Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Ο σκοτεινός κόσμος των παγανιστικών τελετών

Ο Iqbal Ahmed, ύστερα από μια διετή έρευνα, σκηνοθετεί ένα μυστηριώδες φιλμ για να καταρρίψει τις όποιες απόψεις είχε για τον παγανισμό

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Iqbal Ahmed, έχοντας ήδη μια εξαιρετική φιλμογραφία γύρω από θέματα υποκουλτούρας και συστημάτων πεποίθησης, αντιμετώπισε το συγκεκριμένο πρότζεκτ ως μια ευκαιρία να βυθιστεί σε διαφορετικές πνευματικές πρακτικές, βασισμένες στην οικολογία, τον πολυθεϊσμό και τις Κελτικές παραδόσεις. 

 

Η παραπάνω ταινία, που έχει τίτλο «Pagans», αποτελεί επί της ουσίας το αποτέλεσμα μιας διετούς έρευνας από πλευράς του Ahmed, η οποία καταλήγει στην παρουσίαση μιας διαγενεακής κοινότητας μαγισσών, μάγων, ντράμερ και Χριστιανο-παγανιστών. 

 

«Ήξερα ότι είχα αρκετές λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με τον παγανισμό», λέει ο Ahmed, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ, γεμάτο με ένταση και ίντριγκα, με βάση πάντοτε την εμπειρία του.

 

«Πίστευα ότι ο παγανισμός συνδεόταν με τον σατανισμό και τη διαβολική λατρεία, γιατί πάντοτε οι εικόνες με τις οποίες ταυτιζόταν περιείχαν πεντάγραμμα σχήματα, τελετουργικά με αίμα και ταινίες τρόμου της δεκαετίας του 80». Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, ο Ahmed κατάφερε να εξοικειωθεί σταδιακά με αυτά που κινηματογραφούσε και απέρριψε όλες τις αντιλήψεις που είχε μέχρι πρότινος. 

 

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή