Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Στο σπίτι με τον Gordon Smith

Ο ιδρυτής του περιοδικού Inventory επισκέπτεται τον 96χρονο Καναδό καλλιτέχνη.

Η ψυχή του πολιτιστικού περιοδικού Inventory  Ryan Willms κάνει ένα πολύ ιδιαίτερο ταξίδι και επισκέπτεται τον σχεδόν εκατοντάχρονο μοντερνιστή καλλιτέχνη Gordon Smith στο σπίτι του στο δυτικό Βανκούβερ του Καναδά.

 

Ο Willms εντυπωσιάζεται από τον Gordon ο οποίος παρά την προχωρημένη ηλικία του παραμένει ιδιαίτερα δραστήριος. Ζωγραφίζει και ταξιδεύει  σαν να είναι 60 χρονών και έχει βοηθήσει πολύ στο δέσιμο της καλλιτεχνικής ομάδας της πόλης του με τον αυθεντικό και ενθουσιώδη χαρακτήρα του. Το πιο ευδιάκριτο χαρακτηριστικό του είναι το γνήσιο ενδιαφέρον του για την τέχνη και τους καλλιτέχνες. Είναι θαυμαστής μιας μεγάλης γκάμας καλλιτεχνών  παλαιότερων και σύγχρονων και κυρίως της νεότερης γενιάς την οποία υποστηρίζει με θέρμη και με μία υπέροχη αίσθηση του χιούμορ.  

 

Το σπίτι του  Gordon έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα  Arthur Erickson πολύ γνωστό για την μοντερνιστική σχεδιαστικα  προσέγγισή του  με έμφαση στους ανοικτούς χώρους, στις καθαρές γωνίες και στον συνδυασμό τσιμέντου με γυαλί κοντά στην ανοιχτή φύση.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή