0
NOWNESS

Ικαρία: Μια χορευτική παράσταση με μπάσο δίνει νέα πνοή στον μύθο του Ικάρου

Με αυτή τη συνεργασία ανάμεσα στο NOWNESS και το Διεθνές Φεστιβάλ του Manchester, ο βραβευμένος με Emmy σκηνοθέτης, Fx Goby, δίνει νέα πνοή στον Ελληνικό μύθο του Ικάρου, του νεαρού άνδρα που πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο. 

Το βίντεο Icaria προβάλλει έναν σόλο χορευτή, ο οποίος μεταμορφώνεται σε μια σιλουέτα σε συνεχείς σωματικές αλλαγές, που τσαλακώνεται, τεντώνεται και λυγίζει στο χρόνο υπό τους ήχους πάντοτε του σκοτεινού και θριαμβευτικού soundtrack του Γάλλου συνθέτη, Clément Chassaing.

Ο Fx Goby δημιούργησε το Icaria ως απάντηση στην παγκόσμια πρεμιέρα του Alphabus, του show που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Manchester και ενώνει το street dance με την ποίηση σε υπερατλαντική κλίμακα, χορογραφημένο φυσικά από την πρωτοπόρο Reggie 'regg roc' Gray. "Έμπνευση για εμένα αποτέλεσε η αναγωγή των μύθων στην σύγχρονη πραγματικότητα από πλευράς της Reggie", ισχυρίζεται ο Fx Goby. "Στη συνέχεια, άρχισα να ενδιαφέρομαι για την επανεξέταση του μύθου του Ικάρου μέσα από τον χορό". 

"Συγκινήθηκα ιδιαίτερα από την ενέργεια και τη χάρη μιας εκ των χορευτριών του Alphabus, της Yandass, η οποία και πρωταγωνιστεί στο Icaria", συνεχίζει ο Fx Goby. "Η Yandass παράγει ιδιαίτερη ευαισθησία και συγκίνηση. Ο χορός της συμπληρώνεται με την πρωτότυπη μουσική, που προσθέτει δύναμη και βαρύτητα στην ταινία". 

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Manchester (MIF) είναι το πρώτο παγκόσμιο φεστιβάλ νέων, πρωτότυπων έργων και ειδικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια στο Manchester, του Ηνωμένου Βασιλείου. Το MIF ξεκίνησε το 2007 ως ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ με σκοπό την παρουσίαση νέων πρότζεκτ, που κινούνται πέρα από το φάσμα των παραστατικών τεχνών, των οπτικών τεχνών και της δημοφιλούς κουλτούρας. 

Το φεστιβάλ ανέθεσε, παρήγαγε και παρουσίασε παγκόσμιες πρεμιέρες από καλλιτέχνες, όπως η Marina Abramović, ο Damon Albarn, η Björk, ο Boris Charmatz, ο Jeremy Deller, οι Elbow, ο Wayne McGregor, ο Steve McQueen και πολλοί ακόμη. 

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ