Οι πανάκριβες σκηνές από διάσημες ταινίες του Χόλιγουντ που τελικά κόπηκαν στο μοντάζ

Αν και κόστισαν υπέρογκα ποσά για να γυριστούν τελικά ο σκηνοθέτης αποφάσισε να μην τις συμπεριλάβει στην ταινία

LIFOTEAM 3.4.2017 | 13:13

 

Σε κάθε ταινία υπάρχουν πάντα σκηνές που γυρίστηκαν κανονικά αλλά τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν ποτέ στην τελική έκδοση. Συνήθως αυτό συμβαίνει είτε επειδή θεωρήθηκαν περιττές στο πρώτο μοντάζ της ταινίας είτε επειδή αντί να εμπλουτίζουν την υπόθεση, περισσότερο την μπερδεύουν. 

 

Ανάμεσα στις ταινίες είναι και το «World War Z» με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ, που αρχικά είχε άλλο τέλος, το οποίο γυρίστηκε κανονικότατα αλλά δεν είχε happy end. Τελικά, αποφάσισαν να το αλλάξουν, πετώντας ουσιαστικά στα σκουπίδια ένα σωρό σκηνές και γυρίζοντας καινούργιες, κάτι που στοίχισε στην Paramount Pictures συνολικά 25 εκατομμύρια δολάρια. 

 

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με το «The Wizard of Oz», με μια σκηνή χορού που δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ επειδή αύξανε κατά πολύ την συνολική διάρκεια της ταινίας. Η σκηνή που χρειάστηκε πέντε ολόκληρες εβδομάδες για να γυριστεί είχε στοιχίσει 80.000 δολάρια.

 

Το ακόλουθο βίντεο ρίχνει φως σε μερικές από τις πιο ακριβοπληρωμένες σκηνές σε διάσημες χολιγουντιανές παραγωγές, όπως τα «Back to the Future», «Little Shop of Horrors» και «X-Men: Days of Future Past» που όμως δεν μπήκαν ποτέ στην τελική βερσιόν της ταινίας αλλά «κόπηκαν» κάπου στην πορεία.

 

Δείτε το βίντεο:

 

 
Οδηγός Σινεμά