ενημερωτικα παντως, η καταναλωση αυγων εχει πλεον αποενοχοποιηθει σχεδον ολοκληρωτικα απο την ιατρικη κοινοτητα.. πριν 20 χρονια που σπουδαζα, το αυγο ηταν στην κορυφη της λιστας με τα απαγορευμενα τροφιμα, αν ηθελες υπολιπιδαιμικη διαιτα - χαρακτηριστικα, μας μαθαιναν οτι ενα αυγο περιεχει οση χοληστερινη "δικαιουσαι" ολο το 24ωρο.. οι τελευταιες ερευνες ομως δεν εστιαζουν στην περιεκτικοτητα του αυγου σε λιπιδια, αλλα στο ειδος των λιπιδιων αυτων - λενε δηλ. οτι τα λιπιδια που περιεχονται στα αυγα ειναι "φιλικα" προς τον ανθρωπινο οργανισμο ή εστω, "μη βλαβερα".. ιδωμεν..