«Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Προσφυγικό» στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Έρχεται στις 20 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα.

LIFOTEAM 20.1.2017 | 14:09

«Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Προσφυγικό» στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

 

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έρχεται στις 20 Ιανουαρίου 2017 στην Καλαμάτα και με το αφιέρωμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Προσφυγικό». Παράλληλα μέρος του θα φιλοξενείται και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, όπως το Αργος, η Σπάρτη, η Αμαλιάδα και το Γύθειο. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει ως τις 30 Ιανουαρίου. Το δεκαήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει 25 ελληνικές και 50 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, αναμεσά τους και βραβευμένες, της τελευταίας 2ετίας καθώς και ένα πλήθος σχετικών σεμιναρίων. 41 από τις 50  ξένες παραγωγές κάνουν την πανελλήνια πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ. Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα για το κοινό.

 

Ειδικές εκδηλώσεις

Αφιέρωμα με θέμα «Ινδία-Γκάντι- Γιόγκα » θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΛΙΝΕΠΑ (Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης) και την ομάδα Kriya Yoga - διαλογισμού SRF Καλαμάτας.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, συνομιλία μαθητές σχολείων μέσω skype με προσφυγικό καταυλισμό του Λιβάνου προκειμένου να συνομιλήσουν οι μαθητές με παιδιά πρόσφυγες της Συρίας. Το συντονισμό έχει ο Lucas Jedrzejak από την Μ. Βρετανία σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ketermaya και επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ.

 

«Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Προσφυγικό» στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

 

Ελληνικές και ξένες συμμετοχές

Περισσότεροι από 40  Έλληνες αλλά και ξένοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο θα είναι καλεσμένοι του Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα από το εξωτερικό θα παραβρεθούν οι: Sybille Fezer, Daniel Burkholz και Vincent Förster από Γερμανία, Richard Martin-Jordan και Patrick Imhaus από Γαλλία (Γενικός Διευθυντής της TV5-Monde), Dale Beaumont-Brown και Lucas Jedrzejak από Μ. Βρετανία, Tony Richard Kahouche και Ali Mahmoud Tafech από τον Λίβανο, Sahra Assadollahi και Razavi Seyed Mohammad από το Ιράν, Ruslana Berndl & Thibaut Delaroche & Luca Potskhivili από την Αυστρία, Enea Gega από την Τουρκία, Vadim Vitovtsev , Olga Shadrina, Svetlana Ignatenko και Olga Michi από την Ρωσία, Rajesh james  από την Ινδία και Flo Flamme από Βέλγιο.

 

Ενώ, οι Έλληνες σκηνοθέτες είναι οι: Ιάσων Πιπίνης, Δ. Παπαγεωργίου, Χάρης Ραφτόγιαννης, Λουκάς Σταμέλλος, Δημήτρης Πολυδωρόπουλος , Ιρίνα Μπόικο , Μένιος Καραγιάννης, Γιάννης Βαλτής, Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα, Θανάσης Παπακώστας , Χρήστος Γεωργίου, Τάκης Μπαρδάκος, Απόστολος Καρακάσης, Αντώνης Τολάκης, Μάρω Αναστοπούλου, Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Γιάννης Γρηγορόπουλος.

 

Περισσότερα στο peloponnisosdocfestival.com