0
NOWNESS

Όταν το σώμα μιλάει

Ο Κορεάτης φωτογράφος και κινηματογραφιστής Yeoseop Yoon που ζει στο Σίδνευ, τοποθετεί τον Αυστραλό ποιητή Walter Kadiki στο επίκεντρο ενός στοχαστικού φιλμ που εξερευνά την μαγεία της επικοινωνίας – σιωπηλής, χωρίς ούτε μια λέξη. Εδώ, ο σκηνοθέτης μιλάει για το μαγευτικό του πορτρέτο:

"Το να επικοινωνείς είναι πολύ περισσότερα από τα να μοιράζεσαι απλώς πληροφορίες. Το άχθος του πόνου που βιώνουμε κάποιες φορές δεν μπορεί να μετατραπεί σε λέξεις οι οποίες εκφράζουν συγκεκριμένα συναισθήματα. Μερικές φορές νοιώθω ότι ο προφορικός λόγος, το πρωταρχικό μας εργαλείο επικοινωνίας, απλώς δεν είναι αρκετό.

»Μου αρέσει ο κενός χώρος που επιτρέπει η ποίηση. Δεν αποδίδει ακριβώς αυτό που σημαίνει, είναι περισσότερο ένα μοίρασμα εμπειρίας. Αν έχεις βιώσει αυτό που ο ποιητής περιγράφει, τότε το νοιώθεις. Δεν καταλαβαίνω τη νοηματική γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Walter αλλά μιλάει με ένα τέτοιο παγκόσμιο τρόπο με το σώμα του – που είναι πολύ πιο σαφής για μένα από το να μου έλεγε το ίδιο πράγμα με λέξεις.»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ