0
NOWNESS

Tο τείχος των κρανίων: το πιο τρομερό από τα κύματα ολόκληρου του κόσμου

Ο σκηνοθέτης και φωτογράφος Morgan Maassen, γνωστός για τη βραβευμένη οπτική του από τον χώρο του σερφ συλλαμβάνει τα θαυμάσια νερά της Ταϊτής σε αυτό το πορτρέτο του νησιού της Γαλλικής Πολυνησίας. Εδώ ο σκηνοθέτης μας μιλάει για την ταινία του:

«Κρυμμένος στην νοτιοανατολική άκρη της Ταϊτής, ένας δείκτης μιλίων φτιαγμένος από κοράλλια σηματοδοτεί το τέλος του αυτοκινητόδρομου. Ελάχιστοι τουρίστες αποκλίνουν τόσο μακριά από τις ειδυλλιακές παραλίες στην άλλη άκρη του νησιού, αλλά αυτοί που το κάνουν μπορούν από την ακτή να δουν το πιο τρομερό από τα κύματα ολόκληρου του κόσμου.

»Το κύμα που εμφανίζεται στο βίντεο, ονομάζεται Teahupo'o - που μεταφράζεται σαν "το τείχος των κρανίων". Η εκρηκτική ενέργεια αυτού του κύματος αντιπροσωπεύει πρωτόγνωρους κινδύνους, αλλά γι' αυτούς που είναι αρκετά περίεργοι, η ομορφιά βρίσκεται παντού. Δραπετεύω εδώ πολύ συχνά για να προκαλέσω τον εαυτό μου ενάντια στην δύναμη της θάλασσας και για να απολαύσω την ομορφιά εκεί που τα βουνά συναντούν τα κρυστάλλινα κύματα».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ