Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Κλασικό χοιρινό καλαμάκι
3

Θανάσης
Μητροπόλεως, 210 3244705, Μοναστηράκι

Το all time classic στο τυλιχτό σουβλάκι με μπιφτέκι (αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε κεμπάπ) στα κάρβουνα, που δεν χάνει ποτέ την αίγλη του. Σημείο αναφοράς για όλα τα σύγχρονα κεμπαπτζίδικα.

Μπαϊρακτάρης
Πλ. Μοναστηρακίου 2, 210 3216969

Ένα κλασικό κεμπαπτζίδικο με μεγάλη ιστορία και αναφορές ακόμη και στην πολιτική ζωή του τόπου, αφού έχει φιλοξενήσει πολλούς

Κυρ Αρίστος
Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, 210 9886644

Μια πολύ καλή παρουσία από τη νέα γενιά των κεμπαπτζίδικων με όλα όσα περιμένεις να δεις τόσο στο μενού όσο και στον χώρο: από σαγανάκι με σουτζούκι και παστουρμά έως «σούβλες» με χοιρινό, κοτόπουλο και μπιφτέκι.

Αγοραστός Πολίτικη Κουζίνα
Πλ. Ελευθερωτών 4, Χαλάνδρι

Ένας έμπειρος εστιάτορας έστησε ένα μαγαζί με κλασικά πολίτικα πιάτα και τα πηγαίνει πολύ καλά τόσο στις γεύσεις όσο και στις τιμές. Διστικλί ζυμωμένο με φιστίκι και κασέρι, καϊσερλί με κασέρι και κιμά από αρνί και μοσχάρι και τυροκαυτερή χειροποίητη.

Ο Καλύβας Σουβλάκι & Σχάρα
Ολυμπίου 10, Κουκάκι, 210 9231257

Έχει γράψει τη δική του ιστορία στον πεζόδρομο της Ολυμπίου, στο Κουκάκι, με καλές και νόστιμες μερίδες από κρεατικά και όχι μόνο. Ψητό συκώτι, εξοχικό, κοντοσούβλι και άλλα της ώρας.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Άρης Βράκας

Χασάπικο Π&Κ
Βίτσι 4, πλατεία Κανάρια, Ηλιούπολη, 210 9712329

Δύο σε συσκευασία ενός, χασάπικο και ψητοπωλείο, κάτι που θυμίζει άλλες εποχές. Εξαιρετική ποιότητα από κρέατα κομμένα όλα στο χέρι, μέσα στο μαγαζί. Αντί για γύρο, προτείνει ψιλοκομμένο χοιρινό μπριζολάκι για τέλειο τυλιχτό.


Ο Κώστας
Μητροπόλεως & Πεντέλης 5, 210 3228502

Με μια παράδοση που πάει πίσω στο 1950, τα σουβλάκια του Κώστα έχουν χορτάσει πολλές γενιές πεινασμένων Αθηναίων. Από τον παππού που ξεκίνησε την παράδοση έως τον εγγονό, τον σημερινό ιδιοκτήτη, το μυστικό φαίνεται πως βρίσκεται στην αναζήτηση της καλής ποιότητας.


Λότζα
Κυπρίων Ηρώων 57, Ηλιούπολη, 210 9950057

Ένα παλιό καφενείο που μεταμορφώθηκε σε έναν χαριτωμένο χώρο με χαρούμενα χρώματα και μεγάλη, πράσινη αυλή φτιάχνει σουβλάκια και τηρεί με ευλάβεια τους βασικούς κανόνες: ποιότητα στις πρώτες ύλες, προσεγμένη παρασκευή και καλό σέρβις.


Ντερλικατέσεν
Τσακάλωφ 14, Κολωνάκι, 210 3630284

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά έπιασε καλό πόστο και στην Αθήνα, φτιάχνοντας νόστιμα σουβλάκια κάθε είδους και σύστασης με ένα μοντέρνο άγγιγμα. Κλασικές πίτες αλλά και τορτίγιες τυλιχτές γύρω από χοιρινό, κοτόπουλο, μπριζολάκια, μπιφτέκι.


Μπαρμπαδήμος
Παρασκευοπούλου 51, Περιστέρι, 210 5757800

Ξεκίνησε από το Πασαλιμάνι και τώρα έχει εστιατόρια στη Νέα Σμύρνη, στον Πειραιά, στο Περιστέρι και στον Κορυδαλλό. Κεμπάπ ζουμερό, παστουρμάς, σουτζούκι, χοιρινό και κοτόπουλο καλομαριναρισμένο.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter


Kalamaki Square
Γιαβάση 3, Αγ. Παρασκευή, 210 6000919

Ένα μοντέρνο σουβλατζίδικο όπου μπορείς να φας από καλαμάκι έως μπέργκερ και από παστουρμαδοπιτάκια έως κότσι χοιρινό.


Meatropoleos 3
Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 210 3241805

Ένα ψητοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας που έχει κερδίσει τις προτιμήσεις τόσο των περαστικών όσο και των τακτικών της περιοχής. Τάρτα με πράσο και χοιρινό, μπέργκερ και καλαμάκια ή τυλιχτά.


Λευτέρης
Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη, 210 9310341

Με ιστορία που υπερβαίνει τα 60 χρόνια στη Νέα Σμύρνη, το σουβλάκι «Λευτέρης» συνεχίζει, με τα παιδιά του ιδρυτή να έχουν τώρα τον λόγο. «Σκληροπυρηνική» ιδεολογία για το σουβλάκι, με καθαρό κρέας, μόνο ντομάτα - κρεμμύδι και πίτα αλάδωτη. Με κατάστημα και στην Αργυρούπολη.


Μαντάμ Σουσού
Μαρασλή 27, Κολωνάκι, 210 7213306

Μοντέρνο σουβλατζίδικο με σύγχρονο σχεδιασμό, αλλά με απολύτως παραδοσιακή άποψη για το σουβλάκι: σχάρα, καλό κρέας και φρέσκα υλικά. Καλαμάκι από μοσχαράκι γάλακτος, μπούτι κοτοπουλένιο, με χαλούμι, με λαχανικά ή κεμπάπ, με ζυμωτό ψωμάκι ψημένο στη σχάρα ή μέσα σε αλάδωτη πίτα.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter
Έλβις


Έλβις
Πλαταιών 29 & Λεωνίδου, Κεραμεικός, 210 3455836

Έκανε όνομα στον Κεραμεικό ως εναλλακτικό και ποιοτικό σουβλατζίδικο, αλλά τώρα βρίσκεται και στο Παγκράτι. Όλα στα κάρβουνα, ευμεγέθη καλαμάκια χοιρινό και κοτόπουλο, πανσετάκια και λουκάνικα. Πιτούλες για συνοδευτικό, όχι για τύλιγμα, και πατάτες τηγανητές κέρασμα.


Ο Νέζος
Κωνσταντινουπόλεως 58, Γκάζι, 6972 340342

Κεμπάπ στη σχάρα, ζουμερά μπιφτέκια, νοστιμότατα χοιρινά μπριζολάκια που σερβίρονται με στρογγυλές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και συνδυάζονται καλά με πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, αρμυρίκια, σπιτικά ντολμαδάκια, παστουρμάς. Ένα μαγαζί στο Γκάζι που έχει γίνει κλασικό.


Κώστας
Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3232971

Χοιρινό καλαμάκι και μπιφτέκι με κόκκινη καυτερή σάλτσα (και γλυκιά και μέτρια), πατέντα του μαγαζιού. Από το 1946, παραδοσιακό, straight με ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες (φάουλ – παλιότερα η πατάτα δεν «έπαιζε» μέσα στο σουβλάκι). Με προσοχή όταν το τρως, γιατί η σάλτσα λερώνει.


Γιώργος-Μάνος
Θεμιστοκλέους 39 & Κωλέττη, 210 3815442

Καλαμάκια, γύρος αλλά και κοντοσούβλι σε πίτα, από τα πιο ιδιαίτερα σουβλάκια του κέντρου και μία από τις σταθερές αξίες των Εξαρχείων (τώρα που δεν υπάρχει πια ο Κάβουρας).


Λειβαδιά
Γλάδστωνος 9, πλ. Κάνιγγος, 210 3832413

Κλασικό χοιρινό καλαμάκι και γύρος σε πίτα σε ένα μαγαζί στην πλατεία Κάνιγγος με ιστορία 50 χρόνων που έχει ταΐσει γενιές και γενιές φοιτητών. Ξεκίνησε στο γωνιακό μαγαζί δίπλα στον «Μίμη» (με τα γυαλιά) και σήμερα έχει μεταφερθεί σε πιο μεγάλο και άνετο χώρο, ακριβώς απέναντι.

Tα πιο καλά και φθηνά σουβλάκια της Αθήνας Facebook Twitter


Λευτέρης ο Πολίτης
Σατωβριάνδου 20, πίσω από το Hondos στην Ομόνοια, 210 5225676

Μόνο κεμπάπ «αντρικό», καυτερό, με ντομάτα, κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι και έξτρα καυτερή πιπεριά για όποιον αντέχει. Χωρίς πατάτες. Κλασικό και απαράλλαχτο εδώ και δεκαετίες.


Ταχυφαγείον Ελληνικόν
Κολοκοτρώνη 39, 210 3312138

Σάντουιτς με μπιφτέκι, χοιρινό καλαμάκι ή με ρεβιθοκεφτέ και μαρούλι, ντομάτα, ψιλικομμένο μαϊντανό και διάφορες σάλτσες (με ταχίνι, κόκκινη καυτερή, γιαουρτιού και σπέσιαλ σος μουστάρδα-μαγιονέζα).


Tomas
Σαρκουδίνου 43, Νέος Κόσμος, 210 9015981

Καλοψημένο αρμένικο κεμπάπ (αρνίσιο, κοτόπουλου) σε πίτα, με συνοδεία ποικιλίας από σαλάτες σε μπολάκια. 

Γεύση
3

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ