Ταινιόραμα 2014 στον Κινηματογράφο Άστυ

"Το φιλμ δε θα πεθάνει ποτέ"-168 ταινίες, 56 ημέρες, 8 εβδομάδες, 2 μήνες ταινιών

LIFOTEAM 30.5.2014 | 13:28

Ταινιόραμα 2014 στον Κινηματογράφο Άστυ

 

Ένα από τα πιο παλιά και αγαπημένα κινηματογραφικά «φεστιβάλ» της Αθήνας είναι το Ταινιόραμα που γίνεται στον ιστορικό και πάντα ποιοτικό κινηματογράφο Άστυ της οδού Κοραή, στο κέντρο της πόλης και φέτος είναι αφιερωμένο στο φιλμ που τείνει να εξαφανιστεί!


Το κλασικό και διαχρονικό Ταινιόραμα λοιπόν, επιστρέφει και φέτος από τις 15 Μαΐου έως τις 9 Ιουλίου 2014.

 

 

168 ταινίες, 56 ημέρες, 8 εβδομάδες, 2 μήνες.

 

Καθημερινά θα προβάλλονται τρεις διαφορετικές ταινίες με ένα εισιτήριο των 6 ευρώ. Επίσης διατίθεται κάρτα διαρκείας για όλες τις προβολές στην τιμή των 40 ευρώ.

 

Ανάμεσα στις 168 ταινίες, θα προβληθούν μετά από πολλά - πολλά χρόνια το Παράνομο κρεβάτι του Φρανσουά Τρυφό, οι Ναυαγοί του Άλφρεντ Χίτσκοκ, οι Τέσσερις μύγες σε πράσινο βελούδο του Ντάριο Αρτζέντο, το Καλώς ήλθατε στο κουκλόσπιτο του Τοντ Σόλοντζ, κ.ά.

 

Φυσικά δεν λείπουν τα θεματικά αφιερώματα στον Σύγχρονο Καναδικό Κινηματογράφο, στην Ιταλική Σάτιρα, στον Βαλκανικό Κινηματογράφο, στον Ανεξάρτητο Αμερικανικό Κινηματογράφο, στο Αγγλικό Σινεμά κι αυτόν από την Πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Γαλλική Κουλτούρα και τη Μέση Ανατολή, κ.ά. Τέλος, έχουν και φέτος περίοπτη θέση τα αφιερώματα στους μεγάλους σκηνοθέτες: Λουίς Μπουνιουέλ, Φρανσουά Τρυφό, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ντάριο Αρτζέντο, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Φεντερίκο Φελίνι, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Λουκίνο Βισκόντι, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Τσαν-γουκ Παρκ, αλλά και στη δική μας Μελίνα Μερκούρη.

 

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ