Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Στον βυθό τα λουλούδια χρειάζονται μουσική για να ανθίσουν

Ένας υποβρύχιος χορός μεταξύ χρώματος και φωτός αποκαλύπτει τη μυστική ζωή των λουλουδιών

Παίρνοντας έμπνευση από τα μαγευτικά μπουκέτα, τα κορσάζ και τα υπόλοιπα λουλούδια που συναντά κανείς στο τραπέζι του ανθοπώλη-συγκατοίκου τους, ο σκηνοθέτης Federico Barni, που έχει ως έδρα του το Λονδίνο και ο John Alexander Lowe (ανθοπώλης και κινηματογραφιστής) δημιούργησαν ένα φιλμάκι με τίτλο Ontogeny. "Πρόκειται για ένα experimenal φιλμ που βασίζεται σε στοιχεία της φύσης, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως οπτικός διαλογισμός λόγω των σχηματισμών που δημιουργούν τα λουλούδια", ισχυρίζεται ο Barni. "Τα λουλούδια επικοινωνούν μαζί μας σε διάφορα επίπεδα. Καταγράφοντάς τα ως μέρος μιας βιολογικής συνομιλίας ανάμεσα στο χρώμα και το σχήμα, καταφέραμε να τα αναδείξουμε ως ξεχωριστές μορφές ζωής."

 

Σε αυτό το σκοτεινό, ειδυλλιακό φιλμάκι χρησιμοποιείται το νερό, το φως και ορισμένες τεχνικές της κάμερας προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή απεικόνιση των ιδιαίτερων δομών που σχηματίζουν τα βότανα - βυθίζοντας έτσι τον θεατή σε έναν παράλληλα κόσμο, όπου υπάρχουν μόνο φυτά. 

 

"Οι ψηφιακές διαθλάσεις στο παραπάνω φιλμ αντιπαρατίθενται με σκηνές από κανονικά πλάνα, τα οποία αναδεικνύουν την ομορφιά των λουλουδιών και τη χρήση τους ως στολίδια στην καθημερινότητάς μας", αναφέρει ο σκηνοθέτης. "Οι τεχνικές αυτές μας βοήθησαν στο να προβληματιστούμε γύρω από την ένταση που υπάρχει στην απεικόνιση της οργανικής ύλης."

 

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή