Ζώδια
 
 
Συναστρίες

ΒΡΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ

Συναστρίες

ΒΡΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ

ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ;

Οι συναστρίες από το LIFO.gr


Πόσο σημαντικές είναι οι συναστρίες μου; Είναι απλό: Χάρη σ' αυτές μπορείτε να βρείτε με ποια ζώδια ταιριάζετε, ανάλογα πάντα με το δικό σας ζώδιο, κι η Μαριβίκυ Καλλέργη έχει αναλύσει τις συναστρίες για όλα τα ζώδια ώστε να μπορεί κανείς, με εύκολο και πρακτικό τρόπο, να «ταιριάζει» διαφορετικά ζώδια μεταξύ τους και να βλέπει τα αποτελέσματα.


Η συμβατότητα μεταξύ των ζωδίων ή μάλλον -για να είμαστε πιο ακριβείς- η συμβατότητα μεταξύ των ουρανίων σωμάτων παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις συναστρίες. Μας βοηθάει να διαπιστώσουμε το κατά πόσο και με ποιο τρόπο οι δύο σχετιζόμενοι ή σύντροφοι έχουν καλή ροή μεταξύ τους. Ο αστρολογικός χάρτης είναι ένα σύνολο όψεων πλανητών και αστεροειδών με αποτέλεσμα να μη βγαίνει ένα συμπέρασμα μόνο από τον Ήλιο στον οποίο έχεις το κάθε σου ζώδιο.

 

Μονά ζυγά
Ο Κριός, Δίδυμοι, Λέων, Ζυγός, Τοξότης και Υδροχόος θεωρούνται αρσενικά. Τα υπόλοιπα ζώδια που έχουν ζυγή αρίθμηση, δηλαδή οι Ταύρος, Καρκίνος, Παρθένος, Σκορπιός, Αιγόκερως και Ιχθύς είναι τα θηλυκά. Αυτό αφορά καθαρά το κομμάτι της ενέργειας. Στο θέμα γενικότερα της ερωτικής συναστρίας πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν κάθε τι υπάρχει στον αστρολογικό χάρτη.

Τα αρσενικά ζώδια είναι πιο δυναμικά, ενεργητικά, παρορμητικά και εξωστρεφή, σε αντίθεση με τους χαμηλούς τόνους, τη στοχαστικότητα και την εσωστρέφεια των θηλυκών. Και πάλι, ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε πάντα για αρχέτυπα, για μοντέλα προσωπικοτήτων όχι για αληθινούς ανθρώπους.

Έτσι είναι εύκολο να δούμε γιατί αρσενικοί και θηλυκοί τα πάνε καλύτερα με τους ομοίους τους. Γιατί ενεργειακά συμπληρώνουν αρκετά ο ένας τον άλλον χωρίς φυσικά αυτό να είναι εντελώς απόλυτο.Όμως δεν είναι τόσο απλό, τελικά. Γιατί μπορεί εσύ, ένας Παρθένος, να αναρωτιέσαι γιατί δεν αντέχεις τους Σκορπιούς, που θεωρητικά θα σου ταίριαζαν.

Υπάρχουν πολλοί πλανήτες, όψεις και ουράνια σώματα που διαδραματίζουν ρόλο στο γιατί δεν ταιριάζεις με κάποιον. Υπάρχει μια Σελήνη που περιγράφει τις συναισθηματικές μας ανάγκες. Ένας Ερμής που συμβολίζει τον τρόπο που δουλεύει το μυαλό μας. Όμως, ο αστρολογικός χάρτης δυο ανθρώπων μπορεί να αποκαλύψει πολλά, σε ένα συνδυασμό ηλιακών ζωδίων που αρχικά θα φαινόταν αταίριαστος. Για παράδειγμα, ο ένας είναι Κριός και ο άλλος Ιχθύς, ό,τι πιο ασύμβατο.

Αλλά και οι δύο έχουν τη Σελήνη τους στον Καρκίνο. Αυτό αλλάζει τα πάντα, γιατί τους κάνει να αισθάνονται πολύ άνετα ο ένας με τον άλλο. Ή ακόμα θα μπορούσε ο Άρης του πρώτου να βρίσκεται στον Λέοντα και η Αφροδίτη του δεύτερου στον Τοξότη, κάτι που θα ενίσχυε το μεταξύ τους ταίριασμα.

 

Η Ηλιακή συμβατότητα
Τα ζώδια που ανήκουν στο ίδιο στοιχείο (της φωτιάς, της γης, του αέρα η του νερού) μπορεί να έχουν κάποια συμπάθεια μεταξύ τους (που διευκολύνει πρωτίστως μια φιλική ή κοινωνική σχέση) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εκπληρώνουν τις βασικές προϋποθέσεις που χρειάζονται σε μια πιο στενή σχέση. Αυτή η εύκολη και μάλλον παλιομοδίτικη συνταγή οδηγεί σε συμπεράσματα που στην πράξη είναι συνήθως εκτός τόπου και χρόνου.

 

Ένας γενικός κανόνας
Ένας γενικός κανόνας, που ανταποκρίνεται συχνά στην πραγματικότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, είναι ότι τα απέναντι ζώδια (πολικά) ταιριάζουν μεταξύ τους, επειδή αλληλοσυμπληρώνονται.
Έτσι σχηματίζονται έξι ζευγάρια «πρώτης προτεραιότητας»:

Κριός-Ζυγός

Ταύρος-Σκορπιός

Δίδυμοι-Τοξότης

Καρκίνος-Αιγόκερως

Λέων-Υδροχόος

Ιχθύες-Παρθένος

 

Αντίθετα και πάντα μέσα στα γενικά πλαίσια μιας πρώτης προσέγγισης, τα ζώδια που απέχουν 90 μοίρες το ένα από το άλλο, ανήκουν δηλαδή στην ίδια ποιότητα, είναι γενικά πιο δύσκολο να συνεργαστούν. Κατά περίπτωση οι διαφορές τους είναι αγεφύρωτες, αυτό όμως το στοιχείο κάνει τα πράγματα εξαιρετικά ενδιαφέροντα σε μια προσωπική σχέση, αφού το στοίχημα γίνεται ακόμη πιο δελεαστικό.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές περιπτώσεις «ασυμφωνίας», για διαφορετικούς βέβαια λόγους, θεωρούνται οι συνδυασμοί:

Κριός-Καρκίνος

Κριός-Αιγόκερως

Ταύρος-Υδροχόος

Λέων-Σκορπιός

Ιχθύες-Δίδυμοι

Παρθένος-Τοξότης

 

*Πράγματα που συζητιούνται και «φωτίζονται» μέσα από τις σελίδες του LIFO.gr είναι εκτός των άλλων και τα εξής: Οι ερωτικές συναστρίες, οι συναστρίες ζωδίων, οι συναστρίες σχέσεων, η καρμική συναστρία (και η καρμική σχέση συναστρία)

Συναστρίες

ΒΡΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ

ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ;