13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter
Στo Italus ο Γαβριήλ Νικολαΐδης επιμελείται ένα μενού που εκφράζει τη γαστρονομική εκδοχή του street food με έμπνευση από την Ιταλία.
0

Η επιστροφή στην καθημερινότητα έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες. Αλλά η επιστροφή στην ευχαρίστηση αναμένεται από τη στιγμή που τα αγαπημένα μας στέκια άνοιξαν τις πόρτες τους και μας υποδέχονται με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας αλλά και με όλες εκείνες τις γεύσεις και τα αρώματα που τόσο μας έχουν λείψει. Η LiFO παρουσιάζει έναν οδηγό με 13 σημεία που πρέπει να επισκεφτείς για να νιώσεις και πάλι τη χαρά της απόλαυσης!

Italus

To Italus έχει πάρει το όνομά του από τον βασιλιά της Σικελίας και τη φήμη του από τις εξαιρετικές γεύσεις που προσφέρει. O food blogger Cool Artisan ή, αλλιώς, Γαβριήλ Νικολαΐδης επιμελείται ένα μενού που εκφράζει τη γαστρονομική εκδοχή του street food, με έμπνευση από την Ιταλία και υλικά που αναδεικνύονται σε κάθε πιάτο.

Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, 2109512341, www.italus.gr, Facebook, Instagram

Lot51

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ο καφές είναι μια ολόκληρη επιστήμη και το Lot51 γνωρίζει πολύ καλά πώς να αναδείξει αυτή την αγαπημένη συνήθεια σε μοναδική απόλαυση. Καφέδες μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης, όλες από την Area51, εναλλάσσονται καθημερινά, ενώ οι έμπειροι baristi χειρίζονται κάθε ποικιλία με τον τρόπο που της αρμόζει, σερβίροντας αξέχαστες γεύσεις.

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 693 733 7066, FacebookInstagram

Godmama's Yard

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter
13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Το Godmama's Yard είναι ένα μικρό αριστούργημα στο Περιστέρι, που αντιπροσωπεύει την έννοια του «ιδιαίτερου». Στον χώρο που σε μεταφέρει μακριά από την Αθήνα θα βρεις διαφορετικές γωνιές για να απολαύσεις αρωματικό καφέ, πεντανόστιμες γεύσεις και signature cocktails που έχουν ονόματα λουλουδιών. Ένα all day στέκι που απλά θα λατρέψεις!

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι, τηλ: 210-5718393, Facebook, Instagram

Kayak

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Το όνομα Κayak συνδέεται με τις πιο αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων. Τα παγωτά που παρουσιάζονται στα καταστήματα και τις μπουτίκ της αγαπημένης αλυσίδας προκύπτουν μετά από αμέτρητες γευστικές δοκιμές και πειραματισμούς σε διαφορετικές συνταγές, ενώ οι νέες γεύσεις δεν παύουν ποτέ να προκαλούν τις αισθήσεις σου!

www.kayak.gr

Κυβέλη

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Πίσω από την Κυβέλη κρύβεται μια οικογενειακή παράδοση που ξεκινά από το κάλεσμα φίλων στο σπίτι και φαγητά που βγαίνουν αυθόρμητα από την κουζίνα της μαμάς για φίλεμα. Το μενού βασίζεται σε συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και σου δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείς τα διαφορετικά πιάτα ή να απολαύσεις ατομικές μερίδες.

Επτανήσου 15, Πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, Delivery: 210 821 9406, Facebook, Instagram

Mimosa

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Σχεδιασμένο με έναν τρόπο που σου θυμίζει αυλή, το Mimosa μεταδίδει το μήνυμα της οικολογίας ως βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας. Όλα τα προϊόντα είναι βιολογικά και εκλεκτά και σερβίρονται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Single origin καφέδες με εξαιρετικό brunch, λημνιό κρασί με πεντανόστιμες γεύσεις, αλλά και πιάτα ημέρας που θα σε μαγέψουν καθώς χαζεύεις τον εντυπωσιακό κρεμαστό κήπο.

Εφέσσου 26 και Μουδανίων, 210 258 1027, Facebook, Instagram

Beauty Killed The Beast

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter
13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Το Beauty Killed the Beast σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή με την ατμόσφαιρα, τις χρωματιστές γωνιές του και τις γεύσεις που σε παρασύρουν σε ένα ταξίδι στα πιο ωραία μέρη της Ελλάδας. Στο μενού θα συναντήσεις επιλογές φτιαγμένες με ελληνικές πρώτες ύλες που  συνθέτουν δημιουργικά πιάτα.

Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, 210 5240117, Facebook, Instagram

Pax Burgers

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Αυθεντικό στέκι για burger lovers, το Pax Burgers που λατρεύτηκε στη Θεσσαλονίκη έχει κατακτήσει την Αθήνα με πιάτα που θα σε κάνουν να ξεχάσεις οτιδήποτε άλλο έχεις δοκιμάσει σε αυτό το είδος. Τα ολόφρεσκα και προσεγμένα υλικά παίζουν το βασικό ρόλο σε μια σειρά από επιλογές που πρέπει να δοκιμάσεις.

Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12, Delivery: 2310 221970, www.paxburgers.gr

The Bank Job

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Το μπαρ που εδώ και χρόνια γράφει τη δική του ιστορία στη νύχτα του κέντρου κλέβει τις εντυπώσεις και μάλιστα με τον πιο νόμιμο τρόπο. Στημένο στο ιστορικό σημείο που στεγαζόταν ο θησαυρός του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το The Bank Job θα σου παρουσιάσει την τέχνη του mixology υπό τους ήχους funky, soul και r'n'b.

Κολοκοτρώνη 13, 6940634363, Facebook, Instagram, thebankjob.gr

Heteroclito

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Ένα σημείο που τιμά τη φιλοσοφία του bar à vin, προσφέροντας επιλεγμένες ετικέτες με επίκεντρο τον ελληνικό αμπελώνα και δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στη συμβολή των οδών Φωκίωνος και Πετράκη. Στο Heteroclito το pairing ανάμεσα σε γεύσεις και κρασί αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που φέρνει κοντά τους πολιτισμούς των λαών της Ανατολικής Μεσογείου.

Φωκίωνος 2 και Πετράκη, 210 32 39 406, Facebook, Instagram

TGI Fridays

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter
Αυγά Benedict
13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter
Milkshake Smores

Η αλυσίδα που μας έκανε να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο την Παρασκευή προσφέρει αυθεντική αμερικανική ατμόσφαιρα η οποία ζωντανεύει μέσα από τη διάθεση των ανθρώπων του TGI Fridays™ και μεταδίδεται σε κύματα. Οι κλασικές πλέον γεύσεις εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες προτάσεις σε πιάτα αλλά και cocktails για να ανακαλύπτεις συνεχώς κάτι καινούργιο.

Facebook, Instagram

Just Made 33

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Industrial αισθητική και βιτρίνες με λαχταριστές επιλογές είναι τα πρώτα στοιχεία που συναντάς στο Just Made 33. Γεύσεις brunch που έχει επιμεληθεί ο σεφ Alberto Tettos Simillides, μενού που φροντίζει ο σεφ Ανδρέας Λαγός και γλυκά του βραβευμένου pastry chef Χρήστου Παπαδόγιαννη κάνουν το στέκι αυτό all day must go επιλογή.

Ευαγγελιστρίας 33, 215 5258062, Facebook, Instagram

Gypsy Jungle

13 μέρη που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά για φαγητό και ποτό Facebook Twitter

Εμπνευσμένο από μακρινά ταξίδια και την ομορφιά της φύσης, το Gypsy Jungle μεταμόρφωσε ένα νεοκλασικό κτίριο σε ένα σύγχρονο all day bar. Το πρωί θα γευτείς φανταστικό brunch, ενώ στο κυρίως μενού θα δοκιμάσεις ελληνικό σούσι! Και το βράδυ τα signature cocktails θα σε ταξιδέψουν σε «εξωτικά» μονοπάτια.

Αιόλου 27 Μοναστηράκι, 210 3252335, Instagram 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ