Νεκρός ο Philip Seymour Hoffman

Νεκρός ο Philip Seymour Hoffman Facebook Twitter
60

Ένας από τους σημαντικότερους νέους Αμερικανούς ηθοποιούς βρέθηκε σήμερα νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για θάνατο από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

 

Ο Ηoffmann είχε βραβευτεί με Όσκαρ για το ρόλο του στην ταινία Capote. 

 

Οι αστυνομικοί δήλωσαν πως στο μπράτσο του υπήρχε μία σύριγγα, ενώ δίπλα του ήταν ένας φάκελος που περιείχε ηρωϊνη. "Είναι προφανές ότι πρόκειται για overdose," είπε ο υπεύθυνος της έρευνας. "Η σύριγγα ήταν στο μπράτσο του." 

 

Τραγική ειρωνεία; Πριν από λίγες μέρες είχε κυκλοφορήσει, ως φάρσα, η είδηση του θανάτου του. Απ' ό,τι όμως γράφουν και οι New York Times, τώρα έχει πεθάνει στα αλήθεια. 

 

 


 

60

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

12 σχόλια
Πολύ λυπηρό... Πόσο κρίμα γενικά να χάνονται νέοι άνθρωποι, με όποιον τρόπο κι αν αυτο γίνεται :( Ο συγκεκριμένος ήταν και εξαιρετικά ταλαντούχος, είχε ακόμα τόσα πολλά να προσφέρει...
Πόσο κρίμα γενικά να χάνονται νέοι άνθρωπποι, με όποιον τρόπο κι αν αυτό γίνεται. Με συγχωρείς, αλλα είναι το ίδιο να πεθαίνει ενα παιδί απο την πείνα, ή να σκοτώνεται κάποιος απο άσχετο ατύχημα, με κάποιον που θέλει να αυτοκτονήσει; Ο ένας έχει επιλογή, οι άλλοι δεν έχουν, αφού ο ίδιος δεν ήθελε να ζήσει, γιατι είναι λυπηρό;
Κατ' αρχήν δε μπορείς ποτέ να ξέρεις τί έχει κάθε άνθρωπος στη ψυχή του και κατέληξε στη χρήση ναρκωτικών. Ο συγκεκριμένος είχε μπλέξει στα νιάτα του, είχε αποτοξινωθεί και για 23 χρόνια ήταν καθαρός, μέχρι να ξανακυλήσει πέρισυ. Θεωρώ ότι μετά από τόσα χρόνια αγώνα να μείνει μακριά από τα νακρωτικά, δε ξανακύλησε για τη πλάκα του, μάλλον κάτι σοβαρό του συνέβη που δε μπορούμε να ξέρουμε. Επίσης η δημοσιότητα και η πίεση για συνεχώς καλύτερες ερμηνείες είναι ασκούν μεγάλη πίεση, ειδικά σε ευαίσθητους χαρακτήρες και καλλιτέχνες που νιώθουν ότι πρέπει συνέχεια να υπερασπίζονται τα βραβεία και τη φήμη τους. Ο εθισμός είναι ασθένεια και έτσι πρέπει ν' αντιμετωπίζεται. Και κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικότερο όλων: Οι άνθρωποι τους που τους χάνουν, κατά βάθος τον ίδιο πόνο έχουν και τα ίδια δάκρυα θα χύσουν...
alergia - Μα εγώ δεν έκρινα τον ηθοποιό τον οποίο δεν ήξερα, κι απ΄ό,τι διαβάζω πρέπει να ήταν πολύ καλός, έκρινα το κρίμα που λένε (όπως κι εσύ) οι περισσότεροι. Ό,τι κι αν είχε στην ζωή του και στην ψυχή του, πάντα είχε την επιλογή και την δυνατότητα να τα αλλάξει, επέλεξε ο ίδιος να μη τα αλλάξει, γιατι είναι κρίμα, και όχι δικαίωμά του; Ο εθισμός σίγουρα είναι ασθένεια, αλλα δεν είναι μεταδοτική, για να την κολλήσεις πρέπει να το επιδιώξεις εσύ, αλλιώς δέν κολλάς. Έχω χάσει δύο παιδικούς μου φίλους στο Ν.Ψυχικό απο ναρκωτικά, όταν ξεκίνησαν να καπνίζουν τσιγάρο στα 16 και τους έλεγα να το κόψουν, το παίζανε μαγκάκια και με λέγανε μαλάκα, μετά στα 19 άρχισαν τα τσιγαριλίκια, οταν τους είπα, ρε είστε τρελοί, θα γίνετε ναρκωμανείς, με λέγανε ξενέρωτο. Δυστυχώς, αν και γνωριζόμασταν απο νηπιακή ηλικία, οι δρόμοι μας χώρισαν, μετά απο 13 χρόνια έμαθα οτι ο Αντώνης πέθανε απο ναρκωτικά στα 32, και τον επόμενο χρόνο ο Γιώργος, στενοχωρήθηκα πολύ μια και γνωριζόμαστε απο μικρά, ήξερα τους γονείς τους, που με αγαπούσαν και τους αγαπάω ακόμα, αλλα δεν είπα κρίμα, ήξερα και ήξεραν τι έκαναν, όσοι τους αγαπούσαν, προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, και εισέπραταν την χλεύη τους, ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ. Όπως και ο πατέρας μου, που κάπνιζε δυο πακέτα άφιλτρα Έθνος, πέθανες στα 43 απο καρκίνο του πνεύμονα, ήξερε τι έκανε, γιατι έλεγε, δεν βαριέσαι, όλοι απο κάτι θα πάμε. Έτσι και με τον ηθοποιό, ήξερε τι έκανε, κρίμα είναι αν πεθάνεις απο ατύχημα που δεν επιδίωξες, η τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που πεθαίνουν απο την πείνα, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή.
LAMPROS- Προσταθώ να απαντήσω στο τελευταίο σου σχόλιο αλλα μόνο εδώ με αφήνει να γράψω απάντηση, δε ξέρω γιατί, ελπίζω να το δεις. Κατ' αρχήν λυπάμαι πολύ για την απώλεια των φίλων σου και καταλαβαίνω τη δική σου οπτική γωνία πάνω στο θέμα. Ίσως η επιλογή να είναι στην αρχή πριν κάνει κάποιος τη δοκιμή. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι σε νεαρές ηλικίες και για διάφορους λόγους κάνουν αυτή την αρχή. Μετά είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουν, ειδικά αν το περιβάλλον τους είναι έντονα εκτεθιμένο σε αυτά. Κάποιοι τα καταφέρνουν, οι περισσότεροι όμως όχι. Ποιος ξέρει, μπορεί να βρεθεί σύντομα και βιολογική εξήγηση, όπως βρέθηκε το γονίδιο που αυξάνει την πιθανότητα εξάρτησης από το αλκοόλ.Ως τότε θεωρώ ότι δεν είναι απόλυτα επιλογή τους, τουλάχιστον από ένα σημείο και μετά. Εδώ θέλουμε να χάσουμε καποια κιλά για την υγεία μας και μας φαίνεται βουνό ή κάνουμε ατασθαλείες...Δε μπορώ να διανοηθώ κάν πόση δύναμη θέλει να μείνει κάποιος για πάντα καθαρός έπειτα από αποτοξίνωση γι αυτό και είμαι επιφυλλακτική. Πολλοί από αυτους ίσως να πιστεύουν ότι έχουν την δύναμη αυτή αλλά στη πορεία αποδεικνύεται ότι δεν την έχουν.
alergia - Σου επαναλαμβάνω, κρίνω το κρίμα που λέτε οι περισσότεροι εδώ μέσα, όχι τον ηθοποιό που δεν τον γνώριζα. Και το θεωρώ λάθος, γιατι το λέτε λειτουργόντας συγκινησιακά, χωρίς να τον γνωρίζετε, μόνο επειδή έγινε διάσημος (δικαίως ίσως) και γιατι είχε όλα αυτά που ονειρεύονται οι περισσότεροι, άρα, το κρίμα πηγαίνει πιό πολύ σ΄αυτά που έχασε (χρήμα δόξα αναγνωρισημότητα κλπ) και μας φαίνεται αδιανόητο που δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν τα κενά της ψυχής του, παρά για τον ίδιο, που δεν γνωρίζει κανείς σχολιαστής, αν ήταν καλός ή κακός, πόσα παιδιά (αγόρια ή κορίτσια) έβαλε στο τρυπάκι των ναρκωτικών, ποιούς εξυπηρετούσε για να παίρνει την δόση του, όντας υποχείριο του κυκλώματος, όπως οι περισσότεροι διάσημοι.Το οτι είναι πολύ δύσκολο να απεξαρτηθείς, το γνωρίζω πολύ καλά, αλλα ακόμα καλύτερα το γνωρίζουν οι έμποροι ναρκωτικών, π.χ μαφία κράτος, στα λεγόμενα σκληρά, κράτος στα τσιγάρα ποτά. Μιά φίλη μου που έκοψε το τσιγάρο (και με δική μου προτροπή) εδω και 10 χρόνια, μου λέει, μιά φορά καπνιστής, για πάντα καπνιστής, και την κατανοώ, αλλα για να την στηρίξω της απαντάω, μιά φορά νεκρός, για πάντα νεκρός, δική σου η επιλογή, καταλαβαίνεις που είναι η διαφορά που λέω;Για να το κλείσω, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ευκαιρίες στην ζωή, οι περισσότεροι έχουν λίγες, και πάρα πολλοί καμία. Αυτός είχε τις ευκαιρίες του, είχε και το ταλέντο και την ικανότητα και πέτυχε αυτό που ήθελε, και ονειρεύονται εκατομύρια άλλοι, προφανώς δεν βρήκε στην επιτυχία αυτό που πίστευε οτι θα βρεί, είχε τις επιλογές για να το διαχειριστεί, διάλεξε την εκ του αποτελέσματος χειρότερη, ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΚΡΙΜΑ. Κρίμα είναι όσοι δεν έχουν ευκαιρία στην ζωή τους, όπως κρίμα είναι και ο πιό διάσημος Σουμάχερ, που απο το πουθενά, βρέθηκε να χαροπαλεύει, κι αν ακόμα ζήσει, δεν πρόκειται να είναι ο ίδιος.Δεν προσπαθώ να σε πείσω για την άποψή μου, ελπίζω μόνο να σε κατατόπισα για την αντίληψή μου.
Αυτοί που πατήσατε όχι τον θέλετε σώνει και ντε νεκρό;Το ενδεχόμενο internet hoax δεν σας πέρασε από το μυαλό,όπως λένε και 2 σχόλια παρακάτω;Και όπως επισημαίνει και το άρθρο στο mediamass που έδωσε και Xristina.Ο Χόφμαν είχε εισηχθεί σε κλινική αποτοξίνωσης το 2013 και ολοκλήρωσε την θεραπεία.Επίσης την ηρωίνη την σνίφαρε,δεν την σούταρε,οπότε το ενδεχόμενο να βρέθηκε με βελόνα στο χέρι μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο(ξαφνικά του την βίδωσε να ξεκινήσει έτσι;).Οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών είναι "πλάσματα της συνήθειας" σε τεράστιο βαθμό.Όπως και να έχει ο μόνος τρόπος για να επαληθευθεί αν βρίσκεται εν ζωή είναι να το ανακοινώσει ο ίδιος πλέον(βλέποντας την φρενίτιδα που έχει ακολουθήσει σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία)ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο να επιβεβαιώσει τον θάνατο.Μακάρι να ισχύει το πρώτο(και πιστεύω πως ισχύει το πρώτο).
Ok η οικογένεια του τελικά έχει βγάλει ανακοίνωση...Τι να πω κρίμα,πολύ κρίμα και είχε να δώσει πολλά ακόμα.Ήθελα να πιστεύω το αντίθετο.Και ο κοινός νους ακόμα πάει άπατος τέτοιες στιγμές...
@Ο Νοών... νοείτω Ίσως αυτοί που διαφωνούν με την άποψη ότι είναι τόσο ταλαντούχος ή αυτοί που δεν θεωρούν ότι είναι περισσότερο λυπηρό να πεθάνει κάποιος που έχει ταλέντο σε σχέση με κάποιον που δεν έχει.
@R.G Ch 2.2.2014 | 23:47Εκείνοι που διαφωνούν με την άποψη του «τόσο ταλαντούχου» ας αρκεστούν (ή αν δεν το ξέρουν ας το μάθουν παρακολουθώντας κάποιες ταινίες του), στο ότι οπωσδήποτε ήταν, αν όχι τόσο, σίγουρα ταλαντούχος. Επίσης το ότι μας θλίβει και μας λυπεί το τραγικό αυτό γεγονός για τον θάνατο ενός ανθρώπου που μας πρόσφερε την τέχνη του, χαλαρώσαμε, συγκινηθήκαμε και γελάσαμε παρακολουθώντας τον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λυπηθούμε εξ ίσου, ίσως και περισσότερο με τον θάνατο κάποιου άλλου συνανθρώπου μας ο οποίος δεν είναι επώνυμος ή ταλαντούχος (!!!). Στην προκειμένη (τραγική) περίπτωση αναφερόμαστε στον συγκεκριμένο.Σ.Σ.: Τι το ήθελες αυτό το «ταλαντούχος» στο δεύτερο σκέλος του τόσο άτοπου παραδείγματος σου;;;...
Κρίμα γιατί; επιλογή του ήταν, δεν πήγε απο ατύχημα. Διάσημος ήταν, πλούσιος ήταν, σχετικά νέος ήταν, με λαμπρό μέλλον μπροστά του, αν αυτά δεν του έφταναν για να είναι χαρούμενος, πάντα είχε την επιλογή να τα αλλάξει, αλλα αυτός επέλεξε τον θάνατο, δικαίωμά του, οχι κρίμα.Για τα δικά μας δεδομένα είναι κρίμα βέβαια, αλλα ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ, όπως αποδεικνύεται συνέχεια στην πράξη, αλλα μονίμως παραβλέπουμε.
Ο Νοών... νοείτω 3.2.2014 | 13:22 Αυτά που λες είναι πολύ σωστά (κατά το μεγαλύτερο μέρος αν με ρωτήσεις) όμως δεν έχουν σχέση με το δικό μου σχόλιο. Η δική μου θέση πιο πάνω είναι μία πιθανή απάντηση στην τόσο απλή σου ερώτηση (2.2.2014 | 20:54) χωρίς να αποκλείει κάποια άλλη πιθανή απάντηση.Για να το εξηγήσω καλύτερα, το σχόλιο "Εκείνοι που διαφωνούν με την άποψη του «τόσο ταλαντούχου» ας αρκεστούν (ή αν δεν το ξέρουν ας το μάθουν παρακολουθώντας κάποιες ταινίες του), στο ότι οπωσδήποτε ήταν, αν όχι τόσο, σίγουρα ταλαντούχος" εμένα μου ακούγεται απόλυτο και εντελώς άτοπο μιας και δεν μπορείς να υποθέσεις ποιος θα αποδεχτεί ή θα αρκεστεί σε κάτι, ή να δώσεις την ιδέα να το αποδεχτεί χωρίς να είναι καν σίγουρο ότι το δικό μου παραπάνω σχόλιο ισχύει. Μετά το "Επίσης...(!!!)" το χάνω λίγο, αν και καταλαβαίνω τι εννοείς, μιας και σαν δήλωση αυτό που λες ακούγεται σωστότατο, και πάλι όμως δεν έχει σχέση με το δικό μου σχόλιο μιας και η άποψή μου δεν αναιρεί τη δική σου και το αντίστροφο. (Ελπίζω να έχω καταλάβει καλά και να μην λέω χαζομάρες τόση ώρα - σχολιάζω γιατί ο διάλογος είναι εποικοδομητικός)