Οι απογευματινοί αγώνες είναι μοναδική ευκαιρία για βόλτα στα μαγαζιά και χάζεμα μακριά από το γήπεδο.
Οι απογευματινοί αγώνες είναι μοναδική ευκαιρία για βόλτα στα μαγαζιά και χάζεμα μακριά από το γήπεδο.

 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου σημαίνει πολλά πράγματα. Ομάδες, παίκτες, ανατροπές, γκολ, προβλέψεις, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ζητωκραυγές. Κυρίως όμως σημαίνει δεκάδες άντρες μαζεμένοι σε καφέ, σπίτια, πρακτορεία στημένοι μπροστά από μια οθόνη και γυναίκες μόνες να επιδίδονται στο δικό τους αγαπημένο σπορ: το shopping.

 

Αν υπάρχει μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις την κοινή σας πιστωτική για κάποια «πραγματάκια που έχεις ανάγκη» αυτή είναι τώρα... Τώρα που κάνεις την υποχώρηση καθημερινά να αφήνεις την τηλεόραση γυρισμένη στην ΕΡΤ, ακούς τις φωνές του sportscaster κι ας μην καταλαβαίνεις τα μισά απ' όσα λέει και φυσικά αντιδράς με νεύματα σε κάθε συζήτηση που αφορά τους Ομίλους, το επόμενο ματς και την γκολάρα που πέτυχε ο τάδε παίκτης στο 90' του αγώνα...

 

Το Μουντιάλ είναι μια ξεχωριστή γιορτή του ποδοσφαίρου που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε όλες εμάς τις shopping lovers να την απολαύσουμε με τον δικό μας τρόπο. Οι βόλτες στα μαγαζιά την ώρα που οι άντρες του σπιτιού είναι απασχολημένοι με τους αγώνες ή τα προγνωστικά σε κάποιο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, γίνονται πιο απολαυστικές γιατί είναι αποενοχοποιημένες και φέρνουν αυτό που λέμε «ισορροπία στο ζευγάρι».

 

Οι απογευματινοί αγώνες είναι μοναδική ευκαιρία για βόλτα στα μαγαζιά και χάζεμα μακριά από το γήπεδο, την ασπρόμαυρη θεά και την ακαταλαβίστικη ορολογία («μα είναι δυνατόν ακόμα να παλεύεις να καταλάβεις το off side;) Άλλωστε, τα καλοκαιρινά ψώνια έχουν πάντα μια πιο ευχάριστη διάθεση, αφού θυμίζουν διακοπές και θάλασσα. Ένα πεδιλάκι για το νησί (ακόμα κι αν δεν έχεις κανονίσει που θα πας) ένα καινούργιο μαγιό για τη θάλασσα, ένα σορτσάκι, ένα παρεό... Αυτά είναι τα μικρά πραγματάκια που «χρειάζεσαι» (κι ας έχεις τουλάχιστον άλλα δέκα αντίστοιχα στην ντουλάπα σου). Το θέμα είναι ότι τώρα κανένας δεν θα σου πει τίποτα. Ακόμα κι αν μπεις στο σπίτι κρατώντας καμιά εικοσαριά σακούλες το βλέμμα του ποδοσφαιρόφιλου δεν θα γυρίσει να σε κοιτάξει γιατί μπορεί να χάσει μια κρίσιμη φάση...

 

Οι βόλτες στα μαγαζιά την ώρα που οι άντρες του σπιτιού είναι απασχολημένοι με τα προγνωστικά σε κάποιο πρακτορείο του ΟΠΑΠ φέρνουν αυτό που λέμε «ισορροπία στο ζευγάρι».
Οι βόλτες στα μαγαζιά την ώρα που οι άντρες του σπιτιού είναι απασχολημένοι με τα προγνωστικά σε κάποιο πρακτορείο του ΟΠΑΠ φέρνουν αυτό που λέμε «ισορροπία στο ζευγάρι».

 

Άλλωστε, πως αλλιώς μπορεί να περάσει ο χρόνος μέχρι τον τελικό χωρίς γκρίνια για αυτή την μάστιγα που επιστρέφει κάθε τέσσερα χρόνια και κάνει το αντρικό μυαλό να μη σκέφτεται τίποτ' άλλο παρά μόνο που θα δει τον αγώνα του Σαββάτου και τι συνδυασμό θα παίξει... Μέσα στη γιορτή του ποδοσφαίρου, εμείς στήνουμε τη δική μας γιορτή και όσο παίκτες και οπαδοί ζουν στο ρυθμό του γηπέδου, εμείς παίζουμε μπάλα στο δικό μας γήπεδο και σκοράρουμε στο ταμείο με την ευχή αυτό το Μουντιάλ να μην τελειώσει ποτέ!