0
NOWNESS

Το μπλε δεν έχει διαστάσεις. Είναι πέρα από διαστάσεις.

Το «Μπλε», το δεύτερο από τα τρία έργα του σκηνοθετικού δίδυμου Davis και Sondock, γνωστών και με το όνομα rubberband, είναι τοποθετημένο σε μια ενναλακτική πραγματικότητα όπου η ζωτική δύναμη μιας πλούσιας νεκρής γυναίκας συλλέγεται για την φαρμακευτική κατανάλωση ενός μη ευνοημένου μικρού κοριτσιού.


Ο Martin Rev, το ήμισυ την θρυλικής πανκ μπάντας Suicide, υποδύεται την σκιώδη φιγούρα που ρουφάει το φωσφορούχο μπλε υγρό που ρέει από το κεφάλι του πτώματος στο πάτωμα.


«Γιατί αφιερώνουμε την ζωή μας σε συγκεκριμένα καθήκοντα και για ποιο λόγο; Αυτό είναι το ερώτημα της ταινίας» εξηγούν οι σκηνοθέτες. «Σε κάποιο βαθμό, πρόκειται επίσης για το πόσο φοβερή είναι η κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην οποία ζούμε».

Σε όλη την αφήγηση της ταινίας υπάρχει μια αίσθηση ανησυχίας καθώς οι σκηνοθέτες ακολουθούν την αισθητική των φιλμ νουάρ, εισάγουν «βαριές» σκιές και μας αφήνουν με περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Η ταινία επίσης φέρει έναν εντυπωσιακό αισθητικό δεσμό με την εξαιρετικά ζοφερή ιστορία του Michael Hanneke για την ομαδική αυτοκτονία, την 7η Ήπειρο.

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ