Συμφωνείτε με τον ηγέτη της ολλανδικής ακροδεξιάς Βίλντερς που δήλωσε: «Τούρκοι δεν είστε Ευρωπαίοι και δεν θα γίνετε ποτέ. Μείνετε μακριά»;

Συμφωνείτε με τον ηγέτη της ολλανδικής ακροδεξιάς Βίλντερς που δήλωσε: «Τούρκοι δεν είστε Ευρωπαίοι και δεν θα γίνετε ποτέ. Μείνετε μακριά»; Facebook Twitter
18
Συμφωνείτε με τον ηγέτη της ολλανδικής ακροδεξιάς Βίλντερς που δήλωσε: «Τούρκοι δεν είστε Ευρωπαίοι και δεν θα γίνετε ποτέ. Μείνετε μακριά»; Facebook Twitter

Στις δημοσκοπήσεις που γίνονται κατά καιρούς στην Ολλανδία τον βρίσκουν σταθερά στη θέση του πιο δημοφιλούς πολιτικού στη χώρα.

Ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξίας, Χέερτ Βίλντερς είναι γνωστός για τις ακραίες, συντηρητικές του θέσεις και το αντι- ισλαμικό του μένος και χάρη στην προσφυγική κρίση βλέπει τη δημοτικότητα του να αυξάνεται ραγδαία.

Σε βίντεο που ανέβηκε προχθες στο διαδικτυο, ο Βίλντερς εμφανίζεται να μιλάει αγγλικά με τουρκικούς υπότιτλους και απευθυνόμενος στου Τούρκους πολίτες, τους ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι, σε μια προσπάθεια να τους καταρρίψει κάθε ελπίδα περί προσχώρησης της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η κυβέρνησή σας προσπαθεί να σας κοροϊδέψει για να πιστέψετε πως μια μέρα (η χώρα σας) θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λοιπόν, ξεχάστε το», λέει ο Bίλντερς και προσθέτει «δεν είστε Ευρωπαίοι και δεν θα γίνετε ποτέ. Ένα ισλαμικό κράτος όπως η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε περισσότερο αλλά λιγότερο ισλάμ. Επομένως Τουρκία, μείνε μακριά μας. Δεν είσαι ευπρόσδεκτη εδώ».

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε καταδίκασε αμέσως αυτό το βίντεο του Βίλντερς. «Έχουμε ελευθερία του λόγου, αλλά αυτού του είδους τα σχόλια, με τα οποία μια ολόκληρη χώρα κι ένας ολόκληρος λαός προσβάλλονται βαθύτατα, είναι εντελώς απαράδεκτα και δεν συνεισφέρουν απολύτως τίποτα στην επίλυση του προβλήματος», τόνισε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα υποσχέθηκε στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας την περασμένη Κυριακή να συμβάλλει να καμφθούν οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια, την χαλάρωση των περιορισμών στη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίων για τους Τούρκους υπηκόους που επισκέπτονται την Ευρώπη και την υπόσχεση ότι θα επιταχυνθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση της Τουρκίας στην Ένωση.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

{{WILD BOYS}}

Blogs / {{WILD BOYS}}

Και συνεχίζεις να περπατάς, με τα δάκρυα ακόμα να τρέχουν, χωρίς όμως να τα σκουπίσεις. Γιατί επίσης εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιείς πως η δύναμη σου είναι αυτή ακριβώς η ευαλωτότητα. Είναι η θέληση και η ελευθερία του να είσαι εσύ και να συνεχίσεις να ζεις παραμένοντας εσύ. Ο ευάλωτος εσύ.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
{{ANSWERED PRAYERS}}

Blogs / {{ANSWERED PRAYERS}}

Η ανουσιότης των προσευχών που εισακούστηκαν: υπάρχει κάτι το πολύ βαθύ σε αυτή τη σοφία που μας συνιστά να μη βρούμε ποτέ αυτό που αναζητούμε: «Προφυλάξτε με από αυτό που θέλω», είθε να μη ζήσω ποτέ στη Χρυσή Εποχή, στον κήπο των ευχών που εκπληρώθηκαν.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ