Ο Massimo Bottura, σεφ του τριών αστεριών Michelin «Osteria Francescana», διευρύνει το χαρτοφυλάκιο του με ένα εστιατόριο στην Ιταλία που έχει ενθουσιάσει τους λάτρεις της μόδας.

 

Σε συνεργασία με τον Alessandro Michele, τον δαιμόνιο επικεφαλής τους οίκου Gucci, άνοιξε τo «Gucci Osteria» στον ολοκαίνουργιο κήπο του Gucci στην Φλωρεντία.

 

Ο κήπος Gucci άνοιξε σήμερα επισήμως στο ιστορικό Palazzo della Mercanzia, το οποίο στέγαζε στο παρελθόν το μουσείο του οίκου.

 

Αν και ονομάζεται κήπος, πρόκειται για ένα διαδραστικό μουσείο με θέμα τον θρυλικό ιταλικό οίκο. «Ο κήπος είναι πραγματικός, αλλά ανήκει κυρίως στο μυαλό, είναι γεμάτος με φυτά και ζώα: όπως το φίδι, που γλιστρά παντού και κατά μία έννοια, συμβολίζει μια αέναη αρχή και μια διαρκή επιστροφή», αναφέρει ο Alessandro Michele.

 

Μια γκαλερί γεμάτη με ρούχα Gucci (σύγχρονα και vintage), video εγκαταστάσεις, έργα τέχνης και καλλιτεχνικά πρότζεκτ πλαισιώνουν το εστιατόριο.

 

 

 

 

 

Το «Osteria Gucci» θα προσφέρει ένα μενού εμπνευσμένο από τα ταξίδια του σεφ Bottura. 

 

Το Reuters αναφέρει ότι το μενού στο εστιατόριο των 50 θέσεων θα περιλαμβάνει ιταλικά πιάτα όπως το tortellini Parmigiano Reggiano και το ριζότο μανιταριών, αλλά και Περουβιανές συνταγές. «Το εστιατόριο είναι μια υπενθύμιση ότι η Φλωρεντία υπήρξε ανέκαθεν κέντρο πολιτιστικών ανταλλαγών, ιδιαίτερα κατά την Αναγέννηση», λέει ο Bottura.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gucci Marco Bizzarri και ο Bottura είναι παιδικοί φίλοι σύμφωνα με την Vogue Italia, και ο Bizzarri κάλεσε τον σεφ να αναλάβει το ισόγειο του ιστορικού παλάτσο. 

 

 

 

 

 

«Τώρα είναι η στιγμή για τη μόδα να ανοίξει τις πόρτες σε κάτι διαφορετικό από τα φορέματα, ειδάλλως η αγορά θα καταρρεύσει», λέει στη Vogue o Alessandro Michele.

 

«Είναι πλέον σαφές ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για πράγματα που δεν έχουν ψυχή ή νόημα. Στα social media μπορείτε να δείτε πώς οι άνθρωποι επικρίνουν τα πάντα: δεν θέλουν να φάνε κάτι μόνο και μόνο επειδή το μαγειρέψατε. Δεν δίνουν σημασία. Μπορούν να ζήσουν χωρίς εσάς», προσθέτει και καταλήγει πως με αυτό το κατάστημα ήθελε να φτιάξει ένα χώρο πιο προσιτό και ενδιαφέρον από τα άλλα καταστήματα.

 

Τι εισιτήριο για τον Κήπο του Gucci κοστίζει 8 ευρώ, αλλά τα μισά έσοδα διατίθενται για διάφορα έργα αποκατάστασης στην πόλη της Φλωρεντίας.