Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Η ταραχώδης φύση των ανθρώπινων σχέσεων

Η ιστορία δύο φίλων - που είναι και εραστές- στην άγρια δύση της Κίνας

Για δέκες ημέρες, σε μια πόλη στην άγρια δύση της Κίνας, ένας νεαρός Κινέζος ηθοποιός και ένας Βέλγος κινηματογραφιστής ξεκινούν μια πορεία, που θολώνει τις γραμμές ανάμεσα στη φαντασιακή περφόρμανς και την πραγματικότητα σε μορφή ντοκιμαντέρ. Οι πρωταγωνιστές, Jin Jing και Matthias Delvaux, επιδίδονται σε ένα κυνήγι οικειότητας - πρώτα ως άγνωστοι και έπειτα ως φίλοι-εραστές, σε μια πόλη που μοιάζει ανοικεία και για τους δύο. 

 

Ο σκηνοθέτης Xinyuan Zheng Lu, με έδρα του το Hangzhou, παρουσιάζει το Μια λευκή πεταλούδα στο λεωφορείο ( A White Butterfly on a Bus) σαν μια κατακερματισμένη μνήμη. Το κοινό προσκαλείται να γίνει μάρτυρας ορισμένων γεγονότων από τις ζωές των χαρακτήρων και έτσι, διαμορφώνεται μια αφήγηση με βάση τη χρήση στατικών, διεισδυτικών πλάνων και χειροκίνητων, στενών κοντινών δια χειρός Zheng Lu.

 

Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης δημιούργησε αυτό το πρότζεκτ ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος για το Πρώτο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει μια νέα γενιά σκηνοθετών. 

 

Η Λευκή Πεταλούδα στο λεωφορείο προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο Πεκίνο, καθώς επίσης και στο Πρώτο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Xining το 2018. Πέρα από τον κινηματογράφο, ο Zheng Lu έχει πειραματιστεί και με άλλες μορφές τέχνης, διερευνώντας κατ'αυτόν τον τρόπο τα όρια των οπτικών μέσων. 

 

info:

"Η Λευκή Πεταλούδα στο λεωφορείο" αποτελεί μέρος του China Wave, του ειδικού μηνιαίου προγράμματος ταινιών του Nowness, το οποίο σκιαγραφεί την νέα εποχή της Κινεζικής δημιουργικής έκφρασης, που σπάει τους κανόνες της συμβατικής τέχνης, της κινηματογράφησης, της μουσικής και της περφόρμανς. 

@Nowness

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή