Ό,τι και αν εννοούσατε πρώτον η ταύτιση της ποσότητας φαγητού με θερμίδες είναι λανθασμένη και δεύτερον είναι δεκτό να εννοούσατε αυτό που λέτε τώρα, αλλά έτσι όπως γράψατε ότι "αρκει η συνολικη ποσοτητα φαγητου (θερμιδες) να ειναι συνολικα η ιδια μεσα στην μερα" ο καθένας μπορεί να το παρεξηγήσει και να καταλάβει πιτόγυρα, πατατάκια κλπ. Αν πάτε να ζητήσετε "ένα νορμάλ πιτόγυρο"/"ένα νορμάλ σουβλάκι", θα έχει και τηγανιτές πατάτες (εκτός αν ζητήσετε χωρίς), που τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες σε τρανς λιπαρά - ό,τι χειρότερο για την υγεία, και πολύ αλάτι στο κρέας για να διατηρείται και αλάτι στις πατάτες και σως και στην πίτα την έτοιμη θα έχει ζάχαρη. Η ζάχαρη, εκτός από το ότι δε βοηθάει να χορτάσετε (όπως και οι υπόλοιποι απλοί υδατάνθρακες), παρέχει μόνο γρήγορη ενέργεια χωρίς να συμπληρώνει τα αποθέματα του οργανισμού σε βιταμίνες κλπ. με αποτέλεσμα να εξαντλούνται αποθηκευμένα θρεπτικά συστατικά. Τι λαχανικά, ούτε μια ντομάτα ολόκληρη δε βάζουν (εντάξει, ελπίζω να μην εννοείτε τις πατάτες). Μια μερίδα με σκέτο γύρο με σαλάτα είναι πολύ πιο θρεπτική και διαρκεί πολύ περισσότερο σαν γεύμα. Τη σύγκριση με 100 γραμμάρια ταχίνι δεν μπορώ να την πάρω στα σοβαρά, δηλαδή υπάρχει περίπτωση να φάτε σχεδόν μισό βάζο ταχίνι; Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες παίζουν ρόλο στο πόσο θρεπτικό είναι ένα γεύμα και γενικά στο πόσο υγιεινό είναι (π.χ. καταστρέφονται βιταμίνες, σχηματίζονται τρανς λιπαρά κλπ). Για να τροποποιήσετε το πιτόγυρο σε βαθμό που να είναι πραγματικά θρεπτικό και υγιεινό, το καλύτερο είναι να το φτιάξετε στο σπίτι και πάλι όπως είπα δεν είναι για αδυνάτισμα και υπάρχουν πολλές πολύ πιο θρεπτικές τροφές. Αν έχετε θέματα θυμού να τα κοιτάξετε, δεν ειρωνεύομαι, δεν είναι λογικό να εκνευρίζεστε με μια συζήτηση γύρω από τη διατροφή. Όσο για την επιστημονικότητα δε σας εμπόδισα να πείτε κάτι για τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που παρέθεσα (και επιβεβαιώνονται από την παράθεση που κάνατε). Ο εκνευρισμός συνήθως δείχνει άγνοια και γενικά δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να πείτε ο,τιδήποτε.
Σχολιάζει ο/η