Δεν ντράπηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έσωσαν τον Νικολόπουλο;

Δεν ντράπηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έσωσαν τον Νικολόπουλο; Facebook Twitter
Απ' ό,τι φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο κ. Νικολόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να βρίζει ως "Πουσταριό" ηγέτη χώρας και να εξισώνει το Σύμφωνο Συμβίωσης με την κτηνοβασία και την παιδοφιλία αλλά οι πολίτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τον δουν να δικάζεται (έστω κι αν αθωωνόταν).
38

Ναι, έχει κάνει κάτι καλό ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων, το Σύμφωνο. Δεν έχει φέρει -κι ούτε πρόκειται να το κάνει ποτέ- τον πολιτικό γάμο στη Βουλή αλλά απ' το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα. 

Τις μέρες που ψηφίζονταν το Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο μη ξεχνιόμαστε, το ψήφισαν πολλοί και απ' την ΝΔ (όπως ο νυν αρχηγός της), το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι ακόμα και απ' την Ένωση Κεντρώων, ο Πρωθυπουργός έδωσε μια συγκινητική ομιλία για το σεβασμό και ενάντια στην ομοφοβία. Οι βουλευτές του τον χειροκρότησαν περήφανοι και ενθουσιασμένοι. 

Οι ίδιοι βουλευτές σήμερα έριξαν σανίδα σωτηρίας στον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο και το ίδιο έκαναν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε διαγραφεί απ' τους ΑΝΕΛ πέρσι τέτοιες μέρες, κι από τότε είναι ανεξάρτητος, αλλά χρησιμοποιείται όπως φαίνεται ως μπαλαντέρ απ' την κυβέρνηση, που τον προστατεύει ελπίζοντας προφανώς και σε μελλοντικές συνεργασίες. Σημειώνεται ότι εναντίον του Ν. Νικολόπουλου είχαν προσφύγει οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή.

Απ' ό,τι φαίνεται όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο κ. Νικολόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να βρίζει ως "Πουσταριό" ηγέτη χώρας και να εξισώνει το Σύμφωνο Συμβίωσης με την κτηνοβασία και την παιδοφιλία αλλά οι πολίτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τον δουν να δικάζεται (έστω κι αν αθωωνόταν).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που το παίζουν ευαίσθητοι και θίγονται όταν παρόμοια πράγματα λέει πχ. ένας χρυσαυγίτης, προστάτευσαν έναν "δικό τους", στέλνοντας το πιο δυσάρεστο μήνυμα: 

Δεν πειράζει αν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (τα ποσοστά αυτοκτονιών των ΛΟΑΤ λόγω bullying είναι σαφώς μεγαλύτερα απ' τον μέσο όρο) σφυροκοπούνται από έναν ακροδεξιό σύμμαχό μας. Αρκεί να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσει το νόμο, όπως θα συνέβαινε σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να προστατεύσει μέσω της βουλευτικής ασυλίας.

Αν είχαν ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του, δεν σημαίνει πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταδίκαζαν. Απλώς θα έδιναν τη δυνατότητα να διερευνηθεί το κατά πόσο παρέβη το νόμο. 

Δεν έκαναν ούτε καν αυτό. Γιατί άραγε;

38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Για όποιον μετράει τα φασόλια και ποιοι είναι ή δεν είναι οι 153 ας σκεφτεί πρώτα ότι και η μη παρουσία σε μια τέτοια ψηφοφορία είναι πολιτική στάση.
Αλήθεια, ο αξιότιμος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως πήγε, ή ήταν απασχολημένος με τον ανένδοτο αγώνα του εναντίον της εκλησιαστικής εμπλοκής στα πολιτικά πράγματα - κάπου πήρε το μάτι μου ότι σε αντίθεση με τον Αλέξη δεν μασάει... yeah!-
“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απ' την άλλη -ένας πολιτικός που μοιάζει σαφώς πιο φιλελεύθερος απ' τον Τσίπρα που είναι ικανός και παπάς να γίνει προκειμένου να διατηρήσει την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου-, τι περιμένει; Είναι τόσο μπροστά στις δημοσκοπήσεις που δεν θα πρέπει να φοβηθεί την, όποια, εκλογική επιρροή της Εκκλησίας.”Η σύγκριση των δυο - πριν την προτροπή – δηλώνει ότι ότι ο πρώτος σε αντίθεση με τον δεύτερο δεν είναι ικανός και παπάς να γίνει προκειμένου να διατηρήσει την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου. Άρα έχει μεγαλύτερες αντιστάσεις κατά τη γνώμη σας (εκεί κολλάει το δεν μασάει).Στη ν συνέχεια σε σχόλιο:“Αστειεύεστε έτσι; Κανένας Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Ούτε τώρα, ούτε σε 50 χρόνια. Σε 500 ίσως.”απαντάτε:“Δεν έχετε καθόλου άδικο. Όσο υπάρχουν Βορίδης και Γεωργιάδης και Πλεύρης εκεί μέσα, τα πράγματα είναι σκούρα.”Δηλαδή δεν φταίει αυτός, αλλά τα βαρίδια που κληρονόμησε... που όλως τυχαίως “ο φιλελεύθερος Κυριάκος φρόντισε μάλιστα και τους έκανε πρώτη μούρη”.Έχετε δίκιο, διαβάζω βιαστικά... και έχω και την αφέλεια να θεωρώ ότι αυτά που υπονοούνται έχουν ιδιαίτερη σημασία (!). Καλή συνέχεια.
Όπως βλέπετε λέω ότι ο Κυριάκος ΜΟΙΑΖΕΙ πιο φιλελεύθερος (δεν έγινε Πρωθυπουργός για να είμαστε σίγουροι πώς θα είναι σε σύγκριση με τον Τσίπρα, γι' αυτό λέω μοιάζει). Έχετε δίκιο ότι τα βαρίδια αυτός τα ανέχεται και φταίει ο ίδιος που έκανε πρώτη μούρη τον Άδωνι (και μόνο αυτόν, όχι τους Βορίδη και Πλεύρη, όχι ότι είναι λίγος ο Άδωνις ). Γι' αυτό και τον ψέγω που δεν τολμά παρότι είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Το έγραψα και το ξαναγράφω: «Τι περιμένει;»
Πιο πιθανό είναι εγώ να τα φτιάξω με την Κέλι Μπρουκ παρά να ντραπεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από αυτό όμως, αν ήταν να αίρουμε τη βουλευτική ασυλία για κάποια δήλωση (όσο απρεπής και να είναι μια δήλωση παραμένει ... δήλωση) τότε καλύτερα να καταργήσουμε εντελώς τη βουλευτική ασυλία να τελειώνουμε. Αλλά αν όμως αποφασίσουμε ότι έχει νόημα η ύπαρξη της βουλευτικής ασυλίας, τότε θα πρέπει να συζητάμε την άρση της μονάχα σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Η απόφαση για άρση ή μη της ασυλίας βουλευτή, δεν έχει καμμία, μα καμμία, σχέση με την πιθανή ενοχή ή αθωωότητά του. Αλλωστε δεν παρουσιάζονται στοιχεία.Το μόνο που πρέπει να λάβουν υπ' όψη τους οι βουλευτές, είναι το αν η δίωξη έχει άμεση σχέση με την πολιτική δραστηριότητα του βουλευτή και γίνεται στα πλαίσια κάποιου εκβιασμού με πολιτικά κίνητρα.Επί της ουσίας, ο αντιρατσιστικός νόμος σαφώς συνδέει αυτά που πιθανόν λέει κάποιος με πράξεις, είτε γίνονται από τον ίδιο είτε από άλλους, πράγμα που είναι δύσκολο να αποδειχτεί σαφώς. Ισως μόνο αν κάποιος χτυπήσει έναν ομοφυλόφιλο και δηλώσει πως το έκανε με προτροπή αυτών που είπε ο Νικολό. Πάντως, ότι η αγωγή εναντίον του εμπλέκεται με την πολιτική του δραστηριότητα, δεν το λες.
Φίλτατε Άρη υποψιάζομαι ότι ο λόγος που δεν ψήφισαν οι Συριζαίοι είναι γιατί βαθιά μέσα τους θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση αυτής της ρητορικής από τους βουλευτές. Μην ξεχνάς ότι ο Νικολόπουλος δεν καταδικάζεται τόσο για τις απόψεις του (κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον φασισμός) αλλά για τον τρόπο που εκφράζεται (μη σεβόμενος έναν πολίτη ξένης χώρας και μάλιστα πολίτη που κατέχει πολιτικό αξίωμα), ντροπιάζοντας έτσι τον Ελληνικό λαό, την βουλή και τους θεσμούς.
Κανείς δεν καταδικάζεται για τις απόψεις του, αλλά για την έκφραση κάποιων από αυτές όταν έχουν ποινικοποιηθεί δια νόμου. Αν έγραφα εγώ στο τουίτερ-φβ-κλπ αυτά που έγραψε ο Νικολόπουλος, θα κάνανε μπαν, ριπόρτ, μπλοκ (προσθέστε ελεύθερα) και βάσει του αντιρατσιστικού νόμου θα δικαζόμουν. Αυτός γιατί να την βγάζει λάδι.Ίσα ίσα που οι βουλευτές δεν πρέπει να κάνουν χρήση τέτοιας ρητορικής, γιατί υποδαυλίζουν τα πάθη και τις έχθρες. Οι βουλευτές θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα παραπέμπονται, εκτός πια αν θέλουμε να ξεσκεπάζονται από μόνοι τους με αυτά που λένε, όχι όμως ατιμωρητί, γιατί οι ψηφοφόροι ξεχνούν εύκολα.
Το θέμα δεν είναι ότι τελικά την γλίτωσε ο νικολόπουλος σε μια τόσο πουριτανική κοινωνία που ζούμε.δεν με εντυπωσιάζει αυτό. Το ζήτημα είναι η ανακολουθία της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ που συστηματικά βγάζει μάτι.πως τα οχι μεταφράζονται σε ναι σε όλα, πως η απόσταση του κράτους από την εκκλησία γίνεται γλοιώδης εναγκαλισμός, πως ο καμμ´ενος έγινε σύντροφος, πως ο 14 ος μισθός έγινε ανέκδοτο κ η αφάιμαξη των μισθών κ των συντάξεων ´εγινε συνήθεια, εγω δεν τα κταλαβαίνω. Κυρίως δεν κατανοώ πως δεν υπάρχει αντίδραση στην υποκρισία κ την αφερεγγυότητα. Τόσο πολύ έχουμε υπνωτιστεί?
Παρόντες ήταν 153 κατά + 23 υπέρ + 3 "παρών" = 179 βουλευτές. Έστω δηλαδή ότι οι 153 υπέρ είναι όλοι της συγκυβέρνησης, κάτι που σίγουρα δεν είναι δεδομένο, ήταν εκεί παρόντες όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν "βροντερά" υπέρ; Όχι φυσικά, ίσως να ήταν σε κάποιο πηγαδάκι με τον Χ. Αθανασίου (που είχε πει σχετικά με την αντίθεσή του στο σύμφωνο, ότι είμαστε μια χώρα που σέβεται τις παραδόσεις και τη φύση του ανθρώπου), με τον Α. Λοβέρδο (που κυνηγούσε οροθετικές μάγισσες), ή με αμέτρητους άλλους που μιλάνε για άντρες που τιμάνε τα παντελόνια τους. Με άλλα λόγια, ξεχνάς ηθελημένα (εκτός αν δε ξέρεις μαθηματικά και έχεις επιλεκτική μνήμη) ότι και η αντιπολίτευση είναι εξίσου σάπια πάνω σε αυτό το ζήτημα. Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείς την εντύπωση σε μερικούς αναγνώστες ότι μόνο η κυβέρνηση είναι τόσο σάπια σε αυτό το θέμα· που είναι. Γι' αυτό σου λέω ότι σιγοντάρεις ανεπίτρεπτα.Υ.Γ. προς τους ψεκασμένους της μίας ή της άλλης πλευράς. Δεν είμαι με την άλλη από εσάς πλευρά. Βασικά δεν είμαι.
"Αν είχαν ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του, δεν σημαίνει πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταδίκαζαν. Απλώς θα έδιναν τη δυνατότητα να διερευνηθεί το κατά πόσο παρέβη το νόμο. Δεν έκαναν ούτε καν αυτό. Γιατί άραγε; Πηγή: www.lifo.gr" Αγαπητε μου Αρη, αναρωτιεσαι, γιατι αραγε; Ξεχνας τη λαικη ρηση: Ο ομοιος στον ομοιο, κι' η κοπρια στα λαχανα!
Νικολόπουλος, Καμμένος, Πολύδωρας = Σύντροφοι.Εμπρός της γης οι Ψεκασμένοι.Αλλά όταν θα κάνουν εκλογές θα μιλάνε τα troll για το μπαμπούλα της δεξιάς που θα έρθει, και όποιο παιδάκι δεν τρώει τις φακές του και το σανό του, θα το πάρει από το σπίτι και θα το δώσει στη Μerkel, που τις αρέσουν οι μπουγάτσες με συριζαίους.
προφανώς είναι απολύτως δική σας ερμηνεία αυτό το ευφυολόγημα... Ας το αναδιατυπώσουμε λοιπόν: μπορούμε ναι ή όχι να θεωρούμε ψεκασμένους (συνωμοσιολόγους) αυτούς που καταθέτουν ερωτήσεις περί ψεκασμών στην Βουλή; κια, μιας και αναφέρεστε συνολικά σε κόμματα με αυτόν τον όρο, συμφωνείτε ότι τα κόμματα που έχουν στην σύνθεση τους όποιον βουλευτή καταθέτει ερωτήσεις περί ψεκασμών, ότι πρέπει να αποκαλούνται ψεκασμένα κόμματα; τα σχόλια δε περί φαρισαϊσμών και κοψοχεριών από ακροδεξιούς σχολιαστές με κάνουν απλώς να πλήττω για την κατάντια τους...
Όσοι έκαναν ερωτήσεις στη Βουλή (Κουβέλης, Συνασπισμός, ΛΑΟΣ) προφανώς και είναι γελοίοι και συνωμοσιολόγοι. Δεν είναι πάντως δικό μου ευφυολόγημα, έτσι χρησιμοποιείται ο όρος. Όταν πούμε κάποιον ψεκασμένο δεν σκεφτόμαστε πρώτα αν το κόμμα του έκανε επίσημη ερώτηση στη Βουλή σχετικά. Με έχουν πάει στο δικαστήριο για τη χρήση του όρου σε άρθρο μου, και το δικαστήριο φυσικά και δέχτηκε ότι η λέξη χρησιμοποιείται όπως την όρισα παραπάνω, και, πάλι καλά, αθωώθηκα. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι απ' όλα τα ζητήματα που θίγονται στο άρθρο και τα σχόλια, αγαπητέ Ημίθεε, το μόνο που σας ενδιέφερε είναι να μην κατηγορηθούν άδικα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Καμμένος...
Εγώ δεν ψήφισα ακροδεξιά ποτέ, και ούτε και πρόκειται. Ούτε και έχω ακροδεξιές απόψεις. Αλλά εσύ Σύριζα ψήφισες, καθ'ομολογίαν σου, μάλιστα. Και κάθε τόσο βγαίνεις και τους υποστηρίζεις ακόμα και τώρα--όχι μόνο αυτούς αλλά και τους ακροδεξιούς συγκυβερνήτες τους. Βασανίζεσαι, που λεν και οι τοίχοι. (Και καλά να πάθεις, εδώ που τα λέμε).
ΟΚ, ας ξεκινήσουμε από τα ασήμαντα: Ashton Heston, είμαι πολύ υπερήφανος που ψήφισα Σύριζα για τον μοναδικό λόγο ότι προτιμώ τις τσιρίδες του αντιπολιτευόμενου Άδωνι από τις τσιρίδες του υπουργού Άδωνι - αν εσύ τώρα καίγεσαι για τη ανωμαλία που λέγεται συγκυβέρνηση ΣυριζΑνέλ, να άνοιγες το χεράκι σου και να τού έδινες αυτοδυναμία του Σύριζα, αλλοιώς μην κουνάς το δάχτυλο για τη συνεργασία. Στα λιγότερο ασήμαντα, τώρα, αγαπητέ Άρη δεν ξέρεις πόσο με ευχαριστεί που ο καθένας εδώ μέσα έχει και μια διαφορετική αντίληψη για το τι είμαι και τι ψηφίζω. Εσύ μπορεί να με έχεις κατατάξει στους ΑΝΕΛίτες, ο Χέστον στους Συριζαίους, ο Σκελετάκος στους μπαχαλάκηδες κοκ. Δυστυχώς ή ευτυχώς για σάς, είμαι απλώς άνεργος οπότε θα με τρώτε συχνά-πυκνά στη μάπα μέχρι να με μπλοκάρετε εντελώς και να ησυχάσετε (λέμε τώρα). Στα όντως σημαντικά: θα περιμένω για όσο θέλετε να μού δώσετε την ονομαστική λίστα και κομματική προέλευση των 153 που γλύτωσαν τον Νικολόπουλο για να τούς καταδικάσω κι εγώ έναν-έναν. Σάς χαρίζω και αβάντσο ότι θα δεχτώ εξίσου και δημοσιευμένες τοποθετήσεις των βουλευτών. Μέχρι τότε διατελώ υμέτερος και προβληματικός, προσπαθώντας να θυμηθώ ποιός ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφιλων και ποιος ψηφλίζει καθημερινά Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια... (ελπίζω να μην αρχίσετε και τίποτε σαχλαμαρίτσες για τη Μαρφίν, ε; Είπαμε, τη δικαιοσύνη τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους)
Δεν υποστήριξα ότι ψηφίζετε ΑΝΕΛ, είπα (και συνεχίζω να λέω):"Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι απ' όλα τα ζητήματα που θίγονται στο άρθρο και τα σχόλια, αγαπητέ Ημίθεε, το μόνο που σας ενδιέφερε είναι να μην κατηγορηθούν άδικα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Καμμένος..."
να άνοιγες το χεράκι σου και να τού έδινες αυτοδυναμία του Σύριζα, αλλοιώς μην κουνάς το δάχτυλο για τη συνεργασία Πηγή: www.lifo.grΧαχαχα, καλό! Αυτό μου το έχεις ξαναπεί νομίζω, ή εσύ ή κάποια από τις άλλες ιδιοφυΐες του χώρου. Να βάλουμε λοιπόν όλοι ένα χεράκι να πάρει ο Σύριζας αυτοδυναμία, μήπως και μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης την επόμενη φορά. Και δεν προσλάβει Καρανίκες, ή δεν κάνει όλες τις άλλες [youknowwhatImean] που έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει.Πάντως μια και είσαι υπερήφανος που ψήφισες Σύριζα, βάλ’το στο ΣιΒί σου, μπορεί να βοηθήσει. Έτσι έχω ακούσει, δηλαδή. Μόνο στον Βγενόπουλο πην πας.[Χοντράδα-ίσως-αλλα έχει γραψει ουκ ολίγες, και εντελώς απρόκλητες, πχ το γνωστό του κόλλημα με την Μάρφιν. Νέος είναι, λύσεις υπάρχουν—αν λέει αλήθεια].
Πάντως αν έχει πρόβλημα ο ημίθεος που του θίξαμε την αγαπημένη του ακροδεξιά (ή τον αγαπημένο του ακροδεξιό συγκυβερνήτη της ΠΦΑ) εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναφέρομαι σε αυτούς ως "το κόμμα στο οποίο κανείς δεν έχει σώας τας φρένας", ή "the con-artist formerly known as prince" ή κάτι παρόμοιο.Τώρα τι ακριβώς άλλαξε επί της ουσίας, μετά από αυτή την καίρια παρέμβαση, ουδείς γνωρίζει και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά γενικότερα.
Το σκεπτικό είναι το ίδιο και με την περίπτωση του Πολύδωρα, όπως και με την περίπτωση του Παυλόπουλου: Μικροπολιτική. Στην περίπτωση του Πολύδωρα/Παυλόπουλου ήταν να "στριμώξουμε" την Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει υπέρ. Τώρα ο στόχος είναι να "ησυχάσουμε" του ΑΝΕΛ, μέσα στους κόλπους των οποίων αναδείχθηκε ο Νικολόπουλος (άλλωστε και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν εναντίον της άρσης).Επί της ουσίας ένα κόμμα το οποίο θεωρητικά πιστεύει πως κυβερνάει βάσει των αρχών του και της ιδεολογίας του, πιάνεται ακόμη μια φορά να ασκεί την πολιτική με τον πιο βρώμικο, ανήθικο και ανεύθυνο τρόπο.
Πήγα κ εγώ να κάνω dislike στο σχόλιο αυτό, αλλά είδα ότι ψήφισαν μόνο 179 βουλευτές συνολικά (153 κατά, 23 υπέρ, 3 παρών). Άρα βασικά δεν ξέρουμε αν όντως συριζαίοι ήταν αυτοί οι 153. Ξέρει κανείς ποιοι ψήφισαν; ήταν ονομαστική ψηφοφορία; αν όχι, ήταν περισσότερο συριζαίοι βουλευτές παρόντες; Ρωτάω κυριολεκτικά, όχι αμφισβητώντας το περιεχόμενο του κειμένου του Δημοκίδη, που λογικά θα το έχει ψάξει ποιοι ψήφισαν, δεν θα κατηγορούσε διαφορετικά τους του σύριζα
Είναι η ίδια λογική που διαφαίνεται και από την παρουσίαση της είδησης απο τον ΣΚΑΙ:“Να μην αρθεί η ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με τον αριθμό των βουλευτών που καταψήφισαν την άρση ασυλίας του να προκαλεί αίσθηση, αφού είναι βέβαιο ότι συμπεριλαμβάνονταν στους 153 ΚΑΙ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που διατείνονται ότι έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.”Οι άλλοι είναι γνωστοί για τις απόψεις τους και άρα στο απυρόβλητο; Το ζήτημα είναι να πληγεί το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα. Δεν γίνεται όμως έτσι. Καλό θα ήταν να απαιτούμε τα αυτονόητα με τον ίδιο τρόπο από όλους...
Δεν υπάρχει λίστα, αλλά τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ζήτησαν απ' τους βουλευτές τους (οι περισσότεροι ήταν παρόντες) να ψηφίσουν κατά της άρσης ασυλίας, όπως και έγινε. Για τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και πάει λέγοντας, όχι δεν με νοιάζει αυτή τη στιγμή. Με νοιάζει για το ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά χάρη και σε ανθρώπους που το ψήφισαν για τα θέματα των δικαιωμάτων, που συγκυβερνά με την ακροδεξιά απ' την οποία ξεπήδησε ο Νικολόπουλος, και που κυβέρνησε ήδη με την υποστήριξη ή/και την ανοχή του κου Νικολόπουλου. Όταν μιλάμε για υποκρισία δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους ΑΝΕΛ ή τον Αθανασίου της ΝΔ, που αναφέρει κάποιος σε σχόλιο πιο κάτω. Αυτοί είναι απαράδεκτοι αλλά στο συγκεκριμένο δεν είναι υποκριτές. Οι του ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι. ΥΓ. Απ' όλους ζητάμε να υπερψηφίσουν την άρση ασυλίας. Απ' τους Συριζαίους όμως ζητούσαμε όχι μόνο να υπερψηφίσουν, αλλά και να πάψουν να είναι υποκριτές. UPDATE: O Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε έναν βουλευτή του που ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας και τον απέπεμπψε. Αληθινή είδηση http://www.newsit.gr/politikh/ND-Fagothike-o-Tasoylas-meta-to-oxi-stin-arsi-asylias-Nikolopoyloy/670647via Dimitris Rigopoulos9 ώρες · Ο «συντηρητικός» Κυριάκος Μητσοτάκης απέπεμψε τον Κωνσταντίνο Τασούλα εξαιτίας της στάσης του στο θέμα της άρσης ασυλίας Νικολόπουλου (και τοποθέτησε στη θέση του τον Γιώργο Γεωργαντά, έναν από τους δυο βουλευτές της ΝΔ που είχαν ψηφίσει υπέρ). Και ο «προοδευτικός» Αλέξης Τσίπρας ούτε κιχ.
Απλά, όπως έχει γραφεί το άρθρο, δεν ήταν ξεκάθαρο ότι ναι μεν και οι άλλοι ψήφισαν κατά, αλλά "Για τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και πάει λέγοντας, όχι δεν με νοιάζει αυτή τη στιγμή". Συμφωνώ με άλλο σχόλιο παρακάτω ότι όπως γράφτηκε το άρθρο "δημιουργείς την εντύπωση σε μερικούς αναγνώστες ότι μόνο η κυβέρνηση είναι τόσο σάπια σε αυτό το θέμα". Αλλά οκ τώρα το σχόλιο σου κάνει ξεκάθαρο τι εννοούσες. Αυτό που δεν κάνει ξεκάθαρο το σχόλιο είναι ότι και όλα τα άλλα κόμματα ζήτησαν από τους βουλευτές τους να ψηφίσουν κατά. "Υπενθυμίζεται ότι την εισήγηση για την μη άρση της ασυλίας του κ. Νικολόπουλου την είχε κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής όπου διαφοροποιήθηκε μόνον το ΠΑΣΟΚ."
Κατ’ αρχήν αγαπητέ κύριε Δημοκίδη δεν θεωρώ καθόλου κομψή την εκ των υστέρων διαγραφή σχολίου. Ακόμη κι αν υποθέσω ότι έγινε λόγω του update.Η είδηση είναι σημαντική και δημιουργεί σκέψεις.Ποια ήταν τελικά η στάση της ΝΔ; ΠΑΣΟΚ + ΝΔ = 23 βουλευτές;Αν τον έκαιγε τόσο τον κύριο Μητσοτάκη γιατί δεν ζήτησε από τους βουλευτές του να είναι εκεί;Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να χρεωθεί το κυβερνόν κόμμα την απόφαση καθώς ήταν γνωστή η πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας, χωρίς να εκτεθούν οι βουλευτές του; Ορθή στάση είναι λοιπόν η μη στάση;Μισό, δεν βρίσκω την κατάλληλη λέξη γι αυτή την στάση:clever, convenient……. straight?(“Ο ηγέτης αποκτά κύρος με το να είναι είτε αληθινός φίλος είτε πραγματικός εχθρός. Δηλαδή παίρνει θέση, καθαρά, υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς.” Νικολό Μακιαβέλι, «Άτιμον είναι το εν στάση μηδετέρας μερίδος γινόμενον» Σόλων)