Γνωρίστε τους ήρωες πίσω από την καταστροφή του «Deepwater Horizon»

To εγκληματικό ατύχημα με την ανυπολόγιστη ζημιά στον πλανήτη έρχεται στους κινηματογράφους

LIFOTEAM 27.9.2016 | 16:19

 

Είναι γνωστή ως η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει ποτέ προκαλέσει ο άνθρωπος, ένα εγκληματικό ατύχημα που προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημιά στον πλανήτη. Γνωρίστε τους καθημερινούς ανθρώπους που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην φλεγόμενη πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου και έγιναν ήρωες.

 

Ο Μάικ Ουίλιαμς είναι ένας σκληρά εργαζόμενος μηχανικός ηλεκτρονικών συστημάτων. Λείπει συχνά από το σπίτι λόγω της δουλειάς του, αλλά φροντίζει να τηλεφωνεί συχνά στη γυναίκα και την μικρή του κόρη και λαχταρά να τελειώσει την αποστολή για να γυρίσει κοντά τους. Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου τηλεφωνήματος, ο Μάικ αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και λίγα λεπτά αργότερα, όταν αρχίζουν οι εκρήξεις, ρίχνεται στη μάχη της επιβίωσης. Το μόνο που του δίνει δύναμη είναι η σκέψη της οικογένειάς του – ακόμη και όταν συνειδητοποιεί ότι πρέπει να πηδήξει από ύψος δεκάδων μέτρων για να γλιτώσει...

 

Γνωρίστε τους ήρωες πίσω από την καταστροφή του «Deepwater Horizon»
Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ υποδύεται τον Μάικ Ουίλιαμς.

 

Τρεις δεκαετίες εργαζόμενος στην εταιρεία Transocean και πλέον επικεφαλής της πλατφόρμας Deepwater Horizon, ο Τζίμι Χάρελ είναι απλώς ο «κύριος Τζίμι» για τους εργάτες του και απολαμβάνει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλων. Οι εκρήξεις τον βρίσκουν στο ντους, από όπου καταφέρνει να βγει ξυπόλυτος και σχεδόν τυφλός. Θεωρώντας ότι όλοι όσοι βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στο Deepwater Horizon είναι υπ' ευθύνη του, θα κάνει τα πάντα για να τους σώσει.

 

Γνωρίστε τους ήρωες πίσω από την καταστροφή του «Deepwater Horizon»
Ο Κέρτ Ράσελ στο ρόλο του Τζίμι Χάρελ.

 

«Θα πεθάνουμε όλοι!»: η Αντρέα Φλέιτας απλώς ουρλιάζει αυτό που όλοι ήδη σκέφτονται, όταν αρχίζουν να συνειδητοποιούν το μέγεθος της καταστροφής. Η 23χρονη Αντρέα, αξιωματικός στην γέφυρα του πλοίου, είναι μία από τους πρώτους που αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κίνδυνος και καλείται να αντιμετωπίσει την δραματική κατάσταση. Η απειρία, το νεαρό της ηλικίας της αλλά και η τόλμη της, θα είναι καθοριστικά για το δικό της μέλλον καθώς κι εκείνο των συναδέλφων της.

 

Γνωρίστε τους ήρωες πίσω από την καταστροφή του «Deepwater Horizon»
Η Τζίνα Ροντρίγκεζ υποδύεται την 23χρονη Αντρέα Φλέιτας.

 

Ο 28χρονος εργάτης Κέιλεμπ Χόλογουεϊ, με το παρατσούκλι «Χόλιγουντ» είναι ο πρώτος που παρατηρεί ότι κάτι έχει πάει στραβά. Από την θέση του στην καρδιά της πλατφόρμας είναι εκείνος που βλέπει ότι αρχίζει να αναβλύζει λάσπη ανεξέλεγκτα από τους σωλήνες, σαν νερό από σιντριβάνι. Ελάχιστα λεπτά αργότερα έρχονται οι αλλεπάλληλες εκρήξεις για να επιβεβαιώσουν το απίστευτο: το Deepwater Horizon είναι πια έρμαιο της τραγικής τύχης του. Ο τραυματισμένος Κέιλεμπ πρέπει τώρα να βρει τον τρόπο να ξεφύγει από την παγίδα θανάτου.

 

Γνωρίστε τους ήρωες πίσω από την καταστροφή του «Deepwater Horizon»
Ο Ντίλαν Ο’ Μπράιεν είναι ο 28χρονος Κέιλεμπ Χόλογουεϊ

 

Η Φελίσια Ουίλιαμς μιλά στο τηλέφωνο με τον σύζυγό της, Μάικ, ώσπου περίεργοι θόρυβοι και ο συναγερμός από τα ηχεία του Deepwater Horizon τούς αναστατώνουν. Η σύνδεση χάνεται και το επόμενο που μαθαίνει είναι ότι το Deepwater Horizon φλέγεται εν μέσω του ωκεανού. Αγωνιώντας να μάθει αν ο σύζυγός της είναι ζωντανός, η Φελίσια μπορεί μόνο να αναρωτηθεί – πώς βγαίνει κανείς από μια τέτοια κόλαση;

 

Γνωρίστε τους ήρωες πίσω από την καταστροφή του «Deepwater Horizon»
Η Κέιτ Χάντσον είναι η Φελίσια Ουίλιαμς

 

Η απίστευτη αληθινή ιστορία του «Deepwater Horizon» μεταφέρεται στο σινεμά, με πρωταγωνιστές τους Μαρκ Ουόλμπεργκ, Κερτ Ράσελ, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ντίλαν Ο'Μπράιεν, Τζον Μάλκοβιτς και Κέιτ Χάντσον και κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου από την Odeon.