Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 8o Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», συνεχίζοντας τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.


Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες, βασισμένες στις νέες τεχνολογίες, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών.

 

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική, με αντικείμενο που εντάσσεται σε μία από τις παρακάτω Θεματικές Ενότητες: 

 

  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία

 

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

 

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds). Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, του Facebook και της Microsoft. Επίσης, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης εταιρειών σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο, καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ και την Endeavor Greece.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/competition , καθώς και στο Facebook www.facebook.com/ibanknbg και στο youtube www.youtube.com/ibanknbg.


Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στις 15.00.


Για να υποβάλετε την πρότασή σας
στον 8ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας πατήστε εδώ .