Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter
0

Novak

Εδώ ο καθένας βρίσκει τη δική του γωνιά

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Κρυμμένο στη στοά του Πύργου Αθηνών, μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια αναγεννιέται, το Novak είναι ένα all day bar restaurant που δεν θυμίζει σε τίποτα όσα έχεις δει ως τώρα. Ο χώρος του, δημιούργημα του Workroom2 της Αλεξάνδρας Νικολάου, με έντονα industrial στοιχεία στη διακόσμηση, μοιάζει σαν να μεταφέρθηκε κατευθείαν από κάποια πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού Βορρά.

Προχωρώντας, θα συναντήσεις ένα μεγάλο coffee table, μια γωνιά-εστιατόριο, μία boho βεράντα και μία μεγάλη μπάρα, και θα διαπιστώσεις ότι το Novak είναι φτιαγμένο έτι ώστε ο καθένας να μπορεί να βρει τη δική του γωνιά που θα ταιριάξει στην ιδιοσυγκρασία του. Και δεν είναι μόνο ο χώρος που προσφέρει στον καθένα αυτό που ζητά αλλά και τα υπέροχα πιάτα του. Με βάση την ελληνική δημιουργική κουζίνα και προϊόντα από μικρούς και μεγάλους Έλληνες παραγώγους στο μενού του, που πλέον επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Κουτσώνης, θα βρεις προτάσεις εξαιρετικής ποιότητας και γεύσεις που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο και το κάνουν μία από τις top value for money επιλογές της πόλης.

Γι' αυτό και μόλις το γνωρίσεις θα πηγαίνεις ξανά και ξανά εκεί, επιλέγοντάς το για το lunch break σου, το δείπνο σου και, φυσικά, για το υπέροχο και πλουσιοπάροχο brunch που προσφέρει καθημερινά, και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα, στη μεγάλη του μπάρα θα απολαύσεις δροσερά κοκτέιλ και απεριτίφ, ενώ θα βρεις και μια καρτέλα με λαχταριστά finger-foods για να συνοδεύσεις το ποτό σου.

Όμως το Novak δεν προσφέρει μόνο γαστρονομικές συγκινήσεις, συνδυάζει γεύση και πολιτισμό. Έτσι, συχνά διοργανώνονται εκεί διάφορα πολιτιστικά events. Συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη σε περιμένουν live μουσικές με τον Νικόλα Ραπτάκη, τα Παρασκευοσάββατα τη διασκέδασή σου αναλαμβάνουν DJs, ενώ το brunch της Κυριακής θα το απολαύσεις με τζαζ από τη Σοφία Μπράιλα. Από Δεκέμβρη, στο παιχνίδι μπαίνει και το θέατρο. H Ελένη Καρακάση, η Τζένη Διαγούπη και η μπάντα τους σε προσκαλούν σε μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση που θα σε ξεσηκώσει. Αν όλα τα παραπάνω δεν σε έχουν πείσει ακόμα ότι στο Novak θα βρεις αυτό που ζητάς, τότε δεν έχεις παρά να πας μια βόλτα ως εκεί και σίγουρα θα πειστείς.

Novak, Άγγελου Πύρρη 5, Αθήνα, 210 7481446, Facebook, Instagram

Beluga

Το πιο HOT στέκι του Πειραιά σε περιμένει για να σε μαγέψει με υπέροχες γεύσεις και απολαυστικά κοκτέιλ.

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Για πολλά χρόνια η Τρούμπα υπήρξε μια από τις πλέον κακόφημες συνοικίες του Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια, όμως, ένας αέρας ανανέωσης έχει φυσήξει στην περιοχή, φέρνοντάς τη στο προσκήνιο της νυχτερινής εξόδου, με πολλά μαγαζιά για φαγητό ή ποτό. Ανάμεσά τους, όμως, υπάρχει και ένα μαγαζί που ξεχωρίζει, το Beluga.

Πρόκειται για έναν all- day πολυχώρο με 4 επίπεδα που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη artistic αισθητική του και, φυσικά, για την υπέροχη κουζίνα του. Μία μίνι θεατρική σκηνή, γλυπτά εμπνευσμένα από τον Mondrian, μία μπάρα με ασανσέρ και ένα υπέροχο αίθριο είναι κάποια από τα στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό. Βέβαια, την παράσταση κλέβει το πριβέ εστιατόριο, όπου θα απολαύσεις εξαιρετικό φαγητό, ενώ κάτω από τα πόδια σου απλώνεται μέρος των Τειχών του Πειραιά.

Πέρα και πάνω από την ατμοσφαιρική διακόσμησή του, όμως, το Beluga ξεχωρίζει κυρίως χάρη στην κουζίνα του. Ο ταλαντούχος σεφ Στράτος Κουλέλης, έχοντας εργαστεί για χρόνια στο Λονδίνο και στο Ντουμπάι στο La Petite Maison, ανέλαβε να απογειώσει το μενού του μαγαζιού και να το κάνει αγαπημένο προορισμό για Πειραιώτες και όχι μόνο. Έτσι, στο Beluga σε περιμένει μια πραγματικά μεγάλη γκάμα γευστικότατων επιλογών.

Πιάτο ημέρας από φρέσκο ψάρι, μπέργκερ με εξαιρετικό rib eye Βlack Αngus αλλά και πιάτα από την ασιατική κουζίνα, όπως υπέροχο sushi, είναι ενδεικτικά κάποιες από τις επιλογές που υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο. Βέβαια, αν βρεθείς στο Beluga, θα είναι μεγάλη παράλειψή σου να μη δοκιμάσεις το απίθανο California maki του και το πεντανόστιμο ταρτάρ σολομού με σος από μαύρη τρούφα.

Από τα επιδόρπια του μενού, η μπουγάτσα είναι ο πιο γλυκός πειρασμός που θα κλείσει ιδανικά ένα τέλειο γεύμα. Και μην ξεχάσεις, πριν ή μετά το γεύμα σου, να περάσεις από την επιβλητική μπάρα και να απολαύσεις ένα ποτό ή ένα δροσερό κοκτέιλ.

Beluga, 2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505, facebook

Dos Hermanos

Το πιο αυθεντικό μεξικάνικο της πόλης.

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Κάπου σε αυτή την πόλη υπάρχει μια γυάλινη πόρτα. Αν την ανοίξεις, θα σε πάει σε μια χώρα πολύ μακρινή που τη λένε Μεξικό. Το Dos Hermanos, το πρώτο μεξικάνικο της Αθήνας, δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, περισσότερο μοιάζει με μια τυπική γειτονιά του Μεξικού. Εδώ οι άνθρωποι γελάνε, χορεύουν και απολαμβάνουν το μυστικό της ευτυχίας, το νόστιμο φαγητό.

Με φόντο το βλέμμα της Φρίντας Κάλο, κάτσε στην πολύχρωμη σάλα και ανακάλυψε όλη τη μαγεία της αυθεντικής μεξικάνικης κουζίνας. Άρχισε με ό,τι δεν πρέπει ποτέ να λείπει από ένα μεξικάνικο γεύμα, τα fajitas! Μαριναρισμένα chili μοσχαρίσια φιλετάκια, ψημένα στη σχάρα με τρίχρωμες πιπεριές, σερβίρονται σε καυτό μαντεμένιο σκεύος μαζί με μαλακές tortillas και πολλά μυστικά. Αν σου αρέσουν οι φλογερές γεύσεις, όμως, διάλεξε τις ζουμερές enchiladas με γέμιση από πικάντικο κιμά και ψημένες στον φούρνο. Και μετά;

Τι θα έλεγες για ένα κοτόπουλο με σοκολάτα και chili; Το Mole de Poblano είναι ένα παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο, σωστή υπερπαραγωγή! Ταιριάζει υπέροχα με μία (ή και δύο!) από τις καλύτερες Margaritas της πόλης. Αλλά, αν θες ένα κοκτέιλ που δεν μοιάζει με κανένα, πιες το «Los Muertos» με παλαιωμένη τεκίλα ή την πατροπαράδοτη Paloma.

Extra Tip: Η ψυχή του Dos Hermanos είναι τα live salsa parties του. Και πραγματικά, δεν θες να τα χάσεις.

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906

www.doshermanos.gr, Facebook, Ιnstagram

Mπαρ Μπεε Κιου

Το απόλυτο μπέργκερ βρίσκεται στον Πειραιά!

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Αν υπάρχει ένα μπεργκεράδικο σε αυτή την πόλη όπου αξίζει να φας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου, θα λέγαμε σίγουρα ότι αυτό είναι το Μπαρ Μπεε Κιου, που μας συστήθηκε πριν από περίπου πέντε χρόνια σε μία από τις πλέον κοσμοπολίτικες γειτονιές του Πειραιά. Οι burger lovers της Αθήνας σχηματίζουν μέχρι και σήμερα απέξω ουρές, περιμένοντας να απολαύσουν το «απόλυτο μπέργκερ» που αφήνει τις ίδιες εντυπώσεις με κάποιο από τα καλύτερα στην Αμερική.


Το Μπαρ Μπεε Κιου κατέκτησε την 10η θέση στη λίστα με τα 25 καλύτερα μπέργκερς του κόσμου στο list25.com, το διεθνές portal με εκατομμύρια αναγνώστες, αλλά και την 1η θέση στο Athens Burger Fest! Λόγω του ξακουστού «γενναίου» signature μπέργκερ του, μετατράπηκε στον πιο hot προορισμό στο είδος του, ξεχωρίζοντας για τα φημισμένα μπιφτεκόψωμα που σερβίρει και λανσάροντας κάθε μήνα κι ένα ξεχωριστό. Κλασικό, Βελζεβούλης, Μπλε του μπέικον, Μπαρ-Μπεε-Κιου, Άγγλος Ασθενής, Γενναίος, Grill em All, ΤΣΑΚΙ ΤΣΑΝ, είναι μερικά απ' τα best sellers. Μάλιστα, σύντομα θα χορταίνει και τους λάτρεις του στο Χαλάνδρι και όχι μόνο, με το νέο του κατάστημα στην πλατεία Κασταλίας!


Από τον «Παππού του Γενναίου» που ζυγίζει 3 κιλά, προκαλώντας μια πραγματική έκρηξη γεύσεων στον ουρανίσκο σου, μέχρι φρέσκες σαλάτες, σπέσιαλ μερίδες και τηγανητές πατάτες σε διάφορες παραλλαγές, το Μπαρ Μπεε Κιου φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά του, όπως τον φρέσκο κιμά Βlack Αngus Ιρλανδίας, καθώς και τα μοναδικά φρέσκα ψωμάκια του που φτιάχνονται καθημερινά κατ' αποκλειστικότητα σε έναν φούρνο στον Πειραιά.

Mπαρ Μπεε Κιου, Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, 210 4518129 / Μπαρ Μπεε Κιου Delivery, λεωφ. Παπαναστασίου 116, Καστέλλα, Πειραιάς, 210 4126222 / Ελευθερίου Βενιζέλου 18, Νέα Σμύρνη, 210 9333318

Facebook, www.mparmpeekiou.com

CHE

Cocina y Barra Sudamericana

Ταξίδι στη Λατινική Αμερική

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Πώς θα σου φαινόταν ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική; Ξέρω, υπέροχο, αλλά λίγο δύσκολο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ζήσεις μια πραγματική λατινοαμερικάνικη εμπειρία σαν να βρισκόσουν εκεί. Αρκεί να πας μέχρι τον Πειραιά και να επισκεφτείς το CΗΕ Cocina y Barra Sudamericana. Μιλάμε για την πιο όμορφη και δροσερή χασιέντα της πόλης, τοποθετημένη σε ένα μικρό αστικό «διαμάντι», ένα νεοκλασικό σπίτι του 1880 στη οδό Καραΐσκου 151.

Μπαίνοντας στο CΗΕ Cocina y Barra Sudamericana, πρώτη σε υποδέχεται η περσόνα της Φρίντα Κάλο, μια υπέροχη φιγούρα-γκράφιτι με ύψος 14 μέτρα που στέκεται εκεί για να σε βάλει στο κλίμα του μαγαζιού. Και αφού εγκλιματιστείς και παρασυρθείς για τα καλά από τη λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα έρχεται η ώρα να γνωρίσεις το μενού του, το οποίο πλέον επιμελείται ο διακεκριμένος σεφ Θάνος Στασινός και το έχει εμπλουτίσει με υπέροχες γεύσεις από το Περού και τη Βραζιλία.

Ξεκίνα το γευστικό σου ταξίδι στο CΗΕ Cocina y Barra Sudamericana με κάποια από τα λαχταριστά ορεκτικά του. Παραδοσιακά Pork Belly Tacos και tacos με Chilli con Carne και χειροποίητη πίτα, Causas con cochita (αργομαγειρεμένο χοιρινό πάνω σε περουβιανή πατάτα και γραβιέρα) και Salmon Τiradito φρέσκου σολομού σε καυτερή σάλτσα σόγιας είναι κάποιες από τις επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν και θα σου ανοίξουν την όρεξη γι' αυτό που ακολουθεί.

Κι αυτό που ακολουθεί είναι απίθανα κυρίως πιάτα, όπως το Brazilian Churasco Iberico, δηλαδή παραδοσιακή σούβλα από presa μαύρου χοίρου Iberico, το Duck Peruvian style, πάπια με σος σόγιας από φρούτα του πάθους, το Brazilian Picanha με πουρέ chorizo και η φαντασική paella με γαρίδα, κοτόπουλο και iberico pork. Και για να απογειώσεις το γεύμα σου μην ξεχάσεις να αφεθείς στη γλυκιά απόλαυση ενός επιδορπίου, όπως το σοκολατένιο Moele Κalingo.

CHE, Καραΐσκου 151, Πειραιάς 210 4296660, cherestaurant.gr,

Facebook, Instagram

L' Artigiano

Το σημείο αναφοράς της ιταλικής κουζίνας στον Πειραιά!

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά, στο κατάστημα της L' Artigiano με το χαρακτηριστικό λευκό, κόκκινο και πράσινο χρώμα, «χτυπά» η καρδιά της ιταλικής γαστρονομίας που εκπροσωπεί η αγαπημένη αλυσίδα εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες. Αποτελώντας ένα από τα 19 καταστήματα της εταιρείας σε Αττική, Κόρινθο, Καλαμάτα και Χαλκίδα, με την πρόσφατη ανακαίνισή του το κατάστημα L' Artigiano ταυτίζεται με τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, τις διαλεχτές φρέσκες πρώτες ύλες και τις μοναδικές συνταγές, φέρνοντας ιταλικό αέρα στην περιοχή.

Με signature προτάσεις και ποικιλία απολαυστικών επιλογών που αντανακλούν το γνήσιο ιταλικό ταπεραμέντο, η L' Artigiano αποτελεί την ιδανική λύση για τους λάτρεις της αυθεντικής ιταλικής πίτσας αλλά και για όσους αναγνωρίζουν τις πρωτότυπες γευστικές ιδέες!

Από τη ζουμερή Pizza Aioli μέχρι και την ευφάνταστη Pizza Salad, η L' Artigiano χορταίνει κάθε επισκέπτη, ενώ με πιάτα όπως η Spaghetti Carbonara και τα λαχταριστά Linguine Prosciutto e Funghi σε ταξιδεύει στις ομορφότερες γωνιές της Ιταλίας! Ραντεβού, λοιπόν, στον σταθμό της μεσογειακής γαστρονομικής παράδοσης με την απόλυτη ιταλική προσωπικότητα στον Πειραιά!

L' Artigiano, Ακτή Μουτσοπούλου 62, Πειραιάς, 210 4525777,

Facebook, www.l'artigiano.gr

Da Bruno

Ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία.

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Το Da Bruno είναι ένα μαγαζί που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας το ξέρουν και το αγαπάνε ήδη, αφού πρόκειται για ένα από τα τρία ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας με πιστοποίηση από το ιταλικό κράτος, το οποίο εδώ και 35 χρόνια μάς μυεί στις κλασικές γεύσεις της γειτονικής χώρας.

Όμως, παρά τη μεγάλη αγάπη από τον κόσμο, το Da Bruno δεν εφησυχάζει ποτέ και ανανεώνει διαρκώς τον κατάλογό του, προσφέροντάς μας νέα υπέροχα πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Έτσι, φέτος τον Νοέμβριο το μενού του είναι αφιερωμένο στη λευκή τρούφα από την περιοχή Άλμπα της Ιταλίας. Το αποτέλεσμα; Υπέροχα πιάτα που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Σούπα βελουτέ, ταρτάρ από μοσχαράκι γάλακτος, tagliolini χειροποίητο, ριζότο με μυρτίλο, είναι ενδεικτικά κάποια από τα απίθανα πιάτα όπου συναντάτε τη λευκή τρούφα σε έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό. Και για τους λάτρεις της μακαρονάδας υπάρχει ένα πιάτο σκέτος πειρασμός: ζεστό σπαγγέτι σε κεφάλι παρμεζάνας, ωρίμανσης 30 μηνών, το οποίο ετοιμάζεται και σερβίρεται τη στιγμή που το παραγγέλνεις, μπροστά στα μάτια σου!

Και επειδή, όπως είπαμε, η λευκή τρούφα έχει την τιμητική της, δοκίμασε και τα δύο νοστιμότατα κοκτέιλ με λευκή τρούφα που ετοίμασε η ομάδα του Da Bruno, το Μartini Dry και το Νegroni!

Da Bruno, Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 210 9818959

www.dabruno.gr, Facebook

BarBara Que

Ο δρόμος για τον γευστικό παράδεισο είναι στρωμένος με μπέργκερ.

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Στη οδό Εθνικής Αντιστάσεως 27 στα Βριλήσσια σε περιμένει το BarBara Que και τα μπέργκερ του, τα οποία διεκδικούν επάξια τον τίτλο των πιο λαχταριστών και εθιστικών μπέργκερ της πόλης. Ο χώρος του, φτιαγμένος σύμφωνα με το αμερικανικό στυλ, διαθέτει μοντέρνα διακόσμηση με τραπέζια και καρέκλες επίτηδες διαφορετικά για να δίνουν χρώμα και ποικιλομορφία στον χώρο. Αντί για τοίχο, όλο το μαγαζί έχει τζαμαρία, η οποία το καλοκαίρι ανοίγει και γίνεται ένα με την αυλή, ενώ πέρα από το ισόγειο υπάρχει και ένα μπαλκόνι-ημιώροφος.

Η μεγάλη ξύλινη μπάρα του δεσπόζει στον χώρο και σε προσκαλεί να κάτσεις εκεί για να απολαύσεις το φαγητό σου. Την παράσταση, όμως, κλέβει η ανοιχτή κουζίνα του. Μόλις μπεις στο μαγαζί, είναι αδύνατον να κοιτάξεις αλλού. Άπαξ και κοιτάξεις, είναι αδύνατον να σταματήσεις να λαχταράς όσα βλέπεις να ετοιμάζονται εκεί υπό την επιμέλεια του ταλαντούχου σεφ Γιώργου Οικονόμου.


Ξεκίνα το γευστικό σου ταξίδι με ορεκτικά και κάποια από τις φρέσκες και δροσερές σαλάτες του BarBara Que. Η σαλάτα «ΒarBara Spell's», το συκώτι και το Magic Mashroom από ορεκτικά είναι πολύ δυνατές επιλογές, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες υστερούν στο παραμικρό. Και όταν έρθει η ώρα του κυρίως, ετοιμάσου, γιατί οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες. Πέρα από τα μπέργκερ, σε περιμένουν και ζουμερά φιλέτα. Όλα, τόσο τα μπέργκερ όσο και τα φιλέτα, είναι από μοσχάρι Βlack Αngus, ενώ οι σος που τα συνοδεύουν είναι όλες χειροποίητες και πεντανόστιμες!

Δοκίμασε οπωσδήποτε το Italian Mafia burger με mayo sauce, ρόκα, ντομάτα, πατέ μανιταριών αρωματισμένο με λάδι τρούφας και πούδρα μείγματος σκληρών ιταλικών τυριών. Το Blue Black με ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια σοτέ, ρόκα και blue cheese sauce είναι άλλη μια must try επιλογή. Αν, πάλι, θέλεις να παίξεις μπάλα με τις Βlack Αngus steaks, δοκίμασε την πικάνια, μια μπριζόλα βραζιλιάνικης κοπής που θα σε ξετρελάνει.


Στο BarBara Que, όμως, δεν θα σε ταΐσουν μόνο, θα σε ποτίσουν κιόλας, καθώς διαθέτουν εκπληκτικά κοκτέιλ και μια λίστα με εκλεκτά κρασιά, όπως το Amarone Della Valpolicella, που θα συμπληρώσουν τέλεια τη γευστική εμπειρία του BarBara Que.

BarBara Que, Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, 213 0349058, Facebook

MAMACITA

Ένα μαγαζί που φέρνει το Μεξικό στην καρδιά της πόλης.

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Περπατώντας στο πιο κεντρικό και ethnic σημείο της Πλάκας, στην οδό Απόλλωνος, θα συναντήσεις το MAMACITA. Αν δεν το ξέρεις ήδη, ήρθε η ώρα να το γνωρίσεις! Πρόκειται για ένα μαγαζί που, μόλις μπεις μέσα, με έναν τρόπο μαγικό σε μεταφέρει στο Μεξικό. Λάτιν μουσικές, παγωμένες μαργαρίτες και σανγκρία, μοναδικά κοκτέιλ και λαχταριστά tacos σε περιμένουν για να σε ταξιδέψουν μέχρι την πανέμορφη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Κάκτοι και τοιχογραφίες από την παραδοσιακή γιορτή Día de los Muertos του Μεξικού, led φωτισμοί που χαρίζουν στον χώρο την απαραίτητη ατμόσφαιρα για τις βραδινές ώρες, λάτιν μουσική και ένα μοναδικό κλίμα, φιλόξενο, παρεΐστικο και γεμάτο κέφι, στήνουν το κατάλληλο σκηνικό που σε προσκαλεί να απολαύσεις τα δροσερά κοκτέιλ και το απίθανο φαγητό του MAMACITA. Και μιλάμε για πραγματικά απίθανο φαγητό!

Καθημερινά σου ετοιμάζουν υπέροχα πιάτα που θα σε ταξιδέψουν μέχρι το Ακαπούλκο, την Τιχουάνα ή τη Γουαδαλαχάρα: Chilli con Carne, chorizo, barbacoa µέσα σε tacos, nachos, tortillas, quesadillas, fajitas, µεξικάνικες σαλάτες και ορεκτικά είναι μερικές από τις γευστικές προτάσεις που θα σε ξετρελάνουν!

Φυσικά, αν βρεθείς στο MAMACITA, μια βόλτα από το μπαρ του επιβάλλεται. Εκεί o Christian και o Mauricio αναλαμβάνουν να ετοιμάσουν για σένα απίθανα κοκτέιλ, παγωμένες μαργαρίτες και σανγκρία που θα δέσουν και θα συνοδεύσουν ιδανικά όποιο πιάτο κι αν επιλέξεις. Και επειδή η μεξικάνικη κουλτούρα απαιτεί οι φίλοι να μοιράζονται τα πάντα, στο MAMACITA θα βρεις απολαυστικές και δροσιστικές κανάτες με παγωμένη μαργαρίτα και σανγκρία για να μοιραστείς με την παρέα σου! Αν δεν έχεις επισκεφτεί ως τώρα το MAMACITA, κανόνισέ το άμεσα με την παρέα σου και είναι σίγουρο πως δεν θα ξεκολλάς από κει!

MAMACITA, Απόλλωνος 9Β, Αθήνα, 210 3210240 , www.mamacita.com.gr

Facebook, Instagram

 

Mask

Μια μάσκα θα σε ταξιδέψει σε έναν αλλιώτικο κόσμο.

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Κλείσε τα μάτια και φαντάσου για λίγο, εκεί όπου περπατάς στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας μπουχτίσει από την καθημερινότητα και ενώ ονειρεύεσαι ταξίδια σε εξωτικούς κόσμους, να ερχόταν ξαφνικά μια μάσκα και να σου άλλαζε το οπτικό πεδίο. Κι όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι απλή φαντασία, μπορεί να συμβεί! Αρκεί να πας μέχρι την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην οδό Καλαμιώτου 16 συγκεκριμένα, και να επισκεφτείς το Mask. Αμέσως θα νιώσεις πως μεταφέρεσαι κάπου αλλού. Εκεί όλα παίρνουν χρώμα και γίνονται εικόνες παράξενες.

Ταύροι, λιοντάρια, μαϊμούδες, αμαζόνες και κυρίες των τιμών ξεπροβάλλουν μέσα από τα πορτρέτα που στολίζουν τους τοίχους του. Παντού θα δεις αριθμούς που μοιάζουν τυχαίοι, αλλά δεν είναι, αφού πρόκειται για τον συνδυασμό ενός κρυφού κωδικού καλά κρυμμένου πίσω από τους ζωγραφισμένους τοίχους. Στο Mask σε περιμένει ένα σουρεάλ σκηνικό, με εντυπωσιακούς καναπέδες στο κόκκινο της πορφύρας, φλοράλ υφάσματα και σταυρούς με πολύτιμες πέτρες διασκορπισμένους στις μεγάλες μαξιλάρες, ροτόντες και πολυελαίους-αντίκες να βάζουν τη δική τους σφραγίδα στον χώρο.


Η μαγεία του Mask, όμως, δεν σταματά στο ονειρικό τοπίο του χώρου αλλά επεκτείνεται και φτάνει στις γεύσεις που σου προσφέρει. Μέσα σε πολύχρωμα σερβίτσια θα δοκιμάσεις εκπληκτικές γεύσεις από τη μεσογειακή κουζίνα που μπορούν να ικανοποιήσουν με τον καλύτερο και πιο δημιουργικό τρόπο την απαιτητική αίσθηση της γεύσης. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το ασυναγώνιστο brunch του Mask, το οποίο σπάει τα στερεότυπα που θέλει το brunch να είναι μόνο πολυτέλεια του Σαββατοκύριακου και σερβίρεται καθημερινά 11:00-18:00, έχοντας φανατικούς followers!

Στo top 10 των πολλών επιλογών σε αλμυρές και γλυκές γεύσεις φιγουράρουν μοναδικά προϊόντα, όπως το ελληνικό καλάθι, τα βιολογικά αυγά στη χόβολη και η αυθεντική λαδένια (πίτσα) με καπνιστό κοτόπουλο, κρέμα φέτας, αυγά και ντοματίνια. Κι αν μαγευτείς από τον παραμυθένιο κόσμο του Mask και σε πάρει το βράδυ εκεί, πέρνα μια βόλτα από την κεντρική του μπάρα και δοκίμασε τα εντυπωσιακά του κοκτέιλ, όλα σερβιρισμένα με τρόπο που ξεφεύγει από τα καθημερινά και τα τετριμμένα.

Mask, Kαλαμιώτου 16-18, πλατεία Αγίας Ειρήνης, Σύνταγμα,

210 3314676, 6987 454777, Facebook, Ιnstagram

Ivy

Ένα ταξίδι σε μέρη τροπικά.

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Φαντάσου να περπατάς στην Αργυρούπολη και ξαφνικά να μεταφέρεσαι σε άλλα μέρη, πιο τροπικά. Ακούγεται τρελό, κι όμως γίνεται. Αρκεί να επισκεφτείς το all day bar restaurant στη Μαρίνου Γερουλάνου 23, στην Αργυρούπολη. Με διακόσμηση που πραγματικά παραπέμπει σε κάτι εξωτικό, lounge μουσική και με υπέροχα, δροσερά κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Αλέξανδρος Οικονομίδης, θα νιώσεις αμέσως πως βρίσκεσαι μακριά από την Αθήνα, σε κάποιο τροπικό νησί.

Το Ivy, όμως, δεν θα το αγαπήσεις μόνο για τα απίθανα κοκτέιλ του και το μοναδικό του κλίμα αλλά και για τα γευστικότατα πιάτα που θα σου προσφέρει. Πίτσες, ζυμαρικά, κρεατικά και μπέργκερ, μεξικάνικα τάκος, κουβανέζικα πιάτα και ασυναγώνιστες μπρουσκέτες δημιουργούν ένα μενού που θα σε παρασύρει σε ατελείωτες γευστικές αμαρτίες. Η μπρουσκέτα με αβοκάντο, καπνιστό σολομό, ντοματίνια, καππαρόφυλλα και ξινότυρο Μυκόνου είναι must try επιλογή.

Από πίτσες, δοκίμασε οπωσδήποτε την Tartufona & prosciutto με φρέσκια μοτσαρέλα, λάδι τρούφας, παρμεζάνα, prosciutto di Parma, baby ρόκα και χυμό λεμονιού. Και για τους vegetarians της παρέας υπάρχει η απίθανη vegetarian πίτσα με φρέσκια μοτσαρέλα, σάλτσα από ντοματίνια cherry, βασιλικό, καλαμπόκι, πιπεριά, μανιτάρια, φιλέτα ελιάς και creamy gorgonzola salsa.


Και το καλύτερο; Εκεί θα βρεις καθημερινά ένα πλούσιο brunch με πολλές πεντανόστιμες επιλογές, γιατί στο Ivy πιστεύουν ότι η απόλαυση δεν είναι μόνο για τα Σαββατοκύριακα, γι' αυτό και μας την προσφέρουν απλόχερα κάθε μέρα.

Ivy, Μαρίνου Γερουλάνου 23, Αργυρούπολη, 210 9949555

Facebook

Meatropoleos 3

Νέα υπέροχα πιάτα στο πιο αγαπημένο στέκι του Συντάγματος.

Δώδεκα αγαπημένα μέρη για φαγητό και ποτό στην Αθήνα και στον Πειραιά Facebook Twitter

Το Meatropoleos 3 είναι το πιο αγαπημένο εστιατόριο στο Σύνταγμα, αφού σε κάθε συνταγή του χρησιμοποιεί το ίδιο βασικό συστατικό, την αγάπη για το καλό φαγητό. Φέτος, προσθέτει σελίδα στο μενού του και σερβίρει νέα υπέροχα πιάτα με την υπογραφή του σεφ Χρήστου Ιωαννίδη.

Στα μπέργκερ μπαίνουν ζουμερά μπιφτέκια Αngus, λαχταριστές σάλτσες και ελληνικά τυριά, ενώ οι σαλάτες κλείνουν το μάτι στα υλικά που όλοι θέλουν: κινόα, τρίμμα από μπισκότα Digestive, καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης, superfoods, αναπάντεχα dressings και κρέμες τυριών. Η απόλαυση όμως δεν σταματά εδώ, αφού στο κόλπο μπαίνουν τα τρία ανοιχτά σάντουιτς με μαριναρισμένο χοιρινό μπριζολάκι, χειροποίητα κεφτεδάκια ούζου και Rib Eye.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα απίθανα comfort πιάτα του Meatropoleos 3, όπως οι λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες με σπιτικό κιμά και αυγά μάτια.

Meatropoleos 3, Μητροπόλεως 3, Σύνταγμα, 210 3241805

Facebook

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ