Δεν έχεις καταλάβεις δυστυχώς κάτι πολύ σημαντικό: το παιδί δεν είναι κτήμα σου και δεν το κάνεις οπότε βολεύει εσένα. Είναι μία ψυχή, που εξαιτίας της ανωριμότητας κάποιων, που αρνούνται να μεγαλώσουν, υποφέρει και του στερούνται κατά τα άλλα αναφαιρετα δικαιώματα.
Η κοινωνία έχει εξελιχθεί τεχνολογικά η φυσιολογία του σώματος όχι. Ο καρδιακος μυς, ο μυϊκος ιστός, το νευρικό σύστημα δεν εξελίχθηκαν...Γερνάμε όπως γερνούσε το σώμα των παππούδων μας.
Η ρομαντική οπτική του θέματος (επειδή εσύ "χτύπησες" την κρίσιμη ηλικία) είναι άκρως ουτοπική και τολμώ να πω έντονα εγωιστική.
Όσο για τους μισθούς, κτλ. εγω βλέπω ότι για πολλά άλλα πράγματα δευτερευουσης σημασίας (ποτάκια, τσιγάρα, χίλια δυο άλλα) υπάρχουν χρήματα. Είναι απλώς καθαρά θέμα προτεραιοτητων, που το συγκεκριμένο γκρουπ θέτει. Σου λέει "σιγά μην κάνω παιδί από τα 30, θέλω να κάνω τη ζωή μου". Είναι επιλογή λοιπόν κι όλα τα άλλα που γράφεις δικαιολογίες γνωστές αυτών που μέχρι τα 45 τους ζουν επιπόλαια και τραλαλα η ζωή είναι ωραία σε βάρος μιας ψυχής που θα έρθει αργότερα ως δεκανίκι στην ζωή των ανευθυνων γονιών για να τους καλύψει τις οποίες ανάγκες της τρίτης ηλικίας.
Πάρε καλύτερα ένα σκυλί και φρόντισε την υγεία σου.
Δεν είναι δικαίωμα σου να κάνεις παιδί οπότε θέλεις εσύ, γιατί απλώς προηγούνται τα δικαιώματα των παιδιών, που αυτόματα μετατρέπουν το δικό σου δήθεν δικαίωμα στην υποχρέωση να συμπεριφερθεις όπως επιτάσσει η λογική.

Σχολιάζει ο/η