0
NOWNESS

Ο άνδρας που μάχεται μόνος του κατά της μόλυνσης του μετρό της Πράγας

Ο Τσέχος κινηματογραφιστής Jaroslav Moravec σκηνοθετεί έναν άνδρα που μάχεται μόνος του για να επαγρυπνήσει τους ανθρώπους γύρω από το πόσο μολυσμένο είναι το μετρό της Πράγας. 

Ο Τσέχος κινηματογραφιστής σκηνοθετεί αυτήν τη σατιρική αλληγορία θέλοντας να δείξει το πώς τα ευαίσθητα δεδομένα των πολιτών μπορούν να οδηγήσουν σε μια ανεξέλεγκτη παράνοια. «Όταν για πρώτη φορά άκουσα τον όρο μετα-αλήθεια μου φάνηκε σαν ένας ξεχασμένος Οργουελικός όρος», λέει ο Moravec, ο οποίος εν μέρει έχει εμπνευστεί από τη Σοβιετική κυριαρχία της Τσεχοσλοβακίας κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '80 και του '90. 

Έχοντας μεγαλώσει στα προάστια της Πράγας, ο Moravec πάντοτε εντυπωσιαζόταν από τις λεπτές γραμμές που ξεχωρίζουν το πραγματικό από το αφηρημένο, προσδίδοντας έτσι έναν μοναδικό χαρακτήρα στο έργο του. Είτε πρόκειται για το ανατρεπτικό του χιούμορ είτε για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που καταφέρνει να δημιουργήσει, ο Moravec συνθέτει ένα αυτοδύναμο σύμπαν που κινείται από τον σουρεαλισμό και φτάνει μέχρι την παιχνιδιάρικη, χιουμοριστική διάθεση. 

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ