10 εκνευριστικά πράγματα: Στην παραλία!

Facebook Twitter
27

 

 

10. Τα φύκια.
Όταν είναι μέσα στη θάλασσα = τρομακτικά. Μπορεί να το παίζεις μάγκας, κολυμπώντας από πάνω τους, αλλά κρύβεις από τον κολλητό σου δίπλα ότι τρέμεις μην τυχόν και πεταχτεί από το μαύρο σκοτάδι κανένα αλλόκοτο πλάσμα της θάλασσας και σε κοψοχολιάσει (στην καλύτερη) ή σου δαγκώσει τίποτα που προεξέχει (στη χειρότερη). Άλλωστε όλοι έχουμε κάνει έστω και μία φορά στη ζωή μας το στυλ κολύμβησης "κάνω-κρόουλ-αμέριμνος-συνειδητοποιώ-φύκια-πλατσουρίζω-ατάκτως-απο-κει-που'ρθα". Όταν είναι έξω στην ακτή = αηδιαστικά. Ειδικά όταν η θάλασσα έχει ξεράσει βουνά από δαύτα. Όταν κολλάνε πάνω σου = εκνευριστικά. Εχμ, μπλιάχ.


9. Οι φυλές των λουόμενων.
Από τον λιγότερο σπαστικό έως τον "δεν σου αξίζει να σε κοιτάζουν οι ματάρες μου": Τα ασυγκράτητα ζευγάρια (που είναι ένα βήμα πριν πιάσουν παιδί μπροστά σου), οι τσουραπογκόμενες με τα μπραζίλιαν (σιγά μαντάμ, την είδαμε την πωπάρα σου, γιατί και να 'θελες, δεν κρύβεται) και οι κάγκαροι με τα σωβρακομαγιό (ίου), οι λαδωμένοι "σφίχτες" (που είναι σαν να πήραν αέρα με τρόμπα για λάστιχα αυτοκινήτου και γυαλοκοπάνε κιόλα από το καροτένι, για τέλειο φινίρισμα), οι υστερικές μανάδες (με την παλιά, καλή, πασίγνωστη γκαρίδα, που προκαλεί διάτρηση τυμπάνου σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων).


8. Οι μουσικές των μπιτς μπαρζ.
Οι ντιτζέηδες των λαϊκοκλαμπόμπαρων που το καλοκαίρι ανακαλύπτουν τον Μάρτιν Γκάριξ που είχε πέσει σε χειμερία νάρκη μέσα τους, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούν να αποτινάξουν από πάνω τους την πολυετή εμπειρία τους στο γαβ γουβ. Bottom line: "πειραγμένο" remix Lykke Li με Πάολα και 100 άτομα με ελαφρά εγκεφαλικά στις ξαπλώστρες.


7. Τα τσισάκια.
Όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι του. Και ενίοτε και στο μαγιό του.


6. Οι χωματερές.
Σαν το σκουπιδαριό που αφήνει πίσω του ο κλασικός, ο μπουρτζόβλαχος ο Έλληνας, δεν έχει. Από γόπες και μπυροκούτια μέχρι πάνες και προφυλακτικά. Τα δύο τελευταία, χρησιμοποιημένα.


5. Το αντηλιακό.
Λιγδιάρικο, αλλά απαραίτητο. Παστώνεσαι παντού, ζητιανεύεις να στο απλώσει κάποιος στην πλάτη ή τεντώνεσαι και περδικλώνεσαι σαν την Κομανέτσι, σου μένει η κρέμα στα χέρια και δεν φεύγει με τίποτα, δεν μπορείς να πιάσεις κινητό/στρίψεις τσιγάρο/τρίψεις μάτι/ακουμπήσεις βιβλίο, και στο τέλος σκάει και το 5άρι το μποφόρ, σου φέρνει όλη την άμμο στα μούτρα και σε κάνει πανέ.


4. Η άμμος.
Διεισδύει σε μέρη αναπάντεχα, σε μέρη που δεν είχες καν συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να υπάρχει. Είναι ΠΑΝΤΟΥ. Στην πετσέτα σου. Στο μαγιό σου. Στα μαλλιά σου. Στο μάτι σου. Σε ακολουθεί παντού, αθόρυβα και ύπουλα. Είναι στα παπούτσια σου, στην τσάντα σου και φυσικά στο αυτοκίνητό σου. Και μένει εκεί. Για ΠΑΝΤΑ.


3. Το κάψιμο.
Όσο αντηλιακό με δείκτη προστασίας 80 και να βάλεις, θα αφήσεις έστω και ένα σημείο στο σώμα σου ακάλυπτο. Ο θεός Ήλιος θα σε βρει και θα σε τσουρουφλίσει. Έτσι, για να μάθεις να ξαπλάρεις με τις ώρες στη λαλάκα.


2. Τα αφηνιασμένα παιδάκια.
Αυτή η μάστιγα. Τσιρίζουν όταν παίζουν, τσιρίζουν όταν κολυμπάνε, τσιρίζουν ακόμη και όταν χαίρονται. Γενικά, τσιρίζουν ανελέητα και ανάλγητα ΔΙΠΛΑ σου, οδηγώντας σε μεθοδικά στην παράνοια και στη σκέψη να δέσεις τις σάλπιγγές σου, την ίδια στιγμή που οι γονείς τους έχουν αποκτήσει φυσικές ωτοασπίδες που μπλοκάρουν κάθε ήχο που βγαίνει από τα γλυκά στοματάκια των σπλάχνων τους. Kids-free παραλίες. Σκεφτείτε το. 


1.Το τάκα - τούκα.
Δεν είναι μόνο ο ήχος από το μπαλάκι που σκάει *τακατούκα* στις ξυλορακέτες. Δεν είναι τα θεαματικά πλονζόν ακριβώς μπροστά από την ξαπλώστρα σου, που θα στείλουν χιλιάδες κόκκους άμμου στο στόμα σου. Δεν είναι το θράσος των πανάσχετων τρεντο-ρακετίαρς, που κάθε φορά που το μπαλάκι εκσφενδονίζεται προς το μέρος σου, σου ζητάνε να τους το πετάξεις πίσω (αντί σε κάνα γκρεμό). Είναι αυτό το ακαθόριστο, απειλητικό και στρεσογόνο συναίσθημα ότι κάποια στιγμή -άγνωστο ποια-, σε ανύποπτο χρόνο, το μπαλάκι θα προσγειωθεί με φόρα πάνω στο κεφάλι σου και θα σου προκαλέσει από καρούμπαλο έως ολική αμνησία. Εάν συμβεί αυτό, μην έρθεις ΠΟΤΕ να πάρεις πίσω το μπαλάκι σου.

[Πείτε και σεις!]

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Εντάξει, κλαίω!!!Θα προσθέσω το τρανζιστοράκι, ραδιοκασετόφωνο, κινητό που παίζει τη μουσική της αρεσκείας του ιδιοκτήτη σε ντεσιμπέλ "δεν με ενδιαφέρει αν έχεις έρθει για να χαλαρώσεις", για τις πιο ήσυχες παραλίες. Κι επίσης, ας χαλαρώσουμε λίγο, το χιούμορ δεν βλάπτει...
Και εννοειται... το χειροτερο ολων ειναι ο συνδυασμος χρησιμοποιημενης γοπας και της παιδικης περιεργειας να βαλει αυτην την αηδια στο στομα. Δεν υπαρχει κατι χειροτερο απο το να κανεις πλυση στομαχου σε παιδακι...Οποτε οι καπνιζοντες καλο θα ειναι να προσεχετε τι αφηνετε πισω σας. Θεμα ασφαλειας οχι σεβασμου.
Γι αυτό η καλύτερη λύση είναι ο παραλίες γυμνιστών. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει τσιρίδες, ούτε τακα-τουκα, ούτε καγκουροκάγκουρες και γλοιώδη ζευγαράκια, είναι συνήθως δύσκολα προσβάσιμες από το ευρύ κοινό οπότε έχεις την ηρεμία σου, ε και όσο να είναι απολαμβάνεις την φύση σε όλο της το μεγαλείο εντελώς απελευθερωμένος! Επίσης συνήθως είναι παραδεισένιες παραλίες! Όλα τα κακά μαζί λοιπόν...
Εγω θα το πω και ας φαω ξυλο...Αλλα τα τσισακια στη θαλασσα γιατι τα αναφερεις?1ον. Μιλαμε για οργανική ύλη σε μικρή ποσότητα μέσα σε εκατομμύρια λιτρα θαλασσινού νερού. Περαν του οτι θα βιοδιασπαστεί σε χρόνο dt, θα διαλυθεί μέσα στο νερό. Ακόμα και όλοι μαζι να κατουράνε.2ον. Γνωρίζετε ότι ζουν και άλλοι οργανισμοί μέσα στη θάλασσα ε? Οι οποίοι έχουν και αυτοί τους αντίστοιχους μηχανισμούς για να αποβάλλουν περιττές ουσίες απο το σώμα τους. Και για να τους αποβάλλουν δεν βγαίνουν απο τη θάλασσα για να κάνετε εσεις το μπανακι σας, το κάνουν εκεί!3ον. Πολλοί από οσους το κάνουν - στα κρυφα - πάνε και το κάνουν στα ρηχα, για να βγει γρηγορα εξω. Οτι χειροτερο. Εκει που δεν εχει βαθος το νερο, πηγαιντε καντε τα ολοι μαζι και μετα αραξτε ξαπλωτοι εκει. Ιδιοφυιες...4ον. Εσυ που σιχαινεσαι τα τσισακια στη θαλασσα, αλλα δεν εχεις προβλημα να αφησεις τα μπουκαλια σου και τα αποτσιγαρα σου στην παραλια, να ξερεις οτι σε θεωρω ηλίθιο - για να μην εκφραστω χειρότερα.Εν κατακλείδι, οταν το κανει καποιος απομακρυσμενα απο κοσμο και στα βαθια, πραγματικα δεν παιζει κανενα προβλημα. Επισης τα παραπανω ισχυουν μονο για θαλασσα ε? Μην αρχισετε να κατουρατε και στις πισινες!
Κοπελια γεραματα λεγονται αυτα που περιγραφεις!!! Sorry κι ολας αλλα τοση μιζερια και τοση γκρινια αυτο δηλωνει... Παρ ολα αυτα με το 6, 8, συμφωνω απολυτα!!!!!
Χαχαχ τι άρθρο κ αυτό, πληρη αποδοχή του συναθρωπου!!! Πως την πατήσαμε έτσι κ σ αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν κ άλλοι άνθρωποι γύρω μας..... τς τς τς....
Και εγώ γέλασα με το άρθρο...-Αν είναι να είμαι τόσο περίεργος με όλα αυτά, ας βράσω σπίτι μου ή ας πάω σε καμιά απομονωμένη παραλία...-Με ενοχλούν και εμένα αυτά αλλά περίμενε......είσαι κάπου έξω, με χιλιάδες κόσμο, διαφορετικά μυαλά, διαφορετική αντίληψη για τη διασκέδαση.-Ενοχλητικό που μου την σπάει απίστευτα......να θες να μπεις στη θάλασσα, να είναι παγωμένη και να έχεις τον κάφρο από την παρέα σου ή τα πιτσιρικία που λέγαμε πριν να πλατσουρίζουν ατσούμπαλα και να σε κάνουν μούσκεμα...Για να μην πω για τις μπάλες που είναι σαν να έχεις μαγνήτη και τις τραβάς κοντά σου ίσα για να σε κάνουν μούσκεμα...!!
Αυτό που σε κάνουν μούσκεμα... αν δε ρίξω το μισό Αιγαίο πάνω μου δε μπορώ να μπω στη θάλασσα! Κρύωνω πολύ εύκολα. Στο Ιόνιο και σε κρύες θάλασσες κάνω καμιά ώρα να μπω. Ακόμα και με καύσωνα εγώ κρυώνω!
Aυτή την υστερία με τα φύκια ποτέ δεν την κατάλαβα. Σιγά μαντάμ, τι θα σου κάνουν τα φύκια? Δεν δαγκώνουν, ίσα ίσα είναι σημαδι υγείας του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
υπάρχουν κ φύκια τα οποία για να αναπτυχθούν χρειάζονται τοξικότητα στο νερο κ εχω την εντύπωση ότι δεν διαφέρουν στην όψη από τα κανονικά.. αν φυσικά οι παραλίες είναι ελεγμένες τότε είναι κ τα φύκια ασφαλή..
Οι ουρλιαχτές συζητήσεις στους διπλανούς ή στο κινητό τους.4 ευρώ μίνιμουμ το περιοδικό και δεν το χαιρεσαι γιατί σε αποσυντονίζει ο βίος και πολιτεία της Μαρίτσας και του γκόμενου της γειτόνισας.
Σε κάποιες παραλίες φώναζε και πήδα. Σε άλλες όμως πρέπει να υπάρχει ησυχία. Από σεβασμό σ'αυτό που βλέπεις και νιώθεις. Αν νιώθεις βέβαια.
Δυστηχως ναι,απο ότι φαίνεται η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν κάνει καλό σεξ.Οποτε τα νεύρα τους ειναι....!!!Ειναι τρομακτικό το πόσο εύκολα θυμώνουν ορισμένοι άνθρωποι με το παραμικρο.Σε λίγα χρόνια θα εκνευρίζονται με την αναπνοή του διπλανού τους.
Γελασα παρα πολυ με το αρθρο (οπως και με ολα τα ''εκνευριστικα'') αλλα για να πω την αληθεια, ολα οσα περιγραφονται παραπανω, με εξαιρεση τα σκουπιδια και τα φυκια, εγω τα λατρευω, αληθεια. Και οι παιδικες τσιριδες μου αρεσουν, και τα τελεια κορμια χαζευω, και το τακα-τουκα της ρακετας μου φαινεται μουσικη, γενικα, μου αρεσουν ολα στη θαλασσα. Ανωμαλια; Ισως, αλλα ολα τα παραπανω ειναι σιγουρα καλυτερη επιλογη απο το να βραζω στο διαμερισμα.
Πρόπερσι Κρήτη σε μια υπέροχη αμμουδένια παραλία,φτάνουμε 8 η ώρα το πρωί.Ήδη βρίσκουμε περίπου στα 20 άτομα ξένων σαν να ήταν από την προηγούμενη εκεί.Δεν ακουγόταν απόλυτως τίποτα πέρα από την θάλασσα,η τέλεια απόλαυση,χαμηλώνω το κινητό για να μην χαλάσω την υπέροχη ησυχία - διότι οι πελάτες μου δεν παίρνουν χαμπάρι από άδειες και διακοπές,ανήμερα Χριστουγέννων νύχτα θα με καλέσουν για δουλειά δεν κώλωνουν σε τίποτα - και όντως χτυπάει το κινητό,ήταν φίλος,με άκουσε που μίλαγα σιγάνα και μου ζήτησε συγνώμη που με ξύπνησε,του εξηγώ ότι δεν κοιμόμουν και ότι είμαι σε παραλία με απόλυτη ησυχία και σεβόμουν τον κόσμο,φυσικά δεν με πίστεψε και έβαλε τα γέλια,μέσα σε 5 λεπτά από την ώρα που βγήκα από μια βουτιά στα καταγάλανα νερά...ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΊΠΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ...ΡΕ ΜΩΡΟ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ,ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΡΕ ΚΑΡΑΒΙ ΚΑΙ ΕΛΑ.Σφίχτης κάκγουρας με καγκουρομωρό δίπλα μιλώντας στο κινητό με έναν που τον λεγαν μαλάκα που ευτυχώς δεν ήρθε και δεν προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες,μετά ήρθε μια γιαγιά ένας παππους δύο εγγόνια και μετά όλη αυτή η μαγεία πήγε στο στον αγύριστο.
Εχεις δικιο και σε καταλαβαινω, απλα εχω παθει ανοσια στη φασαρια (μενω σε διασταυρωση, δουλευω σε σχολειο, εχω τρια πιτσιρικια), οποτε εμενα προσωπικα δε με χαλαει τιποτα στη θαλασσα. Απο την αλλη, αν ησουν σε καμια παραλια της Ν. Κρητης καταλαβαινω και την αναγκη για ησυχια ωστε να απολαυσεις τη γαληνη, και την οργη για τον καγκουρα που σας τη χαλασε. Και μια που πιασαμε κουβεντα, πες μας λιγα νεα ακομα απο την Κρητη και ειδικοτερα απο το Ρεθυμνο, για να σκασω λιγο απ' τη ζηλια...
Και γω είμαι ανεκτικός σε πολλά δεν έχω θέμα,απλά σχολιάζεις κάτι και κολλάω σαν βδέλα κάτω από εσένα και γράφω.Όσον αφορά την Κρήτη είναι η μάνα μου από εκεί και έχουμε ένα εκατόχρονο σπίτι (από την προγιαγιά) στην Επισκοπή του Ρεθύμνου,χρόνο παρά χρόνο πηγαίνουμε και ορισμένες φορές πάσχα,και όχι να μην σκάσεις από την ζήλια σου,να έρθεις να σε φιλοξενήσουμε με μεγάλη χαρά.
Όποια κι αν εννοείς παραδίπλα απ'τον Πλακιά την επόμενη φορά οδήγησε λίγο παραπάνω να πας ως τις Λιγκρες, αξίζει. Εκεί θα είσαι συ, άλλοι 5-6 κι ο Θεός! Η στην παραλία του κόρακα στο Ροδάκινο, υπεροχη αν και πιο...busy.. Για να μην αναφέρω καν τους αμμόλοφους του Αγ Παύλου!
να πατε κομμο... εκει να δειτε ηρεμια και χαλαρωση, παμε καθε καλοκαιρι για διαλογισμο και γιογκα... ασε που ειναι τεραστια η παραλια και καθεται ο καθενας οσο μακρια θελει απο τον αλλον...
Με υπερκάλυψες!! Θεωρώ ότι το χειρότερο από όλα είναι τα ανάγωγα πιτσιρίκια, μεγαλωμένα ασφαλώς από αντίστοιχους γονείς. Ναι, είναι παιδιά και πρέπει να παίξουν και να απολαύσουν, όχι όμως εις βάρος της υπόλοιπης παραλίας . Και δεν μιλώ εκ του ασφαλούς, έχω 2 μικρά παιδιά - σεβασμός στον διπλανό μας, τίποτε άλλο