύμα ήταν, μπορώ να φανταστώ πόσο θα της είχε σπάσει τα νεύρα η απραξία του και η δική σας παρεμβολή. Ξέσπασε με έναν τρόπο, που μπορεί να μην είχε την καλύτερη κατάληξη, αλλά τουλάχιστον τους έφερε πιο κοντά από πριν.Και να ξαναχωρίσουν, πιστεύω οτι η όλη ιστορία στην τελική του έκανε καλό, γιατί δοκίμασε τις δυνάμεις του και ήρθε σ'επαφή με τα θέλω του, κάτι που θα πρέπει να σεβαστείτε και να τον αφήσετε ήσυχο (αν θέλετε το καλό του κι όχι απλά τον έλεγχο στη ζωή του).
Γενικα δεν ειμαι του πισωγυρισματος αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση θα δωσω ελαφρυντικα στην κοπελα γιατι.. Πρωτον, μαλλον αναγκαστηκε να αφησει τον αδελφο σου, δεν το ηθελε πραγματικα. Προφανως ηθελε να προχωρησουν μαζι συμβιωνοντας, αλλα τη γειωσε ο αδελφος σου κ η μητερα σας. Δευτερον, και οι δυο τους καταλαβαν με ο,τι ακολουθησε πως θελουν να ειναι μαζι. Ισως και πιο τυχερος να ειναι ο αδερφος σου γιατι αν η κοπελα εβρισκε καποιον καταλληλο μπορει να παντρευοταν κ ο αδελφος σου μια ζωη να μετανιωνε την δειλια που εδειξε να προχωρησει με την κοπελα, ριχνοντας ταυτοχρονα ευθυνες στη μητερα σας. Κ αν σου φαινεται τραβηγμενο το σεναριο αυτο, θα σου πω πως ειναι απο τη ζωη βγαλμενο...
Αντιλαμβάνομαι τους προβληματισμούς σου, όμως θα σου υπενθυμίσω ότι ο αδελφός σου είναι ενήλικας και έχει ήδη μια παρεμβατική μητέρα να αντιμετωπίσει.Πρέπει να αντιληφθείτε και η μητέρα σου και εσύ, ότι μαζί της είναι φαίνεται να είναι ευτυχισμένος. Δε μπορώ να απευθυνθώ στη μητέρα σας γιατί δεν εξομολογείται η ίδια, σε εσένα όμως θα έδινα τη συμβουλή να μην προκαταβάλεσαι αρνητικά γιατί ούσα χωρισμένη η κοπέλα από τον αδελφό σου θέλησε να κάνει μια προσπάθεια με κάποιον άλλο. Από κοινού οι δυο τους αποφάσισαν να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στη σχέση τους. Σεβάσου το και στήριξε τον αδελφό σου, είτε πάει καλά είτε όχι.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ