Το «The First Monday in May» είναι το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ για τη Vogue που έρχεται για να καλύψει το κενό από την κυκλοφορία του «The September Issue» το 2009 μέχρι το «Grace Coddington» που πρόκειται να κυκλοφορήσει.

 

Μετά το Met Ball, το γκαλά για τα εγκαίνια της ανοιξιάτικης έκθεσης του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, ο σκηνοθέτης Andrew Rossi παρουσιάζει τα βήματα της Anna Wintour, της διευθύντριας της Vogue και του επιμελητή Andrew Bolton του Costume Institute του Μουσείου καθώς οργανώνουν μαζί το μεγάλο βράδυ.

 

Το τρέιλερ επιβεβαιώνει ότι η Wintour έχει τον έλεγχο στα πάντα, από τη διάταξη των καθισμάτων μέχρι τους περφόρμερ, τα ρούχα των συμμετεχόντων, περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τον Karl Lagerfeld, τον Justin Bieber, την Rihanna και άλλους ενώ υπόσχεται να ρίξει φως σε μια από τις πιο αποκλειστικές εκδηλώσεις στη βιομηχανία της μόδας.

 

Το θέμα του γκαλά του 2015  ήταν «Κινέζικοι Ψίθυροι: Παραμύθια της Ανατολής στην Τέχνη, τις Ταινίες και τη Μόδα», πολλοί περίμεναν η εκδήλωση και η έκθεση να θίγουν θέματα που αφορούν φυλετικές διακρίσεις. Παρόλα αυτά, η ταινία δεν θέτει δύσκολα ερωτήματα, με τον Bolton να λέει στην κάμερα. «Υπάρχουν πολιτικά εμπόδια. Μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρεται η έκθεση θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως ρατσιστικά».