Νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών- Πάρε μέρος στον διαγωνισμό

Τον κινηματογραφικό διαγωνισμό διοργανώνει το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα

The LiFO team, 26.4.2018 | 14:54

Ένα διαγωνισμό ταινιών μικρού με θέμα «Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών: Μην προσπερνάς» διοργανώνει το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα.

 

Αν είσαι φοιτήτρια/-της, σπουδάστρια/-της σχετικών δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών, ή ανεξάρτητος δημιουργός από 18 έως 30 ετών μπορείς να συμμετάσχεις και να αφηγηθείς μια ιστορία για την έμφυλη βία, με τη μορφή μιας μικρής ταινίας μυθοπλασίας, ενός ντοκιμαντέρ, ενός visual poem ή οποιοδήποτε άλλο είδος καταγραφής σε εκφράζει, με μέγιστη χρονική διάρκεια 5 λεπτών.

 

Μοιράσου την κινηματογραφική σου ματιά για ένα  καθημερινό φαινόμενο, που παραμένει «αόρατο», συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση των συμπολιτών σου.

 

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2018. Οι ταινίες  θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέσω wetransfer στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

 

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από την Εύα Στεφανή (σκηνοθέτιδα), Εύη Καραμπάτσου (σκηνοθέτιδα), Δέσποινα Τσούμα (σύμβουλο επικοινωνίας- εκπρόσωπο του ΚΓΜΕ Διοτίμα), θα επιλέξει τις 10 πρώτες διακριθείσες ταινίες.

 

Αυτές θα ανακοινωθούν, την 11η Ιουνίου 2018, και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΓΜΕ Διοτίμα, για να τεθούν στην κρίση του κοινού μέσω ψηφοφορίας, σε ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

 

Τα βραβεία: 1 Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: 1.000 ευρώ, 1 Βραβείο Κοινού: 1.000 ευρώ, 2 Τιμητικές Διακρίσεις

 

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.diotima.org.gr/

Οδηγός Σινεμά