8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι

8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι Facebook Twitter
Ο διαλογισμός θεωρείται πως είναι μία πρακτική που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στον εαυτό μας, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση του άγχους ή στην καλύτερη διαχείρισή του.
0

Καθώς βιώνουμε μία περίοδο γεμάτη αβεβαιότητα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι εύκολο να ενδώσουμε στον φόβο και το άγχος. Τα συναισθήματα αυτά δεν είναι παράλογα – άλλωστε, ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι είναι μία πρωτόγνωρη και δύσκολη για όλους συνθήκη.

Ωστόσο, επειδή δεν γνωρίζουμε τη χρονικό διάρκεια που θα κρατήσει αυτή η συνθήκη, μπορούμε να βρούμε τρόπους να ελαφρύνουμε το άγχος και το στρες με το να αποκτήσουμε μία πιο δυνατή σχέση με το μυαλό και τις σκέψεις μας. Ο διαλογισμός θεωρείται πως είναι μία πρακτική που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στον εαυτό μας, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση του άγχους ή στην καλύτερη διαχείρισή του.

To Inscape είναι ένα στούντιο διαλογισμού στη Νέα Υόρκη και η εφαρμογή είναι μία επέκταση του χώρου αυτού, με τους δασκάλους να σας καθοδηγούν μέσα από τεχνικές διαλογισμού και mindfulness. Κύριος σκοπός του app είναι η μείωση του στρες και του άγχους, όπως και ο καλύτερος ύπνος, μέσα από ασκήσεις αναπνοής και χαλαρωτική μουσική.

Αν δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε ή πώς να το κάνετε, παρακάτω συγκεντρώσαμε 8 apps για διαλογισμό που μπορούν να σας βοηθήσουν:

Headspace

To Headspace είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα apps για διαλογισμό. Οι εικόνες είναι απλές, όπως και η καθοδήγηση, ενώ η εφαρμογή προσφέρει και ηρεμιστική μουσική για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι Facebook Twitter

Calm

To Calm προσφέρει ακριβώς αυτό: ηρεμία. Γρήγορα sessions διαλογισμού, αλλά και διάφορα challenges για να σας κρατήσει σε πρόγραμμα και να σας βοηθήσει να βλέπετε την πρόοδό σας.

Smiling Mind

Το Smiling Mind επικεντρώνεται στο mindfulness – δηλαδή στο να είναι κανείς παρών στο τώρα. Η εφαρμογή περιλαμβάνει προγράμματα που βοηθούν στο στρες, τον ύπνο, τη συγκέντρωση, τις σχέσεις και άλλα. Επιπλέον, περιλαμβάνει και δραστηριότητες για παιδιά.

Insight Timer

Το Insight Timer είναι επίσης μία αρκετά δημοφιλής εφαρμογή. Περιλαμβάνει πάνω από 30.000 sessions διαλογισμού με καθοδήγηση, είτε για στρες, νευρικότητα, είτε απλά για ευγνωμοσύνη. 

10% Happier

Το συγκεκριμένο app, το οποίο βασίζεται σε ένα βιβλίο με το ίδιο όνομα, απευθύνεται σε όσους είναι διστακτικοί προς τον διαλογισμό, αλλά χρειάζονται μία καθοδήγηση για τα άγχη της καθημερινότητας, ενώ προσφέρει one-to-one συμβουλές από ειδικούς.

8 apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι Facebook Twitter

Aura

Το Aura, απευθύνεται σε εκείνους που ενδιαφέρονται για τον διαλογισμό και το mindfulness, αλλά δεν θέλουν να αφιερώσουν πολλή ώρα σε αυτά. Η εφαρμογή περιλαμβάνει sessions των τριών λεπτών ή ακόμα και των 30 δευτερολέπτων, έτσι ώστε να σας βοηθήσει με το στρες, ακόμα κι αν δεν έχετε πολύ χρόνο.

Inscape

To Inscape είναι ένα στούντιο διαλογισμού στη Νέα Υόρκη και η εφαρμογή είναι μία επέκταση του χώρου αυτού, με τους δασκάλους να σας καθοδηγούν μέσα από τεχνικές διαλογισμού και mindfulness. Κύριος σκοπός του app είναι η μείωση του στρες και του άγχους, όπως και ο καλύτερος ύπνος, μέσα από ασκήσεις αναπνοής και χαλαρωτική μουσική.

Sattva

Η εφαρμογή Sattva περιλαμβάνει διαλογισμούς βασισμένους στις αρχαίες Βεδικές αρχές. Σε συνδυασμό με τα sessions διαλογισμού που διαρκούν 6 λεπτά, η εφαρμογή διαθέτει «ιερούς ήχους, ψαλμούς, μάντρα και μουσική από τους μελετητές της σανσκριτικής».

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT