Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
«Εγώ πάντως ήθελα οπωσδήποτε να παίξουμε Ταραντίνο» συμπληρώνει ο Πάνος Ιωαννίδης που φαντάζεται tex-mex γεύσεις να συνοδεύουν την προβολή. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
0

Τρεις σινεφίλ, καταξιωμένοι σεφ, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Γιάννης Μαρκαδάκης και ο Δημήτρης Κοντόπουλος, δημιούργησαν το «Stellar», το pop up θερινό σινεμά που από αυτή την εβδομάδα προβάλλει αγαπημένες ταινίες σε συνδυασμό με προσεγμένα, θεματικά μενού.

Η παρέα των σεφ επιλέγει κάθε φορά την ταινία που θα προβληθεί και στήνει το αντίστοιχο μενού με έμπνευση μια συγκεκριμένη σκηνή, την πόλη στην οποία διαδραματίζεται η ταινία ή –πιο ελεύθερα– με αναφορές στο κινηματογραφικό σύμπαν των αγαπημένων τους σκηνοθετών.

Αυτό το ενδιαφέρον crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας ξεκίνησε την Τετάρτη στην ταράτσα του Τ16 στο Γκάζι και θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Στην οροφή του βιομηχανικού κτιρίου ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ καθισμάτων. Λαμπιόνια, φυτά και μια μικρή «καντίνα» συνθέτουν το σκηνικό γύρω απ' την οθόνη.

Αυτό που θέλαμε ήταν να παίζουμε ταινίες, όχι απαραίτητα Α' προβολής, αλλά ταινίες αγαπημένες μας, μαζί με φαγητό πολύ πιο ποιοτικό από αυτό που πετυχαίνεις συνήθως στα σινεμά.

Με θέα τα φώτα της Αθήνας, το «Stellar» έκανε πρεμιέρα προβάλλοντας το «Χαμένοι στη μετάφραση» της Σοφία Κόπολα. Όταν για τον Μπιλ Μάρεϊ ήταν «Suntory time», για τους θεατές ήταν ώρα για το πρώτο πιάτο της γαστρο-κινηματογραφικής λέσχης: καψαλισμένα edamame με yuzu και λάδι τσορίθο, για να ακολουθήσει, λίγο αργότερα, το ταρτάρ τόνου σερβιρισμένο πάνω σε tostada. Όσο η ταινία προχωρούσε το μενού συνέχιζε με sushi: rolls με πικάντικο σολομό και χορτοφαγικά inside out rolls. Στο τέλος, σε χαρτονένιο κουτάκι, ένα χορταστικό yakisoba με κοτόπουλο.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Αυτό το ενδιαφέρον crossover μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας ξεκίνησε την Τετάρτη στην ταράτσα του Τ16 στο Γκάζι και θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας το μπαρ της ταράτσας είναι ανοιχτό, ενώ δίπλα του ένας μικρός χώρος με αναπαυτικά καθίσματα προσφέρεται για όσους θέλουν να πιουν εκεί το ποτό τους ακόμη και μετά το τέλος της ταινίας.

Από σήμερα το «Stellar» θα προβάλλει το εμβληματικό «Breakfast at Tiffany's» ενώ ολόκληρη η πρώτη εβδομάδα του (10-15/9) θα είναι αφιερωμένη στη Νέα Υόρκη, με φιλμ όπως το «Ghost Dog» του Τζιμ Τζάρμους και το «Husbands and Wives» του Γούντι Άλεν.

O Δημήτρης Κοντόπουλος αναφέρει σχετικά με το πρότζεκτ: «Αυτό που θέλαμε ήταν να παίζουμε ταινίες, όχι απαραίτητα Α' προβολής, αλλά ταινίες αγαπημένες μας, μαζί με φαγητό πολύ πιο ποιοτικό από αυτό που πετυχαίνεις συνήθως στα σινεμά. Διαλέξαμε ταινίες που έχουν αναφορές σε αγαπημένες μας κουλτούρες και καταλήξαμε σε ένα ποτ πουρί αγαπημένων μας γεύσεων που δένουν μαζί σε ένα μενού. Ουσιαστικά μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση θέλαμε να κάνουμε και κάτι να χαρούμε. Να έχουμε τις ταινίες που μας αρέσουν και, στο γαστρονομικό κομμάτι, κάτι τίμιο το οποίο θα είμαστε ευχαριστημένοι να παρουσιάσουμε».

«Εγώ πάντως ήθελα οπωσδήποτε να παίξουμε Ταραντίνο» συμπληρώνει ο Πάνος Ιωαννίδης που φαντάζεται tex-mex γεύσεις να συνοδεύουν την προβολή.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Καψαλισμένα edamame με yuzu και λάδι τσορίθο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Προς το παρόν, για την εβδομάδα της Νέας Υόρκης οι σεφ έχουν σχεδιάσει ένα value for money μενού που για 25 ευρώ περιλαμβάνει αρχικά ένα ποτό καλωσορίσματος, έπειτα ένα prawn cocktail με ψητές γαρίδες, αλλά και μια ιδιαίτερη, αλμυρή βάφλα με πάπια tempura, jalapeno mayo και gastrique μελάσσας, ένα μοσχαρίσιο yakitori και τέλος New York style πίτσα με πεπερόνι και μοτσαρέλα fior di latte. «Είναι ένα πληθωρικό μενού με πράγματα που δεν βρίσκεις συχνά στην Αθήνα. Θέλαμε να περάσουμε την αίσθηση ότι βρίσκεσαι και τρως στην Νέα Υόρκη» συνεχίζει ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Το θεματικό μενού τεσσάρων πιάτων, που επιμελούνται, οι σεφ θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, με έμπνευση την ατμόσφαιρα των ταινιών που συνοδεύει. To «Stellar» λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Ταρτάρ τόνου σερβιρισμένο πάνω σε tostada. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Η παρέα των σεφ επιλέγει κάθε φορά την ταινία που θα προβληθεί και στήνει το αντίστοιχο μενού με έμπνευση μια συγκεκριμένη σκηνή, την πόλη στην οποία διαδραματίζεται η ταινία ή –πιο ελεύθερα– με αναφορές στο κινηματογραφικό σύμπαν των αγαπημένων τους σκηνοθετών. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Με θέα τα φώτα της Αθήνας, το «Stellar» έκανε πρεμιέρα προβάλλοντας το «Χαμένοι στη μετάφραση» της Σοφία Κόπολα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Sushi: rolls με πικάντικο σολομό και χορτοφαγικά inside out rolls. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Στο pop up θερινό σινεμά του Πάνου Ιωαννίδη το μενού ταιριάζει με τις ταινίες Facebook Twitter
Υakisoba με κοτόπουλο. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

Stellar Street Food & Movies

Τζαφέρη 16, Roof Garden, Γκάζι, Αθήνα

Τηλ.: 210 3422006 / 6974 581408 / Email: [email protected]

Ώρα Προσέλευσης: 19:30-20:00 (Η προβολή και το σταδιακό σερβίρισμα του menu ξεκινά στις 20:30).

Εισιτήρια: €31 / άτομο (περιλαμβάνει 1 Welcome Drink, Menu 4 πιάτων & προβολή της ταινίας)

Στα καταστήματα Public και στο tickets.public.gr

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και το μενού από τη σελίδα του Stellar στο Facebook.

*Η χρήση μη-ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου (είσοδος, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας και από τον ανελκυστήρα έως την είσοδο του roof garden).

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Γεύση / Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης πρωτοείδε ριζότο στα '90s, νόμιζε ότι ήταν λαπάς

Ο διάσημος σεφ και κριτής του «MasterChef» περιγράφει τις δημιουργικές αναζητήσεις που του προέκυψαν μέσα στην καραντίνα, σχολιάζει το μέλλον της εστίασης και αποκαλύπτει τι θα δούμε προσεχώς στο επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι μαγειρικής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Σταύρος Βαρθαλίτης: Άλλη μια χρονιά που ένας Κυκλαδίτης κερδίζει το MasterChef

Γεύση / Σταύρος Βαρθαλίτης: Άλλη μια χρονιά που ένας Κυκλαδίτης κερδίζει το MasterChef

Τι μάθαμε από τον φετινό κύκλο του επιτυχημένου ριάλιτι μαγειρικής που μόλις ολοκληρώθηκε + Δύο τέλειες συνταγές, για αρνάκι στη γάστρα με ρεβίθια, από τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, και για Fish 'n' Chips με σος ταρτάρ, από τον περσινό νικητή, Μάνο Σαρρή.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ