Σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε οδηγός του ΟΑΣΘ που κατέβασε αφρικανούς μετανάστες από λεωφορείο του Οργανισμού, με το πρόσχημα ότι ήταν δήθεν «λαθρεπιβάτες».
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για άρνηση παροχής υπηρεσίας για λόγους ρατσιστικής συμπεριφοράς.
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ομάδα δικηγόρων κατήγγειλε τον οδηγό μετά από μαρτυρία επιβάτιδας, ότι επιτέθηκε φραστικά στους υπόλοιπους επιβάτες, που θορυβήθηκαν από τη συμπεριφορά του και απευθυνόμενους προς το μέρος τους φέρεται να είπε ότι είναι «χρυσαυγίτης», επιδεικνύοντας -κατά την ίδια μαρτυρία- μενταγιόν που φορούσε με το σύμβολο του κόμματος.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, παρενέβη η Εισαγγελία και το απότέλεσμα ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έκανε έλεγχο στους δύο επιβάτες, επιμένοντας ότι όντως δεν είχαν εισιτήρια. Μάλιστα προκειμένου να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι δεν τρέφει ρατσιστικά αισθήματα, επιστράτευσε ως μάρτυρα υπεράσπισης αλλοδαπό φίλο του.
Ελλάδα /
10 μήνες με αναστολή στον οδηγό του ΟΑΣΘ που κατέβασε μετανάστες

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Καταρράκτες Νιαγάρα: Ανετράπη τουριστικό λεωφορείο με 50 επιβάτες - «Πολλοί νεκροί και τραυματίες» λέει η αστυνομία

Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρή 4χρονη σε πισίνα

Δίκτυο Αζέρων πρακτόρων στην Ελλάδα - Τι ερευνά η αστυνομία

Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Ισπανία: 50χρονος έβαλε φωτιά σε καφετέρια όταν του είπαν ότι τελείωσε η μαγιονέζα
