Η Αν Χάθαγουεϊ και ο Τζέισον Σουντέικις στην πιο ανατρεπτική κωμωδία της χρονιάς

Πρέπει να σώσει τον κόσμο. Γιατί μπορεί.

LIFOTEAM 5.4.2017 | 14:17

Είναι το "Colossal" η ταινία που ήρθε από το πουθενά και ετοιμάζεται να δημιουργήσει δικό της είδος; Είναι μία ταινία επιστημονικής φαντασίας που συναντά την κωμωδία, που και αυτή με τη σειρά της συναντά τα κλασικά monster movies και κάπου στη μέση τούς βάζει τρικλοποδιά; Αν δεν τη δεις, δε θα μπορέσεις ποτέ να απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα.

 

Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, καλό θα ήταν να πούμε δυο λόγια για την Αν Χάθαγουεϊ, που πρωταγωνιστεί, δίνοντας ρεσιτάλ σουρεαλιστικής ερμηνείας. Η Χάθαγουεϊ υποδύεται την Γκλόρια, μια τριαντάρα που χάνει ξαφνικά τη δουλειά και τον φίλο της, Τιμ (Νταν Στίβενς, "The Guest"). Απελπισμένη, επιστρέφει στην μικρή κωμόπολη που γεννήθηκε, όπου και επανασυνδέεται με τον παιδικό της φίλο, Όσκαρ (Τζέισον Σουντέικις), έναν καλοπροαίρετο ιδιοκτήτη μπαρ. Τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μία περίεργη τροπή, όταν η Γκλόρια ανακαλύπτει με τρόμο ότι ένα... τέρας, που βρίσκεται στη Σεούλ, μιμείται κάθε της κίνηση σε καταστροφικό βαθμό.

 

Η Αν Χάθαγουεϊ και ο Τζέισον Σουντέικις στην πιο ανατρεπτική κωμωδία της χρονιάς


O Τζέισον Σουντέικις και η Αν Χάθαγουεϊ λειτουργούν ερμηνευτικά σα μαγνήτες, ενσωματώνοντας ο ένας το χιουμοριστικό ύφος του άλλου, με αποτέλεσμα η χημεία τους να είναι μεγαλύτερη και από το... τέρας που τους απειλεί. Φεύγοντας από τα μεγάλα χολιγουντιανά στούντιο και με ένα χρυσό αγαλματάκι στο σαλόνι της, η Χάθαγουεϊ αποδεικνύει με τo "Colossal" ότι μπορεί να ερμηνεύσει τα πάντα. Άλλωστε η ίδια παραδέχτηκε σε συνέντευξή της ότι έκανε τη συγκεκριμένη ταινία «για να ευχαριστήσει τον δεκαεξάχρονο εαυτό της». Το "Colossal" είναι πολλά πράγματα μαζί. Κυρίως, όμως, είναι μια κινηματογραφική απόλαυση που έχουμε πολύ καιρό να δούμε στη μεγάλη οθόνη.
 

Η Αν Χάθαγουεϊ και ο Τζέισον Σουντέικις στην πιο ανατρεπτική κωμωδία της χρονιάς

 

Δείτε το trailer