Αυτή είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη συσκευασία ελαιολάδου

Αυτή είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη συσκευασία ελαιολάδου Facebook Twitter
9
Αυτή είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη συσκευασία ελαιολάδου Facebook Twitter

Το ελαιόλαδο μας απασχολεί πολύ ως λαό. Είναι βασική μας τροφή και ένα από τα μυστικά της μακροζωίας μας. Αποτελεί τον κύριο λόγο που θα πέσει (κατα λάθος) το ψωμάκι στην χωριάτικη και χωρίς καμία τύψη θα καταναλωθεί, σνομπάροντας κάθε γκουρμέ πιάτο στο τραπέζι. Τα τελευταία χρόνια πολύς λόγος γίνεται για το ελαιόλαδο και κυρίως για τις συσκευασίες του. Έχουν διοργανωθεί συνέδρια, σεμινάρια πρόμο και μάρκετνγκ, ομιλίες. Τα περισσότερα καταλήγουν στο γεγονός ότι έχουμε το καλύτερο ελαιόλαδο στον πλανήτη, αλλά χωλένουμε στη συσκευασία του. 

Όχι πια.

Αυτή είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη συσκευασία ελαιολάδου Facebook Twitter
Η ίδεα μου ήρθε την ώρα της παραγωγής, μετά απο μία πολύ κουραστική μέρα...Φωτο: Fotomaris

Ο Γιάννης Παπαδομανωλάκης διανύει την 3η δεκαετία της ζωής του και ζει σε έναν παράδεισο της Ελλάδας. Τα Χανιά. Η διαδρομή του στο χώρο της παραγωγής ελαιολάδου ξεκινά ήδη από την παιδική του ηλικία. Ο ίδιος σκέφτηκε και πραγματοποίησε την ιδέα μιας ατομικής συσκευασίας 18ml εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Η τριβή και οι εμπειρίες που αποκόμισα στο ελαιοτριβείο του πατέρα μου με την ενεργή συμμετοχή μου στην παραγωγική διαδικασία θεωρώ ότι ήταν και το εναρκτήριο λάκτισμα για να ξεκινήσω κάτι καινούριο στο χώρο της τυποποίησης αυτή τη φορά.

Πώς σου ήρθε η ιδέα μιας ατομικής συσκευασίας;

Η ίδεα μου ήρθε την ώρα της παραγωγής, μετά απο μία πολύ κουραστική μέρα. Το μοναδικό άτομο που το είπα ήταν ο πατέρας μου και μου είπε ότι αξίζει να το προχωρήσω! Μετά από μήνες ξεκίνησα να κάνω την έρευνά μου και τελικά πραγματοποίησα την ιδέα μου. Προσανατολιστήκα στο να δημιουργήσω ένα προϊόν καινοτόμο, ποιοτικό και εμφανισιακά προσεγμένο, με τιμή προσιτή -εν καιρώ κρίσης-, που θα απευθύνεται σε εγχώρια και διεθνή αγορά ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά στο χώρο της τυποποίησης. Η «Παλλάδα» νομίζω πως είναι μια ιδέα που εντυπωσιάζει, ξεχωρίζει και συνδυάζει με αρμονία καλαισθησία, πρακτικότητα και γεύση.

Αυτή είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη συσκευασία ελαιολάδου Facebook Twitter
Το δυνατό σημείο του προϊόντος έγκειται στην ιδιαίτερα πρωτότυπη συσκευασία που υπερέχει από πλευράς πρακτικότητας.

 

Ποιο είναι το δυνατό σημείο της πατέντας σου;

Το δυνατό σημείο του προϊόντος έγκειται στην ιδιαίτερα πρωτότυπη συσκευασία που υπερέχει από πλευράς πρακτικότητας, ασφάλειας, κομψότητας αλλά και απλότητας. Είναι το μοναδικό προϊόν που συνταιριάζει τιμή και εμφάνιση και συνιστά την ιδανική επιλογή κάθε χώρου μαζικής εστίασης. Αυτό που κάνει είναι να καταργεί τη λαθεμένη επιλογή τοποθέτησης ξαναγεμιζόμενων φιαλών χύμα ελαιολάδου αμφιβόλου ποιότητας είτε στο τραπέζι είτε στον μπουφέ.

 

Το ελαιόλαδο είναι από την Κρήτη; Θεωρείς ότι το νησί σου έχει την καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου;
To εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι από τα Χανιά της Κρήτης από την περιοχή του Ακρωτηρίου από τα κτήματα της οικογένειας Παπαδομανωλάκη αλλά και συνεργαζόμενων παραγωγών της περιοχής. Οι ιδανικές κλιματικές συνθήκες της Κρήτης, η σωστή καλλιέργεια των ελαιώνων, η συγκομιδή, η έκθλιψη του ελαιοκάρπου και η αποθήκευση του τελικού προϊόντος σύμφωνα με το πιστοποιητικό ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 (HACCP) είναι που κάνουν το Κρητικό ελαιόλαδο να ξεχωρίζει.

 

Αυτή είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη συσκευασία ελαιολάδου Facebook Twitter

 

Έχει βρει ανταπόκριση; Στο εξωτερικό το βρίσκω λογικό, αλλά στην Ελλάδα που υπάρχει αφθονία σε ελαιόλαδο;
Σε μικρό χρονικό διάστημα έχουμε καταφέρει στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης να διεισδύσουμε σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, fast food και catering είτε αεροπορικά είτε βιομηχανικά με τη μεμονωμένη μορφή του προϊόντος μας (μαζική εστίαση). Οι κασετίνες πολυτελείας με το προϊόν διατίθενται ήδη από την αρχή σε αρκετά super markets- delicatessen και τουριστικά καταστήματα οπότε ναι, μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Αυτή είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη συσκευασία ελαιολάδου Facebook Twitter
Η «Παλλάδα» είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν ανώτερης ποιότητας σε εξεζητημένη ατομική συσκευασία των 18ml εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Αυτή είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη συσκευασία ελαιολάδου Facebook Twitter
Φωτο: Fotomaris
Αυτή είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη συσκευασία ελαιολάδου Facebook Twitter

*To site του pallada.gr και το Fan Page

9

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Το πρόβλημα του Ελληνικού ελαιολάδου είναι ότι ναι μεν είναι ποιοτικότερο των Ιταλικών και Ισπανικών αλλά είναι και ακριβότερο. Λένε όλοι ότι δεν έχουμε διείσδυση στα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ και στο τέλος το πουλάμε χύμα στους Ιταλούς. Αυτό γίνεται γιατί δεν είναι ανταγωνιστικό στην τιμή.
Aλήθεια, το λάδι σε συσκευασία 18ml είναι δική του πατέντα ή εννοεί κάτι άλλο, π.χ.το συγκεκριμένο λάδι σε συσκευασία 18ml;Γιατί εγώ βλέπω στα ξενοδοχεία (ιδιαίτερα της Μεσογείου) να έχουν αυτή τη συσκευασία(και τα ξύδια) εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Παραδείγματα στο εξωτερικό:http://regalosgourmetonline.com/en/pates/381-olive-oil-extra-virgin-18ml-x-100uds-8437002919603.htmlhttp://spiritmarketcash.com/shop/article_0092469/ACEITE-OLIVA-V.E.-MONODOSIS-18ml-CRISTAL.html?pse=apqhttp://www.google.es/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Ffoodoil.es%2Fimg%2Fp%2F1%2F2%2F0%2F120-home_default.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Ffoodoil.es%2Findex.php%3Fid_category%3D32%26controller%3Dcategory%26id_lang%3D1&h=124&w=124&tbnid=PRegMz_bxBVn6M%3A&zoom=1&docid=lHWxWZUA3k9vYM&itg=1&ei=9PseVIi6H9HtaO_RgtgE&tbm=isch&ved=0CC8QMygOMA4&iact=rc&uact=3&dur=650&page=1&start=0&ndsp=23
Με όλο το σεβασμό για την ιδέα του παιδιού δεν την θεωρώ συμπαθητική καθώς δεν συμπλέει με την αρχή αειφόρους παραγωγής και οικολογικά είναι άκρως προβληματική. Παντού γίνεται προσπάθεια εύρεσης νέων ιδεών που δεν δημιουργούν σκουπίδια και που σέβονται την γη και το περιβάλλον. Αυτόν τον εγωισμό, τον εγωκεντρισμό που έχει καταστρέψει τον πλανήτη μας και επηρεάζει αρνητικά τις ανθρώπινες σχέσεις οφείλουμε να προσπαθούμε να τον μειώσουμε και όχι να τον ενισχύουμε. Αν σκεφτώ πόση ενέργεια και σκουπίδι παράγεται για να φάω μία σαλάτα με αυτή την συσκευασία τότε όχι ευχαριστώ δεν την υποστηρίζω. Άσε που δεν έχει καμία σχέση με την ομορφιά της μεσογειακής νοοτροπίας του να μοιράζεσαι με φίλους και οικογένεια αυτά που είναι πάνω στο τραπέζι και να περνάς όμορφες στιγμές.
Το σχόλιο με βρίσκει εξαιρετικά σύμφωνη. Εκτοξευουμε για αλλη μια φορα το πρόβλημα των απορριμμάτων προκειμένου να ατομικοποιησουμε ενα προϊόν, που αν θυμάμαι μέχρι πρότινος κανεις δεν ασχολούνταν με την μορφή που είχε στο τραπέζι του... Ίσως αργότερα προχωρήσουν σε ατομική συσκευασία κρασιού, μπύρας, σαλάτας κλπ κλπ αλλα έτσι θα χάσουμε την πραγματική έννοια του να μοιραζόμαστε ενα τραπέζι!
Μπράβο πολύ καλή ιδέα,ετσι δεν μπορείς να ξεπερασεις και την ημερήσια ποσότητα που απαιτητε στο διαιτολόγιο και μπορείς να το βάλεις και στην κατάψυξη για κάποιες ώρες και να το κανείς και βούτυρο