Εγώ κι εσύ, πάντα κολλητοί

Εγώ κι εσύ, πάντα κολλητοί Facebook Twitter
7

 

Επειδή εδώ μιλάμε για τα ωραία πράγματα σήμερα θα ήθελα να γράψω μερικές λέξεις για τη φιλία και τί σημαίνει αυτή η έννοια για μένα. Τον τελευταίο καιρό που όλα δυσκολεύουν μας συμβουλεύω να στραφούμε ο ένας στον άλλο. Διότι η αγάπη είναι δημιουργία, νομίζω. Να τι είναι για μένα φιλία:

 1. Φιλία είναι να θυμάσαι πως με κάποιον έχεις πεθάνει στα γέλια τόσο πολύ που αν αρχίσεις τα «θυμάσαι;», τα επεισόδια να μην έχουν τελειωμό.
 2. Φιλία είναι αυτό που ακόμα και τρία χρόνια να κάνεις να πάρεις τον άλλον τηλέφωνο, η συζήτηση ξεκινάει από κεί που την είχατε αφήσει την προηγούμενη φορά. Συνέχεια.
 3. Φιλία είναι να μην υπάρχουν δικά σου και δικά μου.
 4. Φιλία είναι να ακούς τον άλλον με προσοχή. Και όταν σου ζητά συμβουλή να την δίνεις με τον ίδιο τρόπο που αφήνεις ένα χαρτάκι να πετάξει στον αέρα. Να μην περιμένεις και την εφαρμογή της δηλαδή.
 5. Φιλία είναι να σε έχει σώσει. Και να ξέρει πως όταν χρειαστεί θα τον σώσεις κι εσύ.Ή τουλάχιστον ότι θα παλέψεις γι' αυτό.
 6. Φιλία είναι να μην φτάνει ένα dinner reunion για να καλύψετε όλα τα θέματα και να χτυπάει το κινητό μόλις μπαίνεις σπίτι, και είναι τρεις το πρωί, για να αναλύσετε μερικά θέματα ακόμα.
 7. Φιλία είναι να ξέρεις πως σε έχει υπερασπιστεί πολλές φορές και με κίνδυνο να χάσει πράγματα.
 8. Φιλία είναι να έχετε χορέψει μαζί. Τα γλέντια είναι η δαντέλα σε αυτό το κέντημα που λέγεται φιλία. Εγώ μετρώ τις φιλίες μου με τα γέλια, τα γλέντια και τα δάκρυα.
 9. Φιλία είναι να αισθάνεσαι προστατευτικά για τον άλλον. Δεν είναι πάντα καλό αυτό, όμως σκέψου πόσο κοντά είσαι με κάποιον για να του δημιουργείς τέτοια συναισθήματα.
 10. Φιλία είναι να μην ξεχνάς ποτέ τα γενέθλια του κολλητού σου. Και αν μπορείς να του φτιάχνεις και καμιά τούρτα. Εσύ εξάλλου τον ξέρεις από τότε που γεννήθηκε. Στα πιο πολλά του γενέθλια, μαζί τα σβήνατε τα κεράκια.
 11. Φιλία είναι να σου έχει πει πως έχει κάνει τα πιο απίστευτα πράγματα και εσύ να μην βάζεις ούτε ένα μικρό συννεφάκι πάνω από το όνομα του. Ξέρω τι σας λέω, αυτό είναι σπάνιο και πολύτιμο.
 12. Φιλία είναι που μας λένε πως μοιάζουμε σαν αδέρφια. Κάθε φορά που το ακούω ψηλώνω δύο πόντους από την περηφάνεια μου.
 13. Φιλία είναι που δεν χαρίζουμε αυτό που έχουμε σε κανέναν. Ούτε στους γκόμενους, ούτε στα παιδιά σου, ούτε πουθενά. Εγώ κι εσύ, για πάντα κολλητοί, αυτό φτάνει.
 14. Φιλία είναι που δεν μας λείπει τίποτα, όταν είμαστε μαζί.
 15. Φιλία είναι που ξέρω πως δεν διάβασες ποτέ τα βιβλία που σου πρότεινα και εγώ δεν άκουσα ποτέ τη μουσική που μου έδωσες.
 16. Φιλία είναι που μετά από τόσα χρόνια κάθε μέρα κερδίζω ακόμα κάτι από σένα.
 17. Φιλία είναι εκείνες οι διακοπές στην Κέρκυρα.
 18. Φιλία είναι που σου φτιάχνω τα φυτά της βεράντας, για 15η φορά. Μόνο και μόνο για να τα βρω πεθαμένα στην επόμενη επίσκεψη.
 19. Φιλία είναι εκείνο το απόγευμα που έκλαιγα ασταμάτητα και εσύ  μου χάιδευες το κεφάλι και με διαβεβαίωνες πως όλα θα περάσουν. Δεν ξέρω αν όλα πέρασαν, ξέρω πως όταν δυσκολεύομαι το δικό σου χάδι σκέφτομαι και ανακουφίζομαι.
 20. Φιλία είναι ο ουρανός και όλα του τα αστέρια άμα την εχεις.

Αφιερωμένο εξαιρετικά. Σας εύχομαι μια πανέμορφη εβδομάδα, που θα δώσετε και θα πάρετε άπειρη αγάπη. Να φροντίζετε τους εαυτούς σας και να μείνετε μακριά από όλα όσα σας δυσαρεστούν.

7

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Φιλία ειναι να έχεις τσακωθεί και να πονάς στην ιδέα οτι ο άλλος πονάει. Να πονάς πιο πολυ γιατι ο άλλος στεναχωριέται παρα γιατι στεναχωριέσαι ο ίδιος σου. Αν είχα να επιλέξω μεταξύ του πόνου που έζησα επειδη σου έκανα μαλακια και του να μη σε είχα γνωρίσει απο την αρχή θα διάλεγα τον πόνο, 100 φορές ξανά και ξανά. Αν είχα πάλι να επιλέξω μεταξύ του ποιος θα πονέσει, θα διάλεγα εμενα, και ας οδηγούσε ο πόνος μου στο θάνατο 100 φορές ξανά και ξανά. Γιατι ακομα και ως ανώριμη αισθάνθηκα αγάπη. Ανεπανάληπτη και ατελείωτη. Για πάντα Βασαροβιτς.. Για πάντα ακομα και αν δε με ξαναδεχθεις ποτε!
-Φιλία είναι να κλαίει η κολλητή σου(για τον οποιοδήποτε χαζό ή αρκετά σοβαρό λόγο) και την ώρα της παρηγοριάς, να πεις μια φράση,μια λέξη και εκείνη να αρχίσει να γελάει σπαστικά και το δάκρυ ακόμη να τρέχει... -Φιλία είναι να αναγάγεις το κάθε τι, σε ζήτημα μεγατόνων, απλά και μόνο γιατί 2 κολλητές/κολλητοί ψάχνουν ασυνείδητα λόγο να μιλάνε μέχρι το ξημέρωμα... -Φιλία είναι να σε παίρνει τηλέφωνο η κολλητή σου κλαίγοντας, να την καθυσηχάζεις και αφού το κλείσετε την ξαναπαίρνεις επειδή τώρα σε "πήραν κι εσένα τα ζουμιά"....-Φιλία είναι να λέτε ταυτόχρονα τις ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιες φράσεις, σαν ο νους σας να είναι πια ένα...-Φιλία είναι το "βλέμμα" μεταξύ των κολλητών όταν κάτι παράξενο/τραβηγμένο/γελοίο συμβαίνει στην παρέα από το μάλλον σύνηθες άτομο...-Φιλία είναι να πίνετε καφέ το πρωί στις 10 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και μετά (αν δε φάτε μεσημεριανό μαζί) κι άλλο καφεδάκι ή βόλτα ή τέλος πάντων συνάντηση στις 4!-Φιλία είναι έχει έρθει για 4-5 μέρες η κολλητή σου εκεί που σπουδάζεις και όταν φευγεί να κλαις με αναφιλητά, ακόμη κι αν πρόκειται να βρεθείτε 2 μέρες μετά...-Φιλία είναι να λες "Μπαμπά" το μπάμπα της κολλητής σου κι αυτή "Μαμά" τη δική σου μητέρα, γιατί οι βιολογικοί σας δε ζουν πια και η σχέση σας είναι πια τόσο δυνατή, αδελφική χωρίς καμία αμφιβολία, που μοιράζεστε όχι μόνο λέξεις αλλά και έννοιες τόσο δυνατές, στην πραγματική τους διάσταση!-Φιλία είναι να μπαίνεις στο σπίτι της κολλητής σου και να ανοίγεις το ψυγείο/την ντουλάπα/... χωρίς να ρωτήσεις! Ή να μπαίνεις στο δωμάτιο ενώ κοιμάται και να βγάλεις τα παπούτσια για να ξαπλώσεις μαζί της, γιατί τι καλύτερο από να σε ξυπνήσει η κολλητή σου και να αρχίσετε τα γέλια ή τα πρωινά νεύρα...Φιλία είναι πολλά.... σχεδόν άπειρα... Αν έχεις πραγματικό φίλο στη ζωή σου, τότε έχεις σύμμαχο για οποιοδήποτε εμπόδιο...
15. Φιλία είναι που ξέρω πως δεν διάβασες ποτέ τα βιβλία που σου πρότεινα και εγώ δεν άκουσα ποτέ τη μουσική που μου έδωσες. Αυτο δεν παιζει και τοσο. Η φιλια δυναμωνει οταν τα γουστα ειναι κοινα και ανταλλασεις βιβλια, ακους μαζι μουσικες, βλεπεις μαζι ταινιες κλπ κλπ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ