Βρε συ, έχεις διαγνωστεί με "κάτι που με απλά λόγια σημαίνει καταθλιπτικό σύνδρομο" λαμβάνεις θεραπεία γι'αυτό; Η διάγνωση μόνη της είναι ένα κομμάτι, θέλει και θεραπεία, talk therapy που λένε στο χωρίο μου πρωτίστως. Ειδικός δεν είμαι αλλά το "κάτι που με απλά λόγια σημαίνει καταθλιπτικό σύνδρομο" θέλει ειδικό οπωσδήποτε.
Το θέμα είναι οτι το οτι είναι έτσι τώρα τα πράγματα δεν σημαίνει οτι θα είναι για πάντα έτσι.
Τι καλά που έχεις γατούλη! Φρόντισέ τον και αν έχεις χρόνο στην διάθεσή σου, φρόντισε και άλλα γατούλια αδέσποτα, είτε με χρήματα αν μπορείς να διαθέσεις αγοράζοντάς τους τροφή ή συνεισφέροντας σε οργανώσεις και ξενώνες, είτε με εικονικές υιοθεσίες, είτε με τον χρόνο σου.
Η ενασχόληση με τα ζώα είναι ένας "μετατροπέας διάθεσης" για εμένα.
Άλλοι μετατροπείς διάθεσης που είναι αποτελεσματικοί για εμένα:
1) Αθλητισμός. Περπάτημα, πολλά χλμ εκτός και εντός πόλης. Το συνεχίζω ακόμα και τώρα, το αντιμετωπίζω σαν ραντεβού με γιατρό, δηλαδή δεν το αναβάλω! Το κάνω επειδή κρατάει την διάθεσή μου σε κάπως σταθερά επίπεδα και όταν περπατάω τακτικά δεν έχω πολλά ναδίρ στην διάθεση.
2) Ενασχόληση με άλλους, παροχή βοήθειας σε άλλους. Είτε πρόκειται για φίλους/γνωστούς/συγγενείς που χρειάζονται βοήθεια σε κάτι είτε βοήθεια σε αστέγους, ΜΚΟ, γενικά υπάρχει πολλή ανάγκη εκεί έξω.
Αυτά.
Στα γράφω γιατί αν και δεν ζητάς συμβουλές ή βοήθεια και θέλεις να τα βγάλεις από μέσα σου, θεωρώ οτι θέλεις αμφίδρομη επικοινωνία, αλλιώς θα τα έγραφες σε ένα τετράδιο.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς, παλεύω και εγώ αντίστοιχα πράγματα.

Σχολιάζει ο/η