Κάποιες μπορεί να έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, να μην γνωρίζουν σε βάθος την αξία τους και να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους που τις φαιρονται με αυτόν τον άθλιο τρόπο.
Άλλες μάλιστα νιώθουν ότι το αξίζουν κιόλας (λανθασμένη πεποίθηση που προκύπτει και αυτό από την έλλειψη αυτοεκτίμησης).
Κάποιες άλλες μπορεί να έτυχαν σε άτομα "επαγγελματίες υποκριτές" και έτσι δεν κατάλαβαν από την αρχή τον χαρακτήρα του ή παραμυθιασαν τον εαυτό τους λόγω έρωτα και μετά έχουν παγιδευτει σε διάφορα διλληματα που αφορούν οικονομικά (αν δεν έχουν οι ίδιες δουλειά) ή ηθικά (αν πληγωθούν τα παιδιά τους ή εξαιτίας κάποιας θρησκείας, κλπ) ή συναισθηματικά (φόβος κατακραυγής κοινωνίας, κυρίως αν βρίσκεται σε κλειστή κοινωνία ή οικογένειας και συγγενών).
Άλλες πάλι τις απειλούν με αποτέλεσμα να έχουν τρομερό φόβο να αντιδράσουν για να μην βλάψουν τις ίδιες ή κάποιο κοντινό τους πρόσωπο.
Αυτοι είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους μένουν σε μια τέτοια σχέση. Απίστευτα θλιβερό και πολλές φορές για αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να δράσει κάποιος τρίτος αν αντιληφθεί κάτι τέτοιο.

Σχολιάζει ο/η