Ζώδια προβλέψεις
Συναστρίες

ΒΡΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ

Συναστρίες

ΒΡΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ

ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ;

Ο ζωδιακός κύκλος από το LIFO.gr

Ο ζωδιακός κύκλος με όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που προκύπτουν από αυτόν βρίσκεται στο LIFO.gr, όπως φυσικά και όλες οι καθημερινές πληροφορίες για τα ζώδια.

Ο Ζωδιακός Κύκλος στην αστρολογία
Στην αστρολογία, ο Ζωδιακός Κύκλος χωρίζεται σε 12 ίσα τμήματα, στα γνωστά ως ζώδια. Η διαίρεση αυτή σε 12 τμήματα προήλθε από τους 12 ημερολογιακούς μήνες. Ανά μήνα η διαδρομή του ήλιου καλύπτει διαφορετικό ζώδιο. Ο Ζωδιακός κύκλος, για τους αστρολόγους, θεωρείται ότι "ξεκινάει" την πρώτη μέρα της Άνοιξης στις 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με κάποιους αστρολόγους, χωρίζεται σε κάποιες ομάδες που λέγονται Στοιχεία, κάθε μία από τις οποίες έχει 3 ζώδια.

 • 1η Ομάδα: Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης)
 • 2η Ομάδα: Γη (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερος)
 • 3η Ομάδα: Νερό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες)
 • 4η Ομάδα: Αέρας (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος)

Ο Ζωδιακός Κύκλος, ή απλά Ζωδιακός, είναι η ζώνη του ουρανού που περικλείει τους 13 αστερισμούς που βρίσκονται επί της εκλειπτικής. Η εκλειπτική είναι η φαινομενική διαδρομή που εμφανίζει να διαγράφει ο ήλιος, σε σχέση με την (ακίνητη) θέση των άστρων, κατά τη διάρκεια του χρόνου. Μια σχετικά στενή ζώνη ή εκλειπτικός δακτύλιος περικλείει επίσης τη φαινομενική διαδρομή όλων των πλανητών, εκτός από του Πλούτωνα. Το οποίο συμβαίνει διότι στην πραγματικότητα οι τροχιές όλων των πλανητών (εκτός του Πλούτωνα) γύρω από τον ήλιο βρίσκονται επί (σχεδόν) του ίδιου επιπέδου, του λεγόμενου εκλειπτικού επιπέδου.

Οι αστερισμοί του Ζωδιακού Κύκλου
Αρχικά, ο Ζωδιακός Κύκλος χωριζόταν σε 12 τομείς των 30°, κάθε ένας από τους οποίους περιελάμβανε έναν αστερισμό. Το 1930, με την επίσημη υιοθέτηση των νέων ορίων των 88 αστερισμών της ουράνιας σφαίρας από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση, εντός του ζωδιακού κύκλου εισχώρησε και η περιοχή του αστερισμού του Οφιούχου.
Σήμερα, οι αστερισμοί του Ζωδιακού είναι οι εξής:

 1. Κριός
 2. Ταύρος
 3. Δίδυμοι
 4. Καρκίνος
 5. Λέων
 6. Παρθένος
 7. Ζυγός
 8. Σκορπιός
 9. Οφιούχος
 10. Τοξότης
 11. Αιγόκερως
 12. Υδροχόος
 13. Ιχθύες
   

*Πράγματα που συζητιούνται και «φωτίζονται» μέσα από τις σελίδες του LIFO.gr είναι εκτός των άλλων και η σχέση του κύκλου με άλλα στοιχεία, όπως: ζωδιακός κύκλος ωροσκόπος, ζωδιακός κύκλος ημερομηνίες, ζωδιακός κύκλος μήνες, και ζωδιακός κύκλος και πλανήτες.

Συναστρίες

ΒΡΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ

ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ;