Μονόλογος μιας παντρεμένης Αθηναίας που απατά

Μονόλογος μιας παντρεμένης Αθηναίας που απατά Facebook Twitter
Eικονογράφηση: Κώστας Στανέλλος/ LIFO
305

 

Είμαι ερωτευμένη, πετάω στα σύννεφα, βρίσκομαι σε άλλον πλανήτη απ' αυτόν τού άντρα μου και της μικρής, υπάρχω χωρίς να υπάρχω στην ζωή τους. Ξύπνησε μέσα μου όλος ο πόθος, αυτός ο κοιμισμένος πόθος των παντρεμένων που έχεις ξεχάσει ότι υπάρχει. Που τα βρίσκεις ολα τέλεια πανω του, ακομα και τις ατέλειες του. Ζω την καθημερινότητα μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο, να βρω μια δικαιολογία να την κοπανήσω. Είναι ο παλιός αγαπημένος μου απ' το σχολείο, έρχεται να πάμε για τρέξιμο, κλεινόμαστε στο αμάξι μου και βγάζουμε τα μάτια μας.

 

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα το έκανα ξανά στην ζωή μου σε αυτοκίνητο και πόσο μάλλον τού άντρα μου με άλλον άντρα, αλλά δεν με νοιάζει τίποτα πια. Μόνο αυτος μετράει. Πότε θα ξεκλέψω χρόνο να τον δω, ούτε κουβέντα να κοιμηθούμε μαζί, οπότε ποτέ δεν χορταίνω, όλο περιμένω και περιμένω.

 

Νοιώθω όμορφα, νοιώθω θηλυκό, παύω να ΄μαι μάνα και σύζυγος, είμαι εγώ, η Κατερίνα γυμνή, με τον έρωτα μου. Και λιώνω. Και περιμένω να πάω τη μικρή στα γαλλικά, για να του πω να έρθει ως την γωνία, να παρκάρει και πάλι τα ίδια. Μια φορά πήγαμε σ' ένα ξενοδοχείο αλλά φοβήθηκα μην μας δουν, φοβήθηκα που τον είδα σε δωμάτιο, ούτε ξέρω, και δεν ξαναπήγαμε. Με τρελαίνει, τα έχω χάσει τελείως. Η μπάλα στην κερκίδα.

Νοιώθω όμορφα, νοιώθω θηλυκό, παύω να ΄μαι μάνα και σύζυγος, είμαι εγώ, η Κατερίνα γυμνή, με τον έρωτα μου. Και λιώνω. Και περιμένω να πάω τη μικρή στα γαλλικά, για να του πω να έρθει ως την γωνία, να παρκάρει και πάλι τα ίδια. Μια φορά πήγαμε σ' ένα ξενοδοχείο αλλά φοβήθηκα μην μας δουν, φοβήθηκα που τον είδα σε δωμάτιο, ούτε ξέρω, και δεν ξαναπήγαμε. Με τρελαίνει, τα έχω χάσει τελείως. Η μπάλα στην κερκίδα.

 

Ξέρω οτι δεν δίνει δεκάρα κι ότι απλά τον βολεύω, αλλά ούτε αυτό με σταματά. Τον έχω τόση ανάγκη στην ανιαρή ζωή μου, είναι το οξυγόνο μου, το αεράκι στα μαλλιά μου. Τρώω με τους δικούς μου και τον σκέφτομαι. Κρύβομαι και ψάχνω το κινητό μου, όπως ο σκύλος περιμένει το κόκκαλο. Η μέρα μου χαλάει ή φτιάχνει, ανάλογα με το αν θα μπορέσουμε να βρεθούμε. Νοιώθω ζωντανή. Και ξανά νέα.

 

Η μικρή μου ζήτησε να κάνω λιγότερη γυμναστική γιατί όλο με χάνει λέει στο γυμναστήριο. Μόνο αυτή μου έλειπε τώρα με την γκρίνια της, εγώ θέλω να πετάξω, να εκσφενδονιστώ απ' αυτό το σπίτι πού με τόση μανία διακόσμησα, θέλω για λίγο να χαθεί ο άντρας μου, να μ' αφήσει ήσυχη να το ζήσω και μετά να γυρίσει, να έχω την δική μου προσωπική παρένθεση ευτυχίας. Κι ας είναι στο αυτοκίνητο- κι ας είναι στο πάρκο- κι ας είναι οπουδήποτε, φτάνει να 'μαι μαζί του.

 

χι ότι θέλω να χωρίσω, αυτό δεν το συζητάω καν. Τον αγαπάω τον άντρα μου, τόσα έχουμε περάσει μαζί, με ξέρει, τον ξέρω, αγαπιόμαστε, αλλά ο γάμος γίνεται αναπόφευκτα ανιαρός και το σεξ ανύπαρκτο. Ο έρωτας δεν χωράει σε λογική.  Δεν θέλω να μάθει κάτι, δεν θέλω να πληγωθεί, δεν θέλω να χαλάσω το σπίτι μου, αλλά να που γυρνάω σαν σκύλα σε οίστρο γύρω από ένα κινητό. Χτες πήγε να το πάρει η μικρή να παίξει και τα έχασα, της το βούτηξα από τα χέρια, και με κοίταξε με τα παιδικά της ματάκια άναυδη. Τι έπαθα; Τι να πω ότι έπαθα, τι; Η μαμά θέλει να υπάρχει και ως γυναίκα παιδί μου, δεν είναι μόνο η μαμά και η γυναίκα του μπαμπά, είμαι κορίτσι σαν κι εσένα που μόνο άμα μεγαλώσεις και γίνεις μαμά και σε χάσεις, θα με καταλάβεις; Αλλά δεν μπορούσα να της τα πω κι απλά της ζήτησα συγγνώμη για την άσχημη χειρονομία μου.

 

Να, να ΄το, μήνυμα! Είναι απ' έξω. Πλύθηκα  στα γρήγορα, είπα καληνύχτα και την άφησα στην τηλεόραση, λέγοντας ότι πάω για τρέξιμο, κλαμένη, για να προλάβω να τον δω, να νιώσω ξανά  γυναίκα, πριν γυρίσει ο άντρας μου και πέσουμε ξανά στον συζυγικό ύπνο.  

305

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

20 σχόλια
Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι στη θέση της. Δεν είμαι παντρεμένη, αλλά έχοντας περάσει μια μακροχρόνια σχέση αντιλαμβάνομαι τον όρο "ρουτίνα"Από την άλλη θυμάμαι επίσης πολύ καλά πως είναι να είσαι απόλυτα παθιασμένη με κάποιον ... είναι ένα συναίσθημα χωρίς λογική, σχεδόν καθαρή τρέλα! Ουφφφ δύσκολη περίπτωση μη σου τύχει που λένε ... και απ' ότι διαβάζω εδώ μέσα δεν πρέπει να έχει τύχει σε πολλούς :P
Νομίζω πως έχει τύχει σε όλους μια σχέση παθιασμένη και χωρίς λογική σε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Απλά άλλοι είχαν την τύχη να τους συμβεί όταν ήταν ανύπαντροι κι άλλοι την ατυχία να συμβεί όντας παντρεμένοι με παιδιά.
Κρίνοντας από την "απολυτοσύνη" κάποιων σχολίων θεωρώ πως δεν έχει τύχει σε όλους κάτι ανάλογο. Φυσικά και έχει μεγάλη διαφορά η στιγμή που σου συμβαίνει αλλά και πάλι δεν μπορώ να την κρίνω. Θεωρώ πως ο γάμος είναι θεσμός που τεστάρει τα όρια μας και πραγματικά θαυμάζω τα ζευγάρια που έχουν ευτυχισμένη συζυγική ζωή. Από την άλλη λυπάμαι τις λάθος επιλογές και τους εγκλοβισμένους.
Δεν υπαρχουν "εγκλοβισμοι" σε εναν γαμο, υπαρχουν συνειδητες επιλογες!Τρελαινομαι οταν ακουω τη λογικη "αχ τι να κανει ειναι εγκλοβισμενη". Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ εχει ελευθερη βουληση κι επιλογη. Ισως να ειναι δυσκολη, επωδυνη η να εμπεριεχει ρισκο. Παντα υπαρχει επιλογη ομως. Το να μην κανουμε επιλογη γιατι ετσι μας βολευει ειναι κι αυτο μια ΕΠΙΛΟΓΗ μας. Ανεξαρτητα απο το τι επιλεξουμε πρεπει να ειμαστε διατεθιμενοι να ζησουμε με τις συνεπειες. Δεν ειμαι σιγουρος οτι η Κατερινα ειναι.
Είμαστε, νομίζω, πολύ αυστηροί με την κοπέλα. Οκ, στο παιδί της δεν συμπεριφέρεται καλά και θέλει προσοχή. Τα υπόλοιπα της.. 'περιπέτειας' συμβαίνουν. Μάλλον βρίσκεται σε μια κρίση ηλικίας. Τουλάχιστον ας μην κρατά στοιχεία που θα μπορούσαν να την εκθέσουν (σε κινητά, τσάντες, κρυψώνες). Μετά απο 6 μηνες το ξανασυζητάμε. Εν τω μέταξυ ρώτα τον 'συμμαθητή' αν θα ήθελε να ζήσετε μαζι (και με την κόρη σου) να δεις τις σκέψεις του πάνω σ αυτό (νομίζω η απάντηση θα σε συνεφέρει).
πιο πολυ απο ολα εντυπωση μου εχουν κανει τα σχολια....στερεοτυπα κλισε της ορθοδοξης πουριτανικης ελληνικης κοινωνιας!φυσικα,αν μια γυναικα εχει παντρευτει,εχει κανει και παιδι,τοτε πρεπει για παντα να ειναι εγκλωβισμενη και σκλαβα,ηρωιδα ταλαιπωρη μανα!δεν εχει δικαιωμα ποτε,ουτε να μπερδευτει,ουτε να κανει βλακειες,ουτε να πηξει και με το παιδι της και να πει μια κουβεντα!ναι η κατερινα ειναι πηγμενη μανα και ηθελε λιγο χαρα αναμεσα στα ποδια της! αυτο, τελεια.νοιωθω σαν να βρισκομαι σε political correct λιντσαρισμα!!σιγουρα το θεμα δεν ειναι απλο... αν η κατερινα τα εγραφε λιγο πιο ψευτοδιανοουμενιστικα με μια εσανς απο χιπστεροτρεντια ειμαι σιγουρος οτι τα σχολια θα ηταν αλλιως!!οι γκει γαμοι μας μαραναν!!
Εύγε! :-)Θυμίζει μια σελίδα στο FB που τυχαίνει να κοιτώ (γιατί διαχειρίζομαι σελίδες). Tύπος macho άντρα σε επάγγελμα macho, παντρεμένος χρόνια με 2 παιδάκια που τα ονοματίζει συνέχεια "ζωούλες μου, αστεράκια μου, λουλουδάκια μου" κλπ. (κατ'εμέ εμετικά) και που κατά τ'αλλα είναι τίγκα στα μισογυνίστικα/πουριτανικά ανέκδοτα, όπου σιχτιρίζει απροσχημάτιστα όλες τις γυναίκες που δεν "κολλούν" στο πρότυπο του της Μάνας (με κεφαλαίο Μ, η μάνα στην Ελλάδα είναι σαν την Παναγία, αλίμονό σου αν την πιάσεις στο στόμα σου ή σ'αφήσει να την πιάσεις εκείνη), της τσεμπεροφορούσας της δεκαετίας του '50 από το χωριό με τα τάπερ με όλα όσα αυτό εξυπακούεται. Επίσης αυτός που τον χάνεις πού τον βρίσκεις είναι συνέχεια στο FB!Νομίζω αντιπροσωπεύει μεγάλη μερίδα Ελλήνων αντρών. Νομίζω η Άριαν Λαζαρίδη δημιούργησε αυτό το blog με γυναικείες ιστορίες (στην κυριολεξία) ακριβώς για να χρησιμοποιήσει τα σχόλια ως παραγωγικό υλικό για άλλο άρθρο/βιβλίο, όπου βέβαια θα απεικονίζεται η πραγματική κοινωνία και η υποκρίσία της σε όλο της το μεγαλείο. Δώσαμε άφθονο υλικό, δεν μπορείς να πεις.
Το ότι έχει δικαίωμα να κάνει βλακείες τι ακριβώς σημαίνει; Η απιστία απ' όσο ξέρω είναι λόγος διαζυγίου, επομένως είναι μια βλακεία που ΔΕΝ έχει δικαίωμα να κάνει, τουλάχιστον όχι χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του συζύγου (οπότε δεν το λες και απιστία).Και να ήταν όμως (που δεν είναι), γιατί σε πείραξε που της είπαν ότι κάνει βλακείες; Αν αυτή έχει το δικαίωμα να κάνει βλακείες πάει να πει ότι δεν είναι βλακείες;;;
Ναι τέλεια,η Κατερίνα ήταν μια μάνα πηγμένη που ήθελε λίγο (περισσότερο)χαρά στα πόδια της,σύμφωνοι.Κεράτωσε τον άντρα της,καλά έκανε,δικιά της ζωή.Δικαίωμα στα λάθη έχουμε όλοι.Αυτό όμως που ξέχασες να αναφέρεις(οχι μόνο εσύ αλλά όλες οι γυναίκες στα σχόλιά τους)και έρχομαι να σου θυμήσω είναι οι πιθανές συνέπειες των πράξεων της.Όχι στην ίδια(τα είπαμε αυτά,περνάει καλά και ξεπήζει),αλλά στους γύρω της.Δεν αξιώνω από μια γυναίκα να μένει εγκλώβισμένη στο σπίτι της και στα παιδιά της,αλλά απαιτώ σε μια οικογένεια το κάθε μέλος της να βάζει το καλό του συνόλου κάτω από το ατομικό.Όταν κάνεις μια σύμβαση ζωής(όπως είναι η οικογένεια)αποσκοπείς στην άνθησή της.Κρατώντας κρυφά τα προβλήματα που (φυσικά) δημιουργούνται(υλικά ή ψυχολογικά) δρας εγωιστικά εις βάρος των υπολείπων μελών.Η "ηρωίδα"μας βάζοντας την δικιά της ευχαρίστηση πάνω από όλα,αναπόφευκτα θα πληγώσει και το παιδί της και τον άντρα της όταν βγει η αλήθεια στην επιφάνεια.Ακόμα και αν δεν μαθευτεί(πράγμα δύσκολο,όπως φαίνεται από την αλλαγή στην συμπεριφορά της)είναι λάθος το ότι έχει αυτή την συμφεροντολογίστηκη συμπεριφορά.Γενικά,αν καταλαβαίνεις ότι μια σχέση(ή γάμος)δεν μπορεί να επιβιώσει,παραδέξου το και τερμάτισέ την.Το να πηγαίνεις δια της πλαγίας οδού και να εκμεταλλεύεσαι τους ανθρώπους δίπλα σου για να έχεις την συνείδηση σου ήσυχη,είναι το λιγότερο ανέντιμο.Υ.Γ.Απορώ πως καμία γυναίκα χρήστης δεν ανέφερε σχεδόν τίποτα αρνητικό για την "Κατερίνα",παρά το υπεραναλυτικό νου που ως κατα συνθήκη,τα θηλυκά διαθέτουν.Κάτι βρε παιδί μου,έστω για ξεκάρφωμα
παρατηρω μια αστικη παραμορφωση...μια ηθικολογια,μια λογικη μπατσου της συμπεριφορας,πολυ αυστηροτητα......πως ζεις? επειδη κατανοω τη θεση της ειμαι γυναικα??free your mind bro!!
noname έχεις παρανοήσει κάτι μου φαίνεται, φυσικά και έχει το δικαίωμα να κάνει βλακείες, το θέμα είναι, οτι δεν θέλει αν πληρώσει τις συνέπειες που έχουν οι βλακείες, (δεν θέλω να χωρίσω, αγαπάω τον άντρα μου, μη χαλάσω και το σπίτι μου) τις οποίες θα τις πληρώσουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο, ο άντρας της και το παιδί της. Συνεπώς, αυτή είναι πουριτανή και ανισόρροπη, και όχι όσοι την κρίνουν, εστιάζοντας σ΄αυτά που λέει, και όχι σ΄αυτά που κάνει. Επιπλέον δεν λέει πουθενά, αν θα της άρεσε να κάνει και ο άντρας της το ίδιο, οπότε, το παιδί γιατι το έκανε; Μπορεί βέβαια να ήταν ενα στιγμιαίο λάθος, σαν του Πασχάλη.
δειλες γυναικουλες που το παιζουν και ιερειες της ηδονηςουτε το παιδι της μπορει να κανει ευτυχισμενο, ουτε τον αντρα της, ουτε τον εαυτο της, ουτε κανεναν... νομιζει πως αξιζει επειδη προσφερει λιγη απολαυση στον παιδικο της ερωτα (αλλο ναυαγιο απο εκει)...υπαρχουν ατομα με φανταστικη σεξουαλικη ζωη που τη ζουν χωρις να δημιουργουν προβληματα στις ζωες των αλλων, ξεκολλατε επιτελους με τη μιζερια
Μιζέρια: αυτό ακριβώς μου βγάζει η κατάσταση της Κατερίνας. Πού βρίσκει τόση χαρά να πηδιέται στο πάρκο και στο αυτοκίνητο, είναι ποιοτικό σεξ αυτό; Μην τρελαθούμε τώρα! Απλά την εξιτάρει το κρυφό, το παράνομο, το ριψοκίνδυνο, γιατί η ζωή της είναι βαρετή μέχρι αηδίας και έχει αποξενωθεί με τον σύζυγο. Να τον χέσω τέτοιον "έρωτα" εγώ, που είμαι ερωτιάρα. Τον έρωτα τον απολαμβάνεις όταν μπορείς να τον διαλαλήσεις κιόλας, τα άλλα είναι μεσοβέζικες καταστάσεις. Την λυπάμαι στ' αλήθεια.
Γραφουν εδω μερικα κοριτσακια...."Χωρισε κυρα μου και πηγαινε να ζησεις τον ερωτα σου"....χαχαχα! οτι πιο αστειο εχω ακουσει εδω και καιρο....καλα που δεν της ειπατε να "χωρισει και να παει να ζησει τον ερωτα της αφου παντρευτει τον αντρα που πηδαει στο αμαξι"!!!σας το λεει η κοπελα καθαρα, αλλα εσεις δεν το βλεπετε "ο ερωτας δεν χωραει σε λογικη"...οσοι λοιπον εχετε φτιαξει τον γαμο σας σε απλη καθημερινη λογικη και νομιζετε οτι ειστε ερωτευμενη με τον αντρα σας οταν ξερετε πως θα κατσει στον καναπε, πως θα βαλει τα χερια μεσα απο την πυτζαμα ξυνοντας τα παπ...α του, πως θα ρευτει και θα κλασει...ε τοτε μαλλον ερωτα αποκαλειτε την συμβιωση....Ερωτας σημαινει ανακαλυπτω, καρδιοχτυπω, ενθουσιαζομαι....
1ον της είπαν να ζήσει τον έρωτά της με τον γκόμενο (τον οποίο ανακαλύπτει, καρδιοχτυπά κι ενθουσιάζεται όπως λες) κι όχι με τον άντρα της, οπότε άκυρο το σχόλιο σου.2ον Αν περιμένεις να ερωτευτείς άνθρωπο που δεν κλάνει you're gonna have a bad time.
Lambro, νομίζω (μπορεί να κάνω και λάθος), δεν εννοεί φυσικούς ήχους την ώρα του σεξ (που εντάξει, άνθρωποι είμαστε, δεν παρεξηγούμε), νόμιζω εννοεί να κάθεται ο άλλος στον καναπέ και να κλάνει μπροστά σου γιατί βαριέται να πάει στο μπάνιο και να ρεύεται σαν βόδι χωρίς να κλείνει το στόμα του. Ευτυχώς δεν το έχω ζήσει αυτό, αλλά ακούω ότι συμβαίνει σε αρκετά ζευγάρια. Δεν το λες και άκρον άωτον του ρομαντισμού.
Σωστός, είναι μια σημαντική λεπτομέρια για την συμβίωση, να μή ντρέπεται για τους φυσικούς ήχους το ζευγάρι, ειδικά αν τύχει να συμβεί στην ώρα του σέξ, χρειάζεται κατανόηση και χιούμορ, ένθεν κακείθεν.
Η εικόνα δεν είναι πλήρης. Μπορεί το ζευγάρι να έχει ξεσκιστεί στους απανωτούς τσακωμούς και γι' αυτό να έχουν παγώσει μεταξύ τους και η κυρία να αναζητάει πρώην εραστές. Πάντως ο σύζυγος γνωρίζει. Όταν ζεις τόσο πολύ καιρό με κάποιον, καταλαβαίνεις και την παραμικρή αλλαγή πάνω του. Και επιλέγει να κάνει τον μλκ. Είτε επειδή νιώθει τύψεις για λάθη του, είτε επειδή έχει κι αυτός τη δικιά του "φασούλα" με μία πρώην του γκόμενα, κι αυτή παντρεμένη με παιδιά (και ο κύκλος δεν κλείνει ποτέ) είτε επειδή απλά δεν τον νοιάζει.
Από το "η εικονα δεν είναι πληρης" έπλασες μια εντελως καινουρια και παραλληλη ιστορια για την οποια δεν αναφερεται τιποτα. Αν οντως ήταν ετσι θα το ειχε αναφερει για να δικαιολογησει γιατί παει με πρωην.
Ή,αν όντως το γνωρίζει,μπορεί να θέλει να διατηρήσει μια ήρεμη κατάσταση για χάρη του παιδιού του.Δεν είναι αναγκαστικό να έχει όπως λένε χεσμένη τη φωλιά του και αυτός.
Συμφωνώ με την πλειοψηφία των προλαλήσαντων. Για εμένα ο πιστός άνθρωπος έχει υψηλή ευφυία και ωριμότητα. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να απατήσεις. Το δύσκολο είναι να μην το κάνεις. Κι εγώ για τον εαυτό μου προτιμώ τα δύσκολα. Κι εγώ έχω νοιώσει πολλές φορές την ανία στο γάμο μου, αλλά διαλέγω να παλέψω γι'αυτόν παρά να τον ξαποστείλω μια ώρα αρχύτερα. Κρίμα κυρίως για το παιδάκι που σίγουρα αντιλαμβάνεται ότι κάτι πάει στραβά. Λυπάμαι άντρες και γυναίκες που απατούν, νομίζοντας κιόλας ότι κάνουν επανάσταση. Πολύ κρίμα.
Δεν παίρνω θέση,απλά μια ένσταση:Δεν είναι η απιστία κοινό γνώρισμα των ηλιθίων και η πίστη των ευφυών.Εκτός και αν εννοείς την συναισθηματική νοημοσύνη,οπότε τρώγεται αυτό που είπες.
Η μικρή μου ζήτησε να κάνω λιγότερη γυμναστική γιατί όλο με χάνει λέει στο γυμναστήριο. Μόνο αυτή μου έλειπε τώρα με την γκρίνια της - εσύ που το έγραψες αυτό το άρθρο μανδάμ, (αν είσαι γυναίκα), δεν έχεις παιδιά. Δεν λες για το παιδί σου "μόνο αυτή μου έλειπε". Εκτός αν είσαι κανα πρεζόνι που δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Αλλιώς μάνα δεν είσαι. Και λίγος σεβασμός προς τους άλλους και κυρίως τον εαυτό σου κοπελιά, δε βλάπτει.
Εντάξει, προφανώς πρόκειται για συγγραφική κατασκευή ενός συχνού φαινομένου. Ούτε εγώ νομίζω ότι μπορεί να πει μάνα για το παιδί της ''μόνο αυτή (μα ΑΥΤΗ??) μου έλειπε''.Κατά τα λοιπά, τα λέει η ίδια η Κατερίνα:Σκύλα σε οίστρο.-
Η απάντηση για το πρόβλημα της βρίσκεται στις φράσεις: ''Zω την καθημερινότητα μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο, να βρω μια δικαιολογία να την κοπανήσω και στο "εγώ θέλω να πετάξω, να εκσφενδονιστώ απ' αυτό το σπίτι πού με τόση μανία διακόσμησα". Δηλαδή πάρα πολύ ελεύθερος χρόνος και αρκετό χρήμα ισοδυναμεί πολλές φορές με πλήξη.Θέλω να προσθέσω και το εξής. Το κείμενο είναι καλογραμμένο και η ιστορία της φαντάζει συναρπαστική, μυθιστορηματική, σαν να είναι πρωταγωνίστρια ταινίας. Όμως δεν γίνεται και κάτι τοοοσο περίεργο που δεν έχουμε ξαναδεί. Είναι απλά κέρατο το οποίο είτε συμβαίνει σε μια στάνη είτε στο Κολωνάκι, αυτό είναι.Εκεί που βγήκα απο τα ρούχα μου είναι εκεί που γράφει ότι τον αγαπάει. Πόσος εγωισμός!
1ον "Η μικρή μου ζήτησε να κάνω λιγότερη γυμναστική γιατί όλο με χάνει λέει στο γυμναστήριο. Μόνο αυτή μου έλειπε τώρα με την γκρίνια της, εγώ θέλω να πετάξω, να εκσφενδονιστώ απ' αυτό το σπίτι πού με τόση μανία διακόσμησα, θέλω για λίγο να χαθεί ο άντρας μου, να μ' αφήσει ήσυχη να το ζήσω και μετά να γυρίσει, να έχω την δική μου προσωπική παρένθεση ευτυχίας. Κι ας είναι στο αυτοκίνητο- κι ας είναι στο πάρκο- κι ας είναι οπουδήποτε, φτάνει να 'μαι μαζί του. "2ον " 'Οχι ότι θέλω να χωρίσω, αυτό δεν το συζητάω καν. Τον αγαπάω τον άντρα μου, τόσα έχουμε περάσει μαζί, με ξέρει, τον ξέρω, αγαπιόμαστε"Και τον σκυλο χορτατο,και την πιτα ολοκληρη;;;;Καλα ειναι να μαθουμε να ξεχωριζουμε της εννοιας αγαπη και κτητικοτητα.. αμα τον αγαπας, καταλαβε οτι δε του αξιζεις. Δεν τον αγαπας...σε βολευει.. Οσο για το οτι θες να λεγεσαι κ μανα, ενταξει, δεν εχω τιποτα να σχολιασω. Χωρισε,δωσε το παιδι στον αντρα σου, δωσε τη ζωη που του στερεις και αντε στο καλο
Λες οτι δεν θελεις να χωρισεις και οτι αγαπας τον αντρα σου και ο ερωτας και το παθος εχουν εξαφανιστει...ισως αυτος ειναι και ο κυριος λογος στο οτι εχεις εραστη. Χωρις να ξερω την σχεση σας σαν ζευγαρι περα του τυπου "τον αγαπαω εχουμε περασει πολλα μαζι" κ.λ.π.εχεις κατσει να λυσεις το προβλημα σου με τον συζηγο σου οταν αρχισε να χανεται ο ερωτας να σβηνει το παθος και ν αμενει μονο η αγαπη και τιποτα αλλο παραπερα?Εκατσες να μιλησεις με τον αντρα της ζωης σου που εχεις και ενα κοριτσακι μαζι του οτι εκτος απο μια καλη νοικοκυρα και μανα και συντροφος, οτι εισαι και γυναικα με αναγκες? οτι σαν γυναικα μεσα σου οι ορμονες κανουν παρτυ και οτι καποιος πρεπει να κανει κατι γι'αυτο? (καποιος=ο αντρας σου). Αφηνεις το κοριτσακι σου και τρεχεις σαν τρελη στην αγκαλια του εραστη σου χωρις να σε νοιαζει τι αισθανεται εκεινη την στιγμη, χωρις να σκεφτεσαι τι σκεψεις μπορει να κανει εκεινη την στιγμη? Να σου θυμησω οτι τα παιδια σημερα ειναι πιο εξυπνα απο οτι νομιζουμε. Αγαπας τον αντρα σου αλλα δεν μπορεις χωρις τον εραστη σου. Ενα θελω να σου πω...πηγαινε σε εναν συμβουλο γαμου...επικοινωνησε με εναν ψυχολογο γιατι ενα ειναι σιγουρο με αυτα που διαβασα...οτι θα κανεις δυστυχισμενους...τον αντρα σου γιατι ετσι οπως το πας θα σε ανακαλυψει, θα γινεις και εσυ δυστυχισμενη γιατι αν σε χωρισει δεν πιστευω ο εραστης σου να θελει να παιξει και το ρολο του πατερα, και το πιο σημαντικο...το παιδι σου..αυτο θα κανεις στην κυριολεξια το πιο δυστυχισμενο πλασμα...και δεν του αξιζει ρε γμτ.
Οκ , τι ειναι τοσο σπεσιαλ σε αυτη την ιστορια δεν καταλαβαινω .. Εγω βλεπω μια ανευθυνη μητερα που νομιζει οτι το παιδι της ειναι ηλιθιο και δεν καταλαβαινει τι γινεται... Δεν με νοιαζει το κερατωμα , αυτο ειναι κατι πολυ συνηθισμενο στις μερες μας.. Με ενοχλει ομως που αυτη η γυναικα εχει παιδια ενω δεν θα επρεπε να εχει γιατι η ωριμοτητα της ειναι λυκειακου επιπεδου... Ποσα ατομα που πανε λυκειο μπορουν να κανουν οικογενεια? Το κακο ειναι οτι αυτη η κυρια ειναι 38 χρονων και ακομα δεν εχει καταλαβει οτι ανηκει στην οικογενεια της που δημιουργησε μαζι με τον αντρα της , αν δεν δουλευει το πραγμα μιλα στον αντρα σου ρε γαμωτο ... Γιατι κανεις σαν κοριτσακι 38 χρονων? υ/γ το ιδιο θα ελεγα και αν ηταν και ο αντρας που κερατωνε...
Αν υπήρχε αντικειμενικό κριτήριο ωριμότητας για να κάνει κάποιος παιδί (δεν νομίζω οτι μπορεί να υπάρξει, ούτε είμαι υπέρ) το είδος μας θα ήταν υπο εξαφάνιση.Το βασικό πρόβλημα, είναι η σεξουαλική καταπίεση που επιβάλεται κυρίως στα μικρά παιδιά, αλλα και στους μεγάλους, σε όλες τις κοινωνίες εκτός απο τις πρωτόγονες. Ενώ είναι ανεκτικές στον σεξισμό και την πορνογραφία, είναι πουριτανές στην σεξουαλικότητα των ανθρώπων, ειδικά των παιδιών και των εφήβων. Ό,τι είναι φυσιολογικό και προσφέρει ηδονή, είναι αμάρτημα και ντροπή, γι΄αυτό και οργιάζει η σεξουαλική φαντασίωση και παράνοια.
@Lambros,σύγγνώμη καλέ μου άνθρωπε αλλά μάλλον δεν γνωρίζεις ότι αυτό το "η σεξουαλική καταπίεση που επιβάλλεται στα μικρα παιδιά" είναι το βασικό επιχείρημα των παιδεραστών????????? Γι'αυτό σχολίασα ότι έχεις ξεφύγει. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα λόγια μας γιατί μπορούν να γίνουν όπλο στα χέρια ανώμαλων.
Nταξει μωρε , λες και το παιδι λαμβανει αρνητικοτητα μονο απο τους γονεις... Ολη μερα στο σχολειο και μπροστα στις τηλεορασεις περναει τελεια το παιδι ειναι ονειρικο το περιβαλλον. Τελικα κακως το παιδι ζηταει απο τη μητερα του παραπανω χρονο.. Τη μια του λενε οτι εχουν δουλεια και δεν προλαβαινουν την αλλη το παραγεμιζουν με ξενες γλωσσες και μπαλετα και στο τελος του λενε κιολας οτι ειναι περιττο και τους ενοχλει στη σεξουαλικη ζωη... Οταν μεγαλωσει το παιδι το μονο που θα θυμαται (εκτος απο το μπουρδελο που θα ακολουθησει λογω του επικειμενου χωρισμου) ειναι οτι κανεις μα κανεις σε αυτη την οικογενεια δεν ασχοληθηκε αληθινα μαζι του ολοι ηταν τοσο απασχολημενοι με τα δικα τους.... Εχω και εγω παιδι και μου τη δινει ωρες ωρες γιατι δεν με ακουει κανει του κεφαλιου του και δεν θελει να μαθει καποια σημαντικα πραγματα.. Γκρινιαζει χωρις λογο και κανει οτι του κατεβει... Ειναι παιδι πως το λενε ενα παιδι ειναι ενα παιδι ετσι ειναι.. Δεν μπορω να φανταστω σε τι καταντια θα επρεπε να εχω φτασει για να το δω σαν λιγοτερο σημαντικο απο την ερωμενη μου με την οποια μαμιεμαι καθημερινως σε παρκα σε αυτοκινητα και σε ξενοδοχεια ενω διαλαλω οτι δεν θελω να χωρισω τον αντρα μου γιατι τον αγαπω.. Σε ψυχιατρο αμεσως!!!!!
Εξαρτάται, αν έκανες παιδί συνειδητά σπανίως το λές , (προσωπικά έχω δύο κόρες 22 και 19 πλέον, και δεν το έχω πεί ποτέ) κυρίως γιατι δεν έχουμε διδαχτεί αν μεγαλώνουμε παιδιά, με δημοκρατικές διαδικασίες, οπότε είναι αρκετές οι φορές που σε βγάζουν απο τα ρούχα σου. Αν τώρα σου προέκυψε, το έστειλε ο θεός, το έφερε ο πελαργός, ή το έκανες γιατι πρέπει, τότε το λές πολύ συχνά, πόσο μάλλον όταν είσαι και "παράνομα" ερωτευμένος-η, όσο να πείς, είναι μεγάλο εμπόδιο.
Εντάξει, σ'αυτό συμφωνώ. :-) (Βέβαια μπορείς να το πείς αν είναι να πηδηχτείς με τον πατέρα του εν λόγω παιδιού, φάση που ζούν λίγο πολλοί όλοι οι γονείς!)ΥΓ. Πάντως για όσους δεν έχουν παιδάκια, ή τους πατεράδες που έχουν μεν παιδάκια αλλά άλλοι τους τα ξεσκατίζουν, ταίζουν, μπανιαρίζουν, μελετούν κλπ. κι εκείνοι μόνο μπάλα και βόλτες κάνουν μαζί τους, ε, ναι, τα αξιολάτρευτα αυτά πλασματάκια μπορεί να σου τεντώσουν πολύ τα νεύρα ώρες ώρες. Δεν σημαίνει ότι δεν τα αγαπάς. Σημαίνει απλά ότι σαν άνθρωπος χρειάζεσαι και κάτι για τον εαυτό σου, όχι μόνο τον ρόλο του γονιού.Πάντως στη Ελλάδα η Μάνα (μάνα κουράγιο) είναι ο θεσμός που δεν κουνιέται με τίποτα. Γι'αυτό έχουμε τόσα διαταραγμένα μαμόθρεφτα. (και σύννεφο τα ΟΧΙ τώρα!!!)
Καλύτερα δε θα μπορούσε να γραφεί. Είναι εύκολη η αφ' υψηλού κριτική ιδεατά και εκτός πραγματικότητας. Όσοι παλεύουν, αγαπούν, είναι κοντά στα παιδιά τους και δε τους τα μεγαλώνουν άλλοι (γιαγιάδες, πεθερές, φιλιππινέζες) μπορεί να πιεστούν κάποια στιγμή, δε σημαίνει ότι δεν αγαπούν τα παιδιά τους, το αντίθετο. Η θεώρηση ότι πέφτω πάνω στο παιδί και απαρνιέμαι τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου και του συντρόφου είναι καταστροφική και για το παιδί και για το γονιό. Τα παιδιά πρέπει να έχουν χώρο να αναπνεύσουν, το ίδιο και οι γονείς.
Σκέψου πρώτα το πρόσωπο του άντρα σου αν μάθει τι κάνεις. Τώρα αν δεν ξεκόψεις με τον πρώην δεν μπορείς άλλο να λες "τον αγαπάω τον άντρα μου". Εκτός κι αν με το αγαπάω εννοείς κάτι άλλο από εμάς τους υπόλοιπους...
δύσκολη κατάσταση.. ξέρεις ποιο είναι σωστό και ποιο λάθος..αλλά η καρδιά δεν σ'αφήνει να κάνεις αυτό που πρέπει και συνεχίζεις ..Όλα μέσα στην ζωή είναι, σε όλους μπορούν να συμβούν αυτά.. το θέμα είναι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, δεν είναι κακό που όντας παντρεμένη με παιδί αγάπησε..ούτε η πρώτη είναι ούτε η τελευταία. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά, που θα φτάσεις και πόσο θα πληγωθείς και θα πληγώσεις ,γιατί αυτά δεν γίνονται ποτέ αναίμακτα. Και τελικά αυτό που πιστεύω προσωπικά είναι να είμαστε σωστοί απέναντι στον ευατό μας και στους άλλους.. και όταν κοροιδεύουμε το παιδί μας δεν είμαστε.. Αξίζει ? Αυτό είναι το ερώτημα ?
Μου κάνει τόση εντύπωση που απ'όλα τα σχόλια που διάβασα δεν βρήκα τίποτα υποστηρικτικό…και αυτό γιατί είναι μια συνηθισμένη, τυπικη, καθημερινή ιστορία των ημερών μας θαρρώ. Γονιός δεν είμαι, αλλά καταννοώ την ευθύνη που πρέπει να έχει κανείς. Από την άλλη καταννοώ την ανάγκη για ανανέωση και την έξοδο από το βούρκο που μπορεί ο καθένας να βρίσκεται. Φυσικά δε χρειάζεται να πώ πού πρέπει να κλίνει η ζυγαριά. Απλά χαίρομαι που βλέπω ότι -ακόμα και σήμερα- υπάρχουν τελικά αξίες. Με λίγα λόγια, αν και καταννοώ εν μέρη την κυρία με τη σεξουαλική της μανία, τελικώς θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες...
Αν δεν υπηρχε παιδι στη μέση, θα έλεγα να χωρίσει τον αντρα της και να ζησει τη ζωη της...Απο τη στιγμη που υπαρχει παιδι στη μεση ομως τοτε ολο το σκηνικο ειναι εναντιον της. Απο τη στιγμη που πηρε αποφαση για οικογενεια, να αφοσιωθει σε αυτη! Κατι λογια οπως "Μόνο αυτή μου έλειπε τώρα με την γκρίνια της" τα οποια αναφερονται στο ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ μου φαινονται απαραδεκτα και η συγκεκριμενη κυρια απιστευτα ανευθυνη! Αν θελει πιο πιπερατο σεξ να κοιταξει να το καταφερει με τον αντρα της! Και να σκεφτεί λιγο αν θα αξιζει τον κοπο να διαλυθει η οικογενεια της (που θα διαλυθει ετσι οπως παει) για να βρισκεται με εναν αντρα στο αυτοκινητο.
Το να απιστείς και να κοροιδεύεις τον σύζυγό σου πες ότι είναι δικαίωμά σου (σε βάρος κάποιου άλλου βέβαια αλλά τελοσπάντων δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία). Αλλά να μιλάς έτσι για την κόρη σου (συγκεκριμένα "...Μόνο αυτή μου έλειπε τώρα με την γκρίνια της.."), είναι αυτό που χτυπά πιο άσχημα από οτιδήποτε έχεις γράψει στο κείμενο αυτό.
το ενδεχόμενο να διαβάσει ο άντρας της ή κάποιος φίλος του την ιστορία στο lifo.gr δεν υπάρχει;ή αντί για κόρη έχουν γιο, και αντί για τρέξιμο πάει για βάρδια σε νοσοκομείο;
και καλά ότι άλαξε λίγο την ιστορία για να μην την πάρουν χαμπάρι μαρία, το νοσοκομείο ήταν ένα παράδειγμα. αυτός ο αντώνης που λες, δεν θα έπρεπε καν να προκύπτει σαν θέμα.το καλύτερο θα ήταν να βγει ΕΣΠΑ για βιβλιοπωλεία και να ανοίξει ένα να ισυχάσουνε (όσοι έχουν επιλέξει να είναι μέρος της επικαιρότητάς τους) εγώ ευτηχώς δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία