Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα; Facebook Twitter
Η Τέιλορ Σουίφτ είναι εξοργισμένη με τον Ντόναλντ Τραμπ.
0



ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ της 3ης Νοεμβρίου θεωρούνται οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών. Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά των ρεπουμπλικανών και ο Τζο Μπάιντεν, εκπροσωπώντας το Κόμμα των Δημοκρατικών, συγκρούονται με στόχο την πολυπόθητη νίκη που θα τους οδηγήσει στον Λευκό Οίκο. Μια πρωτόγνωρη εκλογική αναμέτρηση, η οποία πραγματοποιείται εν μέσω πανδημίας και έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών, αφού ήδη περίπου 60 εκατομμύρια πολίτες έχουν ψηφίσει μέσω επιστολικής ψήφου ή διά ζώσης.


Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι; Και ποια θέση παίρνουν κάποιες διασημότητες μεταξύ των δύο μονομάχων των επερχόμενων εκλογών;

Ντόναλντ Τραμπ

Υποψήφιος Ρεπουμπλικάνων

(από ομιλία του στην Τζόρτζια)

«Ξέρετε κάτι; Το να αγωνίζομαι εναντίον του χειρότερου υποψηφίου στην ιστορία της αμερικανικής πολιτικής είναι πιεστικό. Φαντάζεστε να χάσω; Τι θα κάνω; Θα λέω ότι έχασα από τον χειρότερο υποψήφιο στην ιστορία της πολιτικής. Δεν θα νιώσω πολύ καλά. Ίσως χρειαστεί να φύγω από τη χώρα, δεν ξέρω».


Τζο Μπάιντεν

Υποψήφιος Δημοκρατικών

(από ομιλία του στο Ντελαγουέρ)

«Ως Πρόεδρος, θα δώσω εντολή να φοριούνται οι μάσκες σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια και σε όλα τα μέσα μεταφοράς σε όλες τις Πολιτείες, γιατί οι μάσκες σώζουν ζωές. Η χρήση μάσκας δεν είναι πολιτική δήλωση αλλά επιστημονική επιταγή. Είναι ένδειξη πατριωτικής υπερηφάνειας».

Μπαράκ Ομπάμα

Πρώην Πρόεδρος ΗΠΑ

(από ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στήριξης του δημοκρατικού υποψήφιου Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Μαϊάμι της Φλόριντα)

«Οκτώ μήνες από την έναρξη αυτής της πανδημίας και τα κρούσματα εξακολουθούν να καταγράφουν νέα ρεκόρ. Αυτή η πανδημία θα ήταν δύσκολο να τη διαχειριστεί οποιοσδήποτε Πρόεδρος, αλλά η ιδέα ότι αυτός ο Λευκός Οίκος έπραξε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να τα κάνει μαντάρα είναι παράλογη. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται ξαφνικά να μας προστατεύσει. Δεν είναι καν σε θέση να πάρει τις στοιχειώδεις προφυλάξεις για να προστατεύσει τον εαυτό του».

Άννα Γουίντουρ

Επικεφαλής της αμερικανικής «Vogue»

Μιλώντας υπέρ του υποψήφιου Προέδρου των δημοκρατικών σημείωσε: «Είναι αναμφισβήτητα ένας άνθρωπος με αξίες και χαρακτήρα, κάτι που λείπει απελπιστικά σήμερα από την Ουάσιγκτον. Είναι αξιοπρεπής, έντιμος, ευγενικός, αξιόπιστος, αλληλέγγυος και, πάνω απ' όλα, έμπειρος για το αξίωμα».


Μπραντ Πιτ

Ηθοποιός

Στο τελευταίο βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν με τίτλο Μake life better (Κάνε τη ζωή καλύτερη) ο διάσημος ηθοποιός αφηγείται σε 60 δευτερόλεπτα γιατί ο υποψήφιος των δημοκρατικών πρέπει να είναι η επιλογή των Αμερικανών ψηφοφόρων για την προεδρία. Συγκεκριμένα, ακούγεται να λέει: «Εκείνοι που επέλεξαν αυτήν τη χώρα, εκείνοι που πολέμησαν γι' αυτήν, μερικοί ρεπουμπλικανοί, μερικοί δημοκρατικοί, και οι περισσότεροι κάπου ενδιάμεσα, όλοι αναζητούν το ίδιο πράγμα: κάποιον να καταλαβαίνει τις ελπίδες, τα όνειρά τους, τον πόνο τους. Κάποιον να ακούει και να τους ενθαρρύνει ώστε να σηκώνονται κάθε πρωί και να δουλεύουν για να κάνουν τη ζωή τη δική τους και της οικογένειάς τους καλύτερη. Κάποιον να τους κοιτά στα μάτια, να τους συμπεριφέρεται με σεβασμό. Να λέει την αλήθεια. Να εργάζεται το ίδιο σκληρά για εκείνους που τον ψήφισαν αλλά και για εκείνους που δεν τον ψήφισαν. Κάποιον να είναι Πρόεδρος για όλους του Αμερικανούς».

Τέιλορ Σουίφτ

Αμερικανίδα ποπ σταρ

Εξοργισμένη με τον Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε σε προσωπικό της λογαριασμό στα social media: «Αφού πυροδοτήσατε τη φωτιά για την υπεροχή της λευκής φυλής και του ρατσισμού καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας σας, έχετε το θράσος να παριστάνετε τον ηθικά ανώτερο, προτού απειλήσετε με χρήση βίας. Θα ψηφίσουμε για να φύγετε τον Νοέμβριο».


Τζένιφερ Άνιστον

Hθοποιός

«Τους ψήφισα γιατί αυτήν τη στιγμή η χώρα είναι πιο διχασμένη από ποτέ» έγραψε η Άνιστον, αναφερόμενη στους Μπάιντεν και Χάρις. «Αυτήν τη στιγμή λίγοι άνδρες στην εξουσία αποφασίζουν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι γυναίκες με τα δικά τους σώματα. Ο σημερινός μας Πρόεδρος έχει αποφασίσει ότι ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα. Επανειλημμένα και δημόσια έχει αγνοήσει την επιστήμη, τόσο πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#IVOTED for @joebiden and @kamalaharris. I dropped my ballot off, and I did it early 👏🏼 I voted for them because right now this country is more divided than ever. Right now, a few men in power are deciding what women can and can’t do with their own bodies. Our current President has decided that racism is a non-issue. He has repeatedly and publicly ignored science... too many people have died. ⠀ I urge you to really consider who is going to be most affected by this election if we stay on the track we’re on right now... your daughters, the LGBTQ+ community, our Black brothers and sisters, the elderly with health conditions, and your future kids and grandkids (who will be tasked with saving a planet that our leadership refuses to believe is hurting). ⠀ ⠀ This whole thing isn’t about one candidate or one single issue, it’s about the future of this country and of the world. Vote for equal human rights, for love, and for decency. ⠀ ❤️🗳⠀ ⠀ ⠀ PS - It’s not funny to vote for Kanye. I don’t know how else to say it. Please be responsible 🙏🏼

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Aniston (@jenniferaniston) στις

Στίβεν Κινγκ

Συγγραφέας

«Ο Τραμπ είναι χειρότερος από οποιαδήποτε ιστορία τρόμου έχω γράψει», ενώ για τον Μπάιντεν, σε tweet του, υποστήριξε: «Έχεις έναν αξιοπρεπή άνθρωπο εναντίον ενός γελοίου, χονδροειδέστατου, φωνακλά νταή, χωρίς συγκεκριμένα σχέδια για οτιδήποτε».

Τζόνι Ρότεν

Τραγουδιστής των Sex Pistols

Για εκείνον ο Τραμπ αποτελεί τη «μόνη λογική επιλογή». Για τον Τζο Μπάιντεν είπε πως «είναι ανίκανος να ηγηθεί». Ο Σε πρόσφατη συνέντευξή του, φορούσε ένα καπέλο με το διάσημο σλόγκαν του Ντόναλντ Τραμπ «Make America Great Again» και δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Αμερικανό Πρόεδρο στις προσεχείς εκλογές.


Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Ηθοποιός

Μιλώντας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε: «Δεν του αξίζει κάτι άλλο. Η μοναδική εναλλακτική είναι να τον στείλουμε στη φυλακή. Είναι ένας γκάνγκστερ, απόλυτα διεφθαρμένος, που φθείρει τον ιστό της χώρας μας. Επιπλέον, απέδειξε ότι είναι ανίκανος και φέρει τεράστιες ηθικές ευθύνες. Υπέπεσε σε σοβαρά λάθη και κατά τη διαχείριση της πανδημίας, μιλώντας για μεγάλο διάστημα για φάρσα. Και ως γκάνγκστερ που είναι, θα καταφύγει σε βρόμικες μεθόδους, ούτως ώστε να παραμείνει στην εξουσία. Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες, αλλά ας ελπίσουμε πως θα γιορτάσουμε κι εμείς την απελευθέρωσή μας».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ