Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
22.07.2018
Εσύ θα ξυπνούσες στις 6:00 το πρωί να πας για τρέξιμο στην Αθήνα;
ΨΥΧΗ & ΣΩΜΑ

Εσύ θα ξυπνούσες στις 6:00 το πρωί να πας για τρέξιμο στην Αθήνα;

Κι όμως, οι συναντήσεις της ομάδας WakeUpStreet αποκτούν ολοένα και περισσότερους φαν, ενώ πλέον πραγματοποιείται και απογευματινή έκδοση.

Οι δύο φίλοι, Ορέστης Παβατζόγλου και Δημήτρης Σαμαράς, είναι οι άνθρωποι που δημιούργησαν το WakeUpStreet και έβαλαν αρκετούς Αθηναίους στη διαδικασία να ξυπνούν νωρίς, να γυμνάζονται και μετά να συνεχίζουν τη μέρα τους με αισιοδοξία και καλή διάθεση στη δουλειά.

 

Αν και στο εξωτερικό τέτοιες κινήσεις είναι αρκετά διαδεδομένες, ωστόσο στη χώρα μας είναι λίγο έξω από τη νοοτροπία μας. Αυτό, όμως, σιγά-σιγά τείνει να αλλάξει. «Σίγουρα η προσέλευση του κόσμου στις αρχές ήταν πολύ μικρή και πολλοί μας αποκαλούσαν τρελούς που πάμε 06:30 το πρωί για τρέξιμο. Όμως σήμερα στις πρωινές προπονήσεις μας ακολουθούν κατά μέσο όρο 30-40 άτομα ενώ στις δύο απογευματινές που έχουμε οργανώσει είχαμε 100-120 άτομα. Τώρα ετοιμάζουμε και την τρίτη απογευματινή Wake Up Street προπόνηση που πιστεύουμε πως θα έχει πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου», μου εξηγούν.

 

Έχουν δημιουργηθεί παρέες μέσα από τα Wake Up Street. «Για μας αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και θέλουμε αυτή η οικογένεια να μεγαλώνει συνεχώς».

 

Το «μικρόβιο» της άθλησης το είχαν και οι δύο σχεδόν από πάντα. Ο Ορέστης υπήρξε αθλητής της πυγμαχίας ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με crossfit ως αθλητής και προπονητής, ενώ ο Δημήτρης Σαμαράς υπήρξε αρκετά χρόνια παίχτης σε τοπικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα και Αγγλία ενώ τα τελευταία χρόνια τον έχει κερδίσει το τρέξιμο.

 

Το Wake Up Street, για όσους δεν γνωρίζουν, προέκυψε σαν ανάγκη μέσα από τον δικό τους φιλικό κύκλο. «Θέλαμε να σηκώσουμε τους φίλους μας από τον καναπέ και να τους δείξουμε έναν νέο τρόπο ζωής. Και ναι, δεν ήταν καθόλου εύκολο να τους πείσουμε να σηκωθούν από το κρεβάτι σχεδόν αξημέρωτα και να πάνε για τρέξιμο πριν τη δουλειά. Όμως επιμείναμε και όσοι τελικά μας ακολούθησαν μας λένε ότι τους αλλάξαμε τη ζωή. Κάποιοι από αυτούς σήμερα τρέχουν σε μαραθώνιους», λένε με ενθουσιασμό.

 

Το καθιερωμένο πρωινό ραντεβού είναι κάθε Τετάρτη στις 06:25 το πρωί.
Το καθιερωμένο πρωινό ραντεβού είναι κάθε Τετάρτη στις 06:25 το πρωί.

 

Μια κλασική Wake Up Street συνάντηση πάει κάπως έτσι: «Μαζευόμαστε στο προκαθορισμένο σημείο, και κλειδώνουμε τα πράγματά μας (τσάντες, ρούχα και παπούτσια δουλειάς, κ.λπ) σε αμάξια και μηχανάκια, τα γνωστά πηγαδάκια απ' τις παρέες λένε πολύ γρήγορα τα νέα τους, η ομάδα γνωρίζει όσους έχουν έρθει για πρώτη φορά και τους καλωσορίζει. Γενικά λέμε μια τεράστια καλημέρα σε όλους Στη συνέχεια ανακοινώνεται το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε και ξεκινάμε το τρέξιμο. Στο τέλος έρχεται να πάρει θέση ένα παιχνίδι -άσκηση που φέρνει πιο κοντά την ομάδα, διατάσεις και βεβαίως κλείνουμε με την ομαδική φωτογραφία που είναι σήμα κατατεθέν των συναντήσεων! Εννοείται ότι ακολουθεί γρήγορος καφές και μάλλον αυτό είναι και το πιο αγαπημένο μέρος της συνάντησης όλων των παιδιών».

 

Κι οι δυο τους μου τονίζουν ότι έχουν δημιουργηθεί παρέες μέσα από τα Wake Up Street. «Για μας αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και θέλουμε αυτή η οικογένεια να μεγαλώνει συνεχώς».

 

Το Wake Up Street, για όσους δεν γνωρίζουν, προέκυψε σαν ανάγκη μέσα από τον δικό τους φιλικό κύκλο.
Το Wake Up Street, για όσους δεν γνωρίζουν, προέκυψε σαν ανάγκη μέσα από τον δικό τους φιλικό κύκλο.

 

Το καθιερωμένο πρωινό ραντεβού είναι κάθε Τετάρτη στις 06:25 το πρωί. Τα σημεία εκκίνησης τα επιλέγουν ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουν να κάνουν. Τα δύο πιο κλασικά είναι ο σταθμός του μετρό Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο. Όσοι θέλουν να μπουν στην παρέα του Wake Up Street μπορούν να τσεκάρουν την σελίδα της ομάδας στο Facebook όπου κάθε Τρίτη πρωί ανακοινώνεται το σημείο συνάντησης. «Επίσης, μπορούν να μας στείλουν μήνυμα για περισσότερες πληροφορίες και μπορούν να μας ακολουθούν και στο instagram για να ενημερωνονται», λένε.

 

Το απογευματινό Wake Up Street είναι το επόμενο πρότζεκτ που θέλουν να καθιερώσουν. Τα δύο απογευματινά που έχουν κάνει μέχρι στιγμής είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και πια σκοπεύουν να οργανώνουν ένα κάθε μήνα. «Το γουστάρουμε φουλ γιατί είμαστε πιο χαλαροί από θέμα ώρας και λέμε να το καθιερώσουμε για το απόγευμα της Κυριακής που όλοι έχουν άλλη διάθεση σε σύγκριση με τις προπονήσεις που έχουν πολύ πρωινό ξύπνημα», μου λένε.

 

Προειδοποιούν όμως ότι το πρόγραμμα θα είναι πιο απαιτητικό, με μια διαδρομή που κυμαίνεται στα 9-11χλμ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι για όλους. «Αρκεί να ξέρουν ότι μπορούν να τρέξουν μια τέτοια διαδρομή σε χιλιόμετρα ώστε να το ευχαριστηθούν στον τερματισμό. Όλους μας αποζημιώνει το τέλος γιατί αράζουμε για μπίρες στο μαγαζί όπου έχουμε αφήσει για φύλαξη τα πράγματα μας», λένε τα παιδιά.

 

Το απογευματινό Wake Up Street είναι το επόμενο πρότζεκτ που θέλουν να καθιερώσουν. Τα δύο απογευματινά που έχουν κάνει μέχρι στιγμής είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και πια σκοπεύουν να οργανώνουν ένα κάθε μήνα.
Το απογευματινό Wake Up Street είναι το επόμενο πρότζεκτ που θέλουν να καθιερώσουν. Τα δύο απογευματινά που έχουν κάνει μέχρι στιγμής είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία και πια σκοπεύουν να οργανώνουν ένα κάθε μήνα.

 

Info:

To επόμενο απογευματινό Wake Up Street είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 17/12 στις 18.30 στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

 

Η Μερόπη Κοκκίνη γεννήθηκε στην Κύπρο. Άρχισε να δημοσιογραφεί στο περιοδικό «01». Ανήκει στην συντακτική ομάδα της LIFO.
Email: [email protected]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Master Kenobi Master Kenobi 8.12.2017 | 18:56
Σίγουρα η προσέλευση του κόσμου στις αρχές ήταν πολύ μικρή και πολλοί μας αποκαλούσαν τρελούς που πάμε 06:30 το πρωί για τρέξιμο Πηγή: www.lifo.gr

Ψιλοάσχετο, αλλά θυμήθηκα ένα παλικάρι πρώτες μέρες στου καταδρομείς:
-Κύριε εκπαιδευτά, μόνο εμείς είμαστε τόσο τρελοί, να σηκωνόμαστε από τις 5:30 και να τρέχουμε 12 χλμ στο ψοφόκρυο;
A guy somewhere north A guy somewhere north 8.12.2017 | 19:53
Αν με κηνυγούσαν για χρέη, ναι. Να ξυπνήσω και να αρχίσω να τρέχω. Και στις 6, και στις 5. Αλλιώς, όμως, γιατί;
Προηγούμενα 1 Επόμενα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ