Όχθες

Ποιος είπε ότι το ελληνικό σινεμά δε μπορεί να πει φοβερές ιστορίες

LIFOTEAM 5.3.2015 | 10:39

Όχθες

Ασίγαστη κινηματογραφική ένταση και μοιραία, απρόβλεπτα πάθη στις «Όχθες», τη νέα ταινία του Πάνου Καρκανεβάτου με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και την Έλενα Μαυρίδου. 

 

Ένα ποτάμι σύνορο Ανατολής και Δύσης. Στη μια του όχθη υπάρχει ένα φονικό ναρκοπέδιο που μια διμοιρία φαντάρων ναρκαλιευτών πασχίζει να καθαρίσει. Ανάμεσα στους άνδρες της διμοιρίας ξεχωρίζει ο Γιάννης, ένας μοναχικός και μυστηριώδης νεαρός στρατιώτης με χάρισμα να εντοπίζει τις εκρηκτικές παγίδες πολύ πριν από τους υπόλοιπους.

 

Λίγες μόλις ανάσες μακριά, η Χρύσα, μια νεαρή κοπέλα που έμαθε να επιβιώνει στα σύνορα, περνά τους παράνομους μετανάστες από το ποτάμι. Αργά ή γρήγορα οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν και η αγάπη θα τους οδηγήσει σ’ ένα μέλλον γεμάτο εκπλήξεις και συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Γιατί η μοίρα τους είναι κοινή και δεν είναι άλλη από το καθημερινό παιχνίδι με τον θάνατο.

 

 

Η αγάπη είναι η αρχή... και τέλος δεν υπάρχει

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης, Πάνος Καρκανεβάτος, («Καλά Κρυμμένα Μυστικά, Αθανασία», «Χώμα & Νερό») επιστρατεύει το ανεξάντλητο ταλέντο των Ανδρέα ΚωνσταντίνουΜικρά Αγγλία») και Έλενας Μαυρίδου, στήνοντας μια εντυπωσιακή -τόσο γλυκιά όσο και ατίθαση- κινηματογραφική συμπαραγωγή, σ’ ένα τοπίο όπου οι πρωταρχικές, αρχετυπικές ανάγκες κινούν τους ανθρώπους… Σ’ ένα σημείο όπου τα κύματα της Ιστορίας ξεβράζουν τη ντροπή της ανθρωπότητας.

 

Από 5 Μαρτίου στους κινηματογράφους.

 

Δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας: