Λοιπόν, ακολουθεί σεντόνι

Ο γυναικείος (και μη) ανταγωνισμός είναι ένα βασικό σημάδι ανασφάλειας και ζήλιας. Στις γυναίκες όμως εκφράζεται πιο εσωτερικά και βαθιά, απ'ότι στους άνδρες.

Ανταγωνίζονται όχι μόνο σε διάφορες καταστάσεις πχ χώρος εργασίας , αλλά και στον τρόπο που προβάλλουν τον εαυτό τους. Πχ ντύσιμο, εξωτερική εμφάνιση γενικά.

Τα social media θεωρώ έχουν συμβάλλει κάλλιστα σε αυτό το φαινόμενο. Τα πρότυπα που προβάλλουν συνεχώς, έχουν αρνητική επίδραση (και) στις γυναίκες, οι οποίες είναι σε έναν συνεχή 'αγώνα' για το ποια θα είναι πιο ποθητή, πιο όμορφη, πιο αδύνατη κλπ.

Τα πρότυπα που έχουν δημιουργηθεί λειτουργούν πολλές φορές εις βάρους τους.
Η γυναίκα θα ζηλέψει μια άλλη γυναίκα γιατί θα δει σε εκείνη κάτι που δεν έχει η ίδια.

Πχ κάτι που αφορά την εμφάνιση της ή τον σύντροφο που έχει κλπ. Η ζήλια και ανασφάλεια λοιπόν, υποσυνείδητα και μη, θα πυροδοτήσουν μια αλληλουχία αντιδράσεων και συμπεριφοράς.

Το κοινωνικό περιβάλλον γενικά καθώς και οι καθημερινές προκλήσεις συμβάλλουν επίσης σε αυτό. Θα έγραφα και άλλα όμως βαριέμαι.

Υ.Σ. Όποιος-α έχει διαφορετική άποψη είμαι πρόθυμος για πολιτισμένο διάλογο. Αρκεί να υπάρχουν επιχειρήματα και όχι μονολεκτικές ατάκες και ανώριμες κατηγορίες.

Σχολιάζει ο/η