0
NOWNESS

Στον βυθό τα λουλούδια χρειάζονται μουσική για να ανθίσουν

Παίρνοντας έμπνευση από τα μαγευτικά μπουκέτα, τα κορσάζ και τα υπόλοιπα λουλούδια που συναντά κανείς στο τραπέζι του ανθοπώλη-συγκατοίκου τους, ο σκηνοθέτης Federico Barni, που έχει ως έδρα του το Λονδίνο και ο John Alexander Lowe (ανθοπώλης και κινηματογραφιστής) δημιούργησαν ένα φιλμάκι με τίτλο Ontogeny. "Πρόκειται για ένα experimenal φιλμ που βασίζεται σε στοιχεία της φύσης, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως οπτικός διαλογισμός λόγω των σχηματισμών που δημιουργούν τα λουλούδια", ισχυρίζεται ο Barni. "Τα λουλούδια επικοινωνούν μαζί μας σε διάφορα επίπεδα. Καταγράφοντάς τα ως μέρος μιας βιολογικής συνομιλίας ανάμεσα στο χρώμα και το σχήμα, καταφέραμε να τα αναδείξουμε ως ξεχωριστές μορφές ζωής."

Σε αυτό το σκοτεινό, ειδυλλιακό φιλμάκι χρησιμοποιείται το νερό, το φως και ορισμένες τεχνικές της κάμερας προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή απεικόνιση των ιδιαίτερων δομών που σχηματίζουν τα βότανα - βυθίζοντας έτσι τον θεατή σε έναν παράλληλα κόσμο, όπου υπάρχουν μόνο φυτά. 

"Οι ψηφιακές διαθλάσεις στο παραπάνω φιλμ αντιπαρατίθενται με σκηνές από κανονικά πλάνα, τα οποία αναδεικνύουν την ομορφιά των λουλουδιών και τη χρήση τους ως στολίδια στην καθημερινότητάς μας", αναφέρει ο σκηνοθέτης. "Οι τεχνικές αυτές μας βοήθησαν στο να προβληματιστούμε γύρω από την ένταση που υπάρχει στην απεικόνιση της οργανικής ύλης."

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ