8 αθηναϊκά μπαρ για να απολαύσετε ξεχωριστά κοκτέιλ

8 αθηναϊκά μπαρ για να απολαύσετε ξεχωριστά κοκτέιλ Facebook Twitter
0

Rudolf cocktail bart

Νέο στέκι για όσους πιστεύουν στην καλή ενέργεια

Αν, ακούγοντας το όνομα Rudolf, σου έρχεται να χορέψεις κάτω από χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, τότε αυτή ακριβώς είναι η διάθεση που σου δημιουργεί (και αποτυπώνει με το όνομά του) το Ruldolf cocktail bart, το νέο all-day entry στο Παγκράτι. Ένας χώρος cosy, φιλικός, που αποπνέει την αίσθηση του χιούμορ των δύο ιδιοκτητών του, του Νίκου και του Θανάση.

Μετά από χρόνια εμπειρίας στον χώρο ένωσαν την αγάπη τους για τη διασκέδαση (και τους χριστουγεννιάτικους ήρωες), δημιουργώντας ένα στέκι που θα σε καλοδεχτεί από το πρωί για εξαιρετικό καφέ Republic, θα σε φροντίσει στο lunch break με μεζεδάκια ή ποικιλίες αλλαντικών και τυριών και θα σε διασκεδάσει με ενδιαφέροντα μουσικά ακούσματα, ποτά από μια μεγάλη κάβα με ετικέτες αλλά και signature cocktails που θα σε ενθουσιάσουν.

Στις επιλογές που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το Timothy ΙΙΙ, με βότκα, λικέρ μήλου, lime, βασιλικό και παγωτό mango, το οποίο θα συνοδεύσεις με homemade bake rolls με τρομερή γεύση. Ο χώρος, minimal, σε άσπρο - μαύρο, αναδεικνύει όσο χρειάζεται το έργο με τα κλαδιά που θα προσέξεις στον τοίχο, ενώ τα τραπεζάκια που έχουν στηθεί στον πεζόδρομο σε περιμένουν μέρα - νύχτα για στιγμές καλοκαιρινής χαλάρωσης.

Όσο για τον χαρακτηρισμό bart, αφορά τον πρώτο όροφο (ναι, η μεταλλική σκάλα οδηγεί κάπου), όπου σύντομα θα μπορείς να απολαύσεις εκθέσεις και καλλιτεχνικά events. Α, και επειδή ο Rudolf είναι τάρανδος (αν δεν το ξέρεις, θα το δεις στο πολύ πετυχημένο logo), δεν θα μπορούσε να μην είναι pet friendly. Στο Παγκράτι δημιουργήθηκε ένα στέκι που θα σε τραβήξει με τα θετικά του vibes!

Rudolf cocktail bart, Τιμοθέου 1, Παγκράτι, 215 5014556
Facebook

Couleur Locale

Το χρώμα του καλοκαιριού βρίσκεται Νορμανού 3, μέσα στη στοά

8 αθηναϊκά μπαρ για να απολαύσετε ξεχωριστά κοκτέιλ Facebook Twitter

Το Couleur Locale θα μπορούσε να βρει τη θέση του στα επίσημα χρωματολόγια ως εκείνο το χρώμα που αλλάζει ανάλογα με την εποχή, όπως ακριβώς και η περιοχή στην οποία βρίσκεται. Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας το all-day στέκι ξετυλίγει τις καλοκαιρινές αποχρώσεις του σε 2 ορόφους για να σε κάνει να αισθανθείς ότι η χαλάρωση βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος.

Είτε επιλέξεις τον κλειστό χώρο και τη δροσιά του κλιματισμού, είτε την open air ταράτσα με τη σκιά από τις ομπρέλες, είτε βρεθείς εκεί για καφέ, πλούσιο brunch ή γεύμα από την εξαιρετική κουζίνα, το σίγουρο είναι πως το βλέμμα σου θα πέσει στη θέα της Ακρόπολης και δεν θα ξεκολλήσει από κει, τουλάχιστον μέχρι να φτάσει στα χέρια σου κάποιο από τα δροσιστικά κοκτέιλ που ετοιμάζει η ομάδα του μπαρ.

Με βάση τα ελληνικά προϊόντα κάθε εποχής, στο Couleur Locale θα απολαύσεις signature συνταγές που ξεχωρίζουν χάρη στα χειροποίητα σιρόπια και τους πουρέδες από φρέσκα φρούτα. Αλλά ακόμα κι αν είσαι λάτρης των κλασικών, εδώ θα καταλάβεις πως τα cordial από φρούτα και εσπεριδοειδή μπορούν να επανασυστήσουν ένα γνώριμο κοκτέιλ.

Εκείνο που θα ανακαλύψεις στο Couleur Locale είναι πως η πραγματική απόλαυση κρύβεται στην καθαρότητα, που αποφεύγει την ανάμειξη των διαφορετικών ποτών και ισορροπεί την αλκοόλη με τους χυμούς και τις παρασκευές από φρούτα. Θα ανακαλύψεις, όμως, και κάτι άλλο, ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται μια μεγάλη και δεμένη ομάδα ανθρώπων που αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν κι αυτό το εισπράττεις από την πρώτη στιγμή.

Couleur Locale, Νορμανού 3, εντός στοάς, Μοναστηράκι, 216 7004917, www.couleurlocaleathens.com, Facebook, Instagram

Point Α

Μια εμπειρία cocktail drinking που βρίσκεται πάνω από το έδαφος

8 αθηναϊκά μπαρ για να απολαύσετε ξεχωριστά κοκτέιλ Facebook Twitter

Τι μπορεί να κάνει μια καλοκαιρινή βραδιά αξέχαστη; Και πόσο εύκολο είναι να ζεις ξανά και ξανά μια εμπειρία που κάθε φορά είναι ξεχωριστή; Το Point A, «κρεμασμένο» σαν μια όαση που ίπταται πάνω από το κέντρο της Αθήνας, σου προσφέρει όλα όσα μπορούν να σε χαλαρώσουν οποιαδήποτε στιγμή το έχεις ανάγκη.

Στο roof garden του Herodion Hotel αυτός ο open space χώρος θα σου χαρίσει μια μοναδική θέα στην Ακρόπολη αλλά και μια σειρά από εξαιρετικές γεύσεις, εμπνευσμένες από διάφορα μέρη του κόσμου. Μοναδική στιγμή απόλαυσης είναι η εικόνα της φωτισμένης Ακρόπολης, ενώ απολαμβάνεις κάποιο από τα ιδιαίτερα κοκτέιλ από τη signature λίστα που δημιουργεί φέτος η Barflies με έμπνευση από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου, με αρώματα ελληνικών βοτάνων και εγχώριων αποσταγμάτων.

Στα must taste ανήκει το Cherry Negroni, που αποτελεί ένα twist της κλασικής ιταλικής συνταγής cherry ratafia και παίρνει τη θέση του ιταλικού βερμούτ. Εδώ, ένα homemade ενισχυμένο κρασί, μαγειρεμένο με μπαχαρικά, κεράσια, υβίσκο και cranberries, επιτελεί μοναδικά τον σκοπό του, που είναι να δέσει γευστικά με τον βοτανικό χαρακτήρα του τζιν. Κι αυτά τα δύο υλικά είναι που τελικά θα δώσουν βάθος και πολυπλοκότητα στον κυρίαρχο παίκτη ενός Νegroni, το Campari.

Η γευστική εμπειρία ολοκληρώνεται με τα tapas που συνοδεύουν το ποτό σου μέσα από επιλογές που έχουν επιμεληθεί οι σεφ Μανώλης Μαυριγιαννάκης και Μάριος Πιρπιρίδης. Αυτή η εμπειρία απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις και σε πηγαίνει ακόμα πιο ψηλά από την υπέροχη ταράτσα του Point A.

Point Α, Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, 210 9238991

acropolispoint.com, Facebook, Instagram

Old Dog

Εδώ κάνεις παρέα με τον παλιόφιλο της γειτονιάς σου

8 αθηναϊκά μπαρ για να απολαύσετε ξεχωριστά κοκτέιλ Facebook Twitter

Πόσο καιρό έχει ν' ακούσεις τη λέξη «παλιόφιλος»; Κι όμως, αυτή η λέξη έχει μια ζεστασιά και μια αυθεντικότητα που δύσκολα αποδίδεται με κάποια άλλη αντίστοιχη. Αυτήν τη λέξη αντιπροσωπεύει το Old Dog που δημιουργήθηκε για να επαναφέρει την έννοια του family bar στην all-day εκδοχή του. O χώρος, με στοιχεία industrial, παραμένει φιλικός και ανοιχτός (αυτό το δεύτερο είναι κυριολεκτικό, αφού ενώνεται με τον πεζόδρομο, δημιουργώντας μια αίσθηση ανάλαφρη).

Από το πρωί με καφέ και brunch, αλλά και αργότερα με γεύσεις από την κουζίνα που θα σε συνοδεύουν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, το Old Dog καταλήγει να γίνει το στέκι που θα σε κρατήσει στην μπάρα του για να χαζέψεις και αμέσως μετά να δοκιμάσεις κάποια από τις 200 plus ετικέτες αποσταγμάτων που φιγουράρουν στην κάβα του.

Εκείνο, όμως, που σίγουρα θα απολαύσεις είναι τα ξεχωριστά κοκτέιλ που βασίζονται στην εμπειρία των ανθρώπων του (καθένας με τη δική του ιστορία πίσω από το μπαρ) αλλά και στις τεχνικές που ακολουθούν για να προτείνουν καθαρές γεύσεις με δροσερή απλότητα και υλικά που τα «ακούς» ένα ένα ξεχωριστά. Τα φρούτα εποχή και τα μπαχαρικά συνδυάζονται με το κατάλληλο ποτό και εμπλουτίζονται με special παρασκευές, όπως ο αφρός από μπανάνα και lime.

Στα must try  είναι το Εpic, με αλατισμένη καραμέλα, σιρόπι μελιού και ανθόνερο, αλλά και το Snached, με βοτανικό πράσινο τσάι και τζιν. Αν αυτό δεν σημαίνει «ψαγμένες συνταγές», τότε τι; Στις μουσικές, τα ακούσματα κινούνται ανάμεσα σε house, funky και soul, με πολλά events από DJs που τιμούν τη soulfull και afro house. Τέταρτη χρονιά, τέταρτη λίστα κοκτέιλ σε ένα στέκι που γίνεται ο «παλιόφιλος» της γειτονιάς.

Old Dog, Σάρδεων 6, Ν. Φιλαδέλφεια, 216 7002652
Facebook, Instagram

Παλιάτσος

Ιστορίες διασκέδασης με πρωταγωνιστή εσένα

8 αθηναϊκά μπαρ για να απολαύσετε ξεχωριστά κοκτέιλ Facebook Twitter

Στο πιο όμορφο σημείο της πόλης, στην Πεντέλη, ο Παλιάτσος είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός (και όχι μόνο) luxury προορισμός που ικανοποιεί ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα. Πρόκειται για ένα all-day bar music restaurant, προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια: από τη διακόσμησή του, που αναδίδει ατμόσφαιρα ευρωπαϊκής πολυτέλειας, τη βραβευμένη επί σειρά ετών γκουρμέ κουζίνα, το άψογο σέρβις και τις εξαιρετικά προσεγμένες μουσικές από βινύλια που επιλέγουν οι παθιασμένοι DJs στα decks μέχρι τα εντυπωσιακά κοκτέιλ που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Στον Παλιάτσο μπορείς να απολαύσεις premium spirits, κοκτέιλ με λεπτές, αλλά απόλυτες ισορροπίες σε αρώματα και γεύσεις από μυστικές συνταγές εκτελεσμένες τελετουργικά από τους κορυφαίους bartenders, που αν τους δεις in action θα καταλάβεις για τι μιλάμε. Daydreaming, Magic Garden, Playground, Storyteller, The Porter, Free Spirit... κοκτέιλ που σου κάνουν «κλικ» μόνο και μόνο με το όνομά τους, αλλά, δίχως αμφιβολία, ό,τι κι αν επιλέξεις έχει να σου αφηγηθεί μια ιστορία στην οποία θα ήθελες να πρωταγωνιστήσεις.

Μέσα ή έξω, στη φανταστική αυλή του, ή ακριβώς απέναντι, στο Παλιατσάκι –την kid friendly κατά τη διάρκεια της ημέρας αυλή του, που έχει πιο ρομαντική διάθεση το βράδυ–, η εμπειρία του Παλιάτσου θα γίνει η πιο luxury φανατική σου συνήθεια εγγυημένα για κάθε μέρα, όλη μέρα. Tip: Κι αν θέλεις να γευτείς την ατμόσφαιρα της Λατινικής Αμερικής, μη χάσεις το tropical party του Παλιάτσου κάθε Τετάρτη στις 22:30.

Παλιάτσος, Βασιλέως Γεωργίου Β' & Σουβαλιώτου, πλατεία Αγ. Τριάδας, Πεντέλη. Τηλ. κρατήσεων: 210 8100889 . Ανοικτά καθημερινά 09:00-03:00.

Facebook, Instagram, TripAdvisor

MoMix Bar

Η επιστήμη δημιουργεί τη δική της εκδοχή στο cocktail drinking

8 αθηναϊκά μπαρ για να απολαύσετε ξεχωριστά κοκτέιλ Facebook Twitter

Λένε πως η δημιουργία ενός πραγματικά καλού κοκτέιλ είναι τέχνη. Στο MoMix η δημιουργία των κοκτέιλ συναντά την επιστήμη σε ένα πρότζεκτ που θα σου προσφέρει συγκινήσεις γεύσεων, έτσι όπως δεν τις έχεις ξαναβιώσει. Εμπειρία; Ναι, σίγουρα. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει τις μείξεις μοριακής τεχνικής που θα απολαύσεις σε έναν χώρο βιομηχανικό με μια καταπράσινη αυλή που σε καλωσορίζει σε ένα εντελώς διαφορετικό cocktail drinking concept.

Ο κύβος που φωτίζεται μόλις τον κουνήσεις, αποκαλύπτοντας το μενού, είναι η πρώτη έκπληξη που θα σε ενθουσιάσει μέσα σε ένα διαδραστικό «κλίμα» οικειότητας. Όσο για το τι ακολουθεί, αυτό δύσκολα περιγράφεται, αφού, ακόμα κι αν επιλέξεις ένα κλασικό κοκτέιλ, αυτό που θα γευτείς είναι μια σειρά από γεύσεις που «σκάνε» στο στόμα η μία μετά την άλλη για να σου προσφέρουν την απόλυτη απόλαυση.

Το «καπνιστό» Negroni αλλά και μια σειρά από γνωστές συνταγές, όπως το Β52 ή το daquiri, περιλαμβάνονται στην κατηγορία pop diversity, αποκαλύπτοντας τη συμβολή της μοριακής τεχνικής στις γνώριμες μείξεις. Εκείνο όμως που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις είναι κάποια από τις MοMiX experiences μέσα από recommended menus για 2 άτομα που προτείνονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: medium, large και xtra large.

Ανάλογα με το ποια θα επιλέξεις, θα απολαύσεις κοκτέιλ σε δοκιμαστικούς σωλήνες (tubes), συνταγές σφαιροποιημένες (bubbles) που συνοδεύονται από την κατάλληλη σος, προκαλώντας μια έκρηξη γεύσεων, αλλά και το interactive σορμπέ που μεταμορφώνεται σε παγωτό μέσα σε ένα αρωματικό σύννεφο, ενώ η φιλοσοφία παραμένει ανθρωποκεντρική, εξυπηρετώντας οποιαδήποτε επιθυμία σου. Η λέξη «innovation» ακολουθεί το MοMix σε κάθε του καινούργιο βήμα (μέχρι τη Σαντορίνη και τον νέο χώρο), αποδεικνύοντας ότι υπάρχει πάντα ανάγκη για κάτι πραγματικά πρωτοποριακό, όπως η molecular mixology

MoMix Bar, Κελεού 1-5, Κερακεικός / Μαρινάτου 14, Καλντέρα, Σαντορίνη
Τηλ.: 6974 350179,

www.momixbar.com, Facebook, Instagram

Amigos

Στα Amigos ζούμε σαν Μεξικάνοι!

8 αθηναϊκά μπαρ για να απολαύσετε ξεχωριστά κοκτέιλ Facebook Twitter

Εδώ και 24 χρόνια, τα Amigos Γλυφάδας και Νέας Σμύρνης αποτελούν δικαίως τα πιο hot mexican spots της πόλης. Τόσο η μεξικάνικη διακόσμηση με έντονα, θερμά χρώματα, όσο και ο ρυθμός της λάτιν μουσικής μάς ταξιδεύουν νοερά στις γειτονιές της πιο αγαπημένης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Πρωταγωνιστές σε αυτό το αξέχαστο μεξικάνικο ταξίδι είναι, φυσικά, οι γεύσεις. Από τα δημοφιλή fajitas μέχρι τα καυτερά chili, όλα τα πιάτα των Amigos βασίζονται σε παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές και μαγειρεύονται καθημερινά με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Μάλιστα, αποκλειστικά στα Amigos έχεις την ευκαιρία να δεις το διάσημο γουακαμόλε να φτιάχνεται μπροστά σου! Έτσι, κάθε Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη και κάθε Τρίτη στη Γλυφάδα οι Amigos έρχονται στο τραπέζι σου και και ετοιμάζουν την αυθεντική παρασκευή του πιο διάσημου μεξικάνικου dip μέσα σε παραδοσιακά ηφαιστειογενή σκεύη molcajete.

Όμως, αν θες να ζήσεις για λίγο σαν Μεξικάνος, πρέπει να νιώσεις τι σημαίνει fiesta σε κάθε γεύμα. Γι' αυτό, τα Amigos έχουν δημιουργήσει δύο ξεχωριστές tequilerias με περισσότερες από 50 ετικέτες tequila και mezcal, τη φημισμένη frozen Cuervo Margarita τους –που από το 1995 αποτελεί το σήμα κατατεθέν των Amigos– αλλά και signature cocktails με βάση tequila και mezcal. Τη λίστα έχει επιμεληθεί ο Στέλιος Παπαδόπουλος, brand ambassador της Jose Cuervo και πρώτος μη Μεξικάνος Tequila Connoisseur στον κόσμο.


Extra Tip: Η fiesta δεν σταματά ποτέ στα Amigos! Κάθε Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη και κάθε Πέμπτη στη Γλυφάδα η live μπάντα των Amigos και οι Λατινοαμερικάνοι χορευτές μάς προσκαλούν στον ρυθμό της salsa, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούνται θεματικά events και μεγάλοι διαγωνισμοί. Για να μη χάσεις κανένα, μπες στο www.amigos.gr και www.facebook.com/amigos.gr.

Amigos, Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, 210 8983167 / Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220.

www.amigos.gr, Facebook

Frankie Gastro Bar

Μια εμπειρία με έμπνευση απ' όλον τον κόσμο κρύβεται στο Δάσος Χαϊδαρίου

8 αθηναϊκά μπαρ για να απολαύσετε ξεχωριστά κοκτέιλ Facebook Twitter

Είναι δύσκολο να συνδυαστεί η οικειότητα με την πρωτοτυπία, όταν όμως αυτό συμβαίνει, τότε το αποτέλεσμα είναι μια έκπληξη που αποτυπώνει το πάθος των δημιουργών. Το Frankie Gastro Bar είναι ένας καινούργιος, all-day χώρος που στολίζει το Δάσος Χαϊδαρίου, προσφέροντας απολαύσεις γεύσεων για κάθε στιγμή της ημέρας (ή της νύχτας).

Με τον σεφ Αντώνη Πεχλιβανάκη σε ρόλο consultant chef, η κουζίνα βασίζεται στην ποιότητα των πρώτων υλών και στη δημιουργική εκτέλεση, με την καθημερινή υποστήριξη του σεφ Άγγελου Γκιόκα. Τη λίστα των ποτών και των κοκτέιλ έχει εμπνευστεί ο «σύγχρονος αλχημιστής» Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο οποίος, μέσα από εξαιρετικές προτάσεις, σου μεταφέρει μια «spirit experience around the world» που εμπλουτίζει και εκτελεί μοναδικά ο Δημήτρης Βασιλάκης. Στο μενού του cocktail drinking μπορείς να διαλέξεις κάποιο από τα Classics, δηλαδή κοκτέιλ γνωστά, τα οποία παρουσιάζονται σε μια σύγχρονη εκδοχή μέσα από νέες μεθόδους και τεχνικές, όπως το Zombi, το Mai Tai ή το Negroni, που προτείνεται με κόκκινο βερμούτ σιγομαγειρεμένο με λιαστή τομάτα και μπαχαρικά.

Οι πιο τολμηροί μπορούν να αναζητήσουν τη συγκίνηση πιο σύνθετων συνδυασμών, όπως το «Hans Christian Andersen», που οδηγεί σε ένα ταξίδι με αρώματα μπαχαρικών, φρούτων και μυρωδικών, το «Garden of flowers», με τζιν αρωματισμένο με φρέσκα φύλλα αρμπαρόριζας και χυμό από αγγούρι σε συνδυασμό με αφρό από μυρωδικά και βότανα, ή το «Pearless Diamond» με γλυκόξινη γεύση μήλου και αχλαδιού σε συνδυασμό με αφρό από πράσινο τσάι, λουίζα και φασκόμηλο.

Η αρμονία των υλικών, τα αρώματα και τα χρώματα συνδυάζονται με την άνετη και χαλαρή ατμόσφαιρα του Frankie Gastro Bar και σε κάνουν να αισθάνεσαι πως στο Δάσος Χαϊδαρίου κρύβεται ένας γνώριμος χώρος που μοιάζει με το σαλόνι του σπιτιού σου στην πιο ονειρεμένη του version.

Frankie Gastro Bar, Γεωργίου Παπανδρέου 57, Εμπορικό Κέντρο Δάσος Χαϊδαρίου, 210 5321882, Facebook

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ