Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Μέσα στο μοντέρνο, γυάλινο στούντιο του Andy Warhol

Μια μέρα στη ζωή του Andy Warhol μέσα από τη φωτογραφική οπτική του David McCabe

Έχοντας συνεργαστεί με περιοδικά, όπως το Harper's Bazaar, το Life, η Γαλλική Vogue και το Γαλλικό Elle, ο Βρετανός φωτογράφος David McCabe κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο και γυρίζει πίσω σε έναν από τους πιο ξεχωριστούς σταθμούς της πορείας του, όταν δηλαδή για έναν χρόνο φωτογράφιζε τη ζωή του Andy Warhol. 

 

Στην παραπάνω ταινία, που έχει σκηνοθετηθεί από τον Matthew Placek, ο McCabe ταξίδεψε μέχρι το Connecticut, προκειμένου να επισκεφθεί το μοναδικό, γυάλινο σπίτι σε μοντέρνα αισθητική του Αμερικανού αρχιτέκτονα Philip Johnson, το οποίο και αποτέλεσε "καταφύγιο" για τον Andy Warhol και άλλους πρωτοποριακούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, όπου και συνήθιζαν να χαλαρώνουν από την ενοχλητική βαβούρα της Νέας Υόρκης. 

 

"Ο McCabe είναι ένας μυστικός ηδονοβλεψίας, που κατέγραψε μια στιγμή μέσα στον χρόνο, η οποία στη συνέχεια έμελλε να ορίσει μια ολόκληρη εποχή", λέει ο Placek. "Για να έχει προσκληθεί κανείς ως καλεσμένος στο στούντιο του Andy Warhol, έστω και ως φωτογράφος, υποθέτω ότι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του θα έπρεπε να ήταν η γοητεία, η σεμνότητα και η μετριοφροσύνη. Ο David συνδυάζει και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά με μια βαθύτατη ειλικρίνεια".

 

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή